Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Λόγω Τεχνών 10 Μικροί Νέγροι

  10 Μικροί Νέγροι

  -

  10 Μικροί Νέγροι

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Ρέινα Σ. Εσκενάζυ! Με τους Άρη Λεμπεσόπουλο, Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρη Αγγέλου, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Φίλιππο Σοφιανό, Βασίλη Ευταξόπουλο, Τζούλι Τσόλκα κ.α.

  Ένα αριστούργημα που κερδίζει την προσοχή του θεατή, σε όλη τη διάρκεια, με ραγδαία ανάπτυξη, οριζόντια και κάθετη κλιμάκωση πλοκής, εξαντλητική απόδοση χαρακτήρων, ανατροπές και τελική κορύφωση – λύτρωση.

  Λίγα λόγια για την υπόθεση

  1 Απομονωμένο Νησί
  10 Άγνωστοι μεταξύ τους Άνθρωποι
  1 Παιδικό Ποιηματάκι
  10 σκοτεινές ιστορίες από το παρελθόν

  Στην βρετανική ακτή του Ντέβον, υπάρχει ένα ιδιόκτητο νησάκι που, λόγω της μορφής του, ονομάζεται το Νησί του Νέγρου. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, ένας πάμπλουτος Αμερικάνος, έχει χτίσει σε αυτό μία υπέροχη έπαυλη. Ο τωρινός ιδιοκτήτης αποτελεί μυστήριο, καθώς υπάρχουν μόνο συγκεχυμένες πληροφορίες γι’ αυτόν.

  10 Μικροί Νέγροι

  10 άνθρωποι που δεν γνωρίζονται και που φαινομενικά δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους, προσκαλούνται να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην έπαυλη. Η μόνη πρόσβαση στο νησί γίνεται με βάρκα, ο βαρκάρης είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πηγαινοέρχεται όταν ο καιρός είναι καλός. Όλοι όσοι βρίσκονται στην έπαυλη, ενημερώνονται από το πρώτο βράδυ πως θεωρούνται ένοχοι, (ο καθένας) για ένα έγκλημα που έχει μείνει κρυφό και για το οποίο έχουν καταφέρει να μείνουν ατιμώρητοι από την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

  Καθώς ο καιρός χαλάει και τα μαύρα σύννεφα της καιταιγίδας καλύπτουν απειλητικά το νησί, οι 10 άνθρωποι που βρίσκονται στην έπαυλη δεν μπορούν να ξεφύγουν. Το μυστήριο για το ποιος τους κάλεσε εκεί, παύει να τους απασχολεί όταν ξαφνικά ο πρώτος από αυτούς «πέφτει» νεκρός. Η αρχή μιας σειράς μυστήριων θανάτων, που φαίνεται να είναι εμπνευσμένοι από ένα παλιό παιδικό ποίημα, ωθεί τον φόβο και τις υποψίες στα άκρα!

  Ποιος είναι άραγε ο επόμενος; Και ποιος είναι αυτός που έχει πάρει το νόμο στα χέρια του και, στυγνά, τιμωρεί με θάνατο;

  ….η συνέχεια επί σκηνής στον ΝΕΟ Ακάδημο!

  ….και σσσσσσσσσςςςςς μην ψιθυρίσετε το τέλος σε κανέναν!

  ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

  Θέατρο: Νέος Ακάδημος

  Ακαδημίας και Ιπποκράτους 17 – Μετρό Πανεπιστήμιο

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here