Γράφει η Αναστασία Νεραϊδόνη

Ο Ιούνιος άνοιξε πολύ όμορφα με το υπέροχο φεστιβάλ «Παραμυθένιος Κήπος» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 3 Ιουνίου στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Θέλησα λοιπόν να μοιραστώ την εκπληκτική αυτή εμπειρία μαζί σας!

Παραμυθένιος ΚήποςΑρχικά να πω συγχαρητήρια στην διοργανώτρια, την Μαριλένα Μέξη, εικονογράφο και υπεύθυνη του online fantasy περιοδικού Will o’ Wisps που είχε αυτό το όνειρο εδώ και πολύ καιρό και κατάφερε να μας παρασύρει κι εμάς σε έναν ονειρικό κόσμο.

Όλοι οι συντελεστές της ομάδας Will o’ Wisps εργαζόντουσαν για πολλούς μήνες μαζί με πολλούς εθελοντές για να αποδώσουν αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα και μέρος των εσόδων διατέθηκε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Κάνε μια Ευχή-Make a Wish.

Παραμυθένιος ΚήποςΣτον κεντρικό κήπο με τις Μουριές μας υποδέχτηκε το χάρτινο φόρεμα της Νεράιδας των παραμυθιών που δημιούργησαν οι εικαστικοί Νεφέλη Εκάτη Κατσαρού και Δέσποινα Μανώλαρου. Αφού περιεργαστή-καμε τις χρωματιστές κολοκύθες τους προχωρήσαμε στα ενδότερα όπου μας κέρασαν χωνάκι με ζαχαρωτά.

Η ομάδα του Face & Body painting Greece μεταμόρφωσε τους επισκέπτες σε πλάσματα του φανταστικού και ύστερα μπλεχτή-καμε στο παιχνίδι χαμένου θησαυρού που συντόνιζε η ομάδα Dihonea LARP.

Παραμυθένιος ΚήποςΞεναγηθήκαμε στα μαγευτικά αναγνώσματα των Εκδόσεων Πηγή-I write και στα κόμικ των 121 words. Στη συνέχεια ένα αηδόνι, ονόματι Κατερίνα Παπασωτηρίου, μας τράβηξε στην σκηνή για να ακούσουμε «το ταξίδι του Βάρδου» απ’ τον συγγραφέα και αφηγητή Γιώργο Χατζηκυριάκο.

Φυσικά ένα σωρό άλλοι αφηγητές που ακολούθησαν όπως η Έυη Γερόκωστα, η Δήμητρα Μπενίση, η ομάδα αφήγησης «Μυθοσκορπίσματα» και ο υπέροχος Ανδρέας Μιχαηλίδης, μας συνεπήραν!

Η χορωδία Fantasy Choir τραγούδησαν κομμάτια από τις ταινίες Harry Potter, ενώ η  ομάδα Dihonea LARP μας έδειξε μεσαιωνικούς χορούς και μάχη με σπαθιά.

Παραμυθένιος ΚήποςΤα μουσικά συγκροτήματα Noriana και Iernis παρέθεσαν live κέλτικης μουσικής όταν εμείς χωθήκαμε στην κλειστή αίθουσα να ακούσουμε τον Ελευθέριο Κεραμίδα και την Ευθυμία Δεσποτάκη να λένε για τα παραμύθια απ’ το στόμα της γιαγιάς στην άκρη της πένας. Ακολούθησε ο σύλλογος φίλων Τόλκιν «the Prancing Pony» με παραμύθια για μεγάλα παιδιά και ο Κώστας Κρασώνης με το workshop: Πλάθοντας έναν χαρακτήρα του Φανταστικού.

Η Ραλλού Σκουλούδη απ’ το Art Circus είχε αναλάβει να δείξει στα παιδιά φανταστικές χειροτεχνίες και η Φιλιώ Γαβριηλίδου μας μίλησε για την αξία του Φανταστικού σε έναν κόσμο που έχει ξεχάσει να ονειρεύεται.

Παραμυθένιος ΚήποςΤην βραδιά έκλεισε η μαγευτική Λαμπρινή Γιώτη αφηγούμενη παραμύθι μαζί με Ιρλανδικά, Σκωτσέζικα και Σουηδικά τραγούδια. Δεν θέλαμε να φύγουμε με τίποτα!

Τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον πραγματοποιούνται πολλά φεστιβάλ που έχουν να κάνουν με το παραμύθι κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα βέβαια. Το διαφορετικό με το φεστιβάλ του Παραμυθένιου Κήπου ήταν ότι κατάφερε να συνδυάσει καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς ούτως ώστε οι μικροί επισκέπτες να περιπλανηθούν στον κόσμο της αφήγησης, της μουσικής, των εικαστικών, της συγγραφής και των παιχνιδιών ρόλου (LARP).

Εύχομαι αυτό να είναι η αρχή για μπόλικα υπαίθρια φεστιβάλ ανάλογης μαγείας στο κοντινό μέλλον!

 

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here