Η διάδοση της φιλαναγνωσίας, η συμμετοχή της στους προβληματισμούς αιχμής που θέτει η εποχή μας, η ουσιαστική ένταξή της στον χάρτη των διεθνών εκθέσεων και η διάδοση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό, είναι οι στόχοι της 15ης ΔΕΒΘ που ανοίγει τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαΐου 2018.

ΔΕΒΘΤο πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας. Ένας πολιτιστικός θεσμός με διεθνή χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου και έγινε σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του βιβλίου.

ΔΕΒΘΑπό τις 3 έως και τις 6 Μαΐου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), με τιμώμενες τις χώρες της Γαλλοφωνίας και κεντρικό της θέμα τη Δημοκρατία στον 21ο αιώνα. Την έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΕΒΘΔείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 15ης ΔΕΒΘ και εδώ το πρόγραμμα της Παιδικής Γωνιάς.

Λογοτεχνία και Μνήμη
Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως «Λογοτεχνία-Ντοκουμέντο: Νέο είδος ή νέα κατηγοριοποίηση;», τo «Εβραϊκό βίωμα στον ελλαδικό χώρο», «Λογοτεχνία και Θεσσαλονίκη», «Λογοτεχνία – Νόσος – Δημιουργία», «Γραφή και Πολιτική».

Η προσφυγική εμπειρία
Στο επίκεντρο αυτού του θεματικού άξονα θα βρεθεί η καθημερινότητα των προσφύγων, οι ανάγκες, οι αγωνίες τους, το ζήτημα της ενσωμάτωσής τους, αλλά και της προσφοράς τους στη χώρα μας, σε μια σειρά εκδηλώσεων με συνομιλητές και τους ίδιους.

Βιβλίο και Performance
Η σχέση του βιβλίου με τις τέχνες του θεάματος ευρύτερα και της performance ειδικότερα, θα διερευνηθεί μέσα από πρωτοποριακές αναγνώσεις, εικαστικές δράσεις, διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικά ανεβάσματα ποιητικών και πεζογραφικών έργων, δρώμενα βασισμένα σε κλασικά ή νεότερα λογοτεχνικά κείμενα. […]

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here