Τρίτη, 13 Ιουλίου, 2021
More
  ΑρχικήΣειρές: Ελληνική ΛογοτεχνίαΑέναη Μάχη: Η πτώση - Άννα Σπανογιώργου

  Αέναη Μάχη: Η πτώση – Άννα Σπανογιώργου

  -

  Κρατάω στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο Η Πτώση της τριλογίας Αέναη Μάχη της Άννας Σπανογιώργου από τον πρώτο καιρό της έκδοσής της, αλλά δεν το διάβασα. Περίμενα με αγωνία να ολοκληρωθεί η τριλογία, και με το που το τρίτο βιβλίο έφτασε στα χέρια μου, το ταξίδι ξεκίνησε.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η Πτώση είναι το πρώτο μέρος και γνωρίζουμε την Κάτια. Μια κοπέλα που μεγάλωσε με τη γιαγιά της, είναι χαμηλών τόνων, χωρίς κοινωνικές συναναστροφές και άλλη οικογένεια. Ο Άρης έρχεται στη ζωή της ξαφνικά, της προσφέρει δουλειά και γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντός της. Η ζωή της αποκτάει νόημα και ζει για τις στιγμές που είναι κοντά του. Δεν γνωρίζει όμως τίποτα για τον ίδιο. Αυτό το μυστήριο που πλανιέται γύρω του τον κάνει πιο ελκυστικό στα μάτια της. Εκείνος φυσικά έχει πλήρη μεσάνυχτα για τα αισθήματά της, καθώς εκείνη δεν βρίσκει το θάρρος να τα δείξει! Και η ρουτίνα συνεχίζεται…

  Η δουλειά της ιδιαίτερη, αν και όχι δύσκολη, Μέχρι τη στιγμή που όλα αλλάζουν… Η Κάτια βρίσκεται κυνηγημένη. Ο Άρης και κάποιοι άγνωστοι προς αυτήν άντρες προσπαθούν να τη φυγαδεύσουν και η περιπέτεια ξεκινά. Η Κάτια έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον Άρη, αλλά αυτός δεν είναι έτοιμος να προβεί ακόμη σε αποκαλύψεις. Δέχεται να μείνει μαζί του για την ασφάλειά της, αλλά και για να είναι κοντά του. Έτσι, σταδιακά γνωρίζει τους φίλους του και φυσικά τον Σεθ, που είναι πολύ σημαντικός και πολύ φιλικός απέναντί της. Της γεννά έντονα συναισθήματα συμπάθειας και εμπιστοσύνης. Η απόφασή της αυτή, χωρίς όμως να το γνωρίζει και η ίδια, επέφερε την πτώση της.

  Όσο η σκέψη μου ταξίδευε γύρω από το σώμα μου και περιεργαζόταν τον χώρο, πλημμυρισμένη από ευτυχία, βρισκόμασταν πια στο κέντρο του μπαρ και γύρω από τη μέση μου ήταν τυλιγμένο το χέρι του Άρη. Με κρατούσε και μόλις γύρισα να τον κοιτάξω ένιωσα ότι, εκτός από τη μουσική και το περιβάλλον, ήταν κι αυτός που με γέμιζε με όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα. 

  Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως είναι καταιγιστικές! Η ζωή της Κάτιας αλλάζει… Η ίδια έχει αλλάξει. Μυστικά καλά κρυμμένα έρχονται στο φως. Η θέση της στον κόσμο είναι συγκεκριμένη. Όλα όσα γνώριζε δεν ισχύουν. Τα νέα δεδομένα της μοιάζουν απίθανα. Η ζωή όμως δεν της αφήνει περιθώριο να σκεφτεί. Καλείται να πάρει άμεσες αποφάσεις με βάση όσα γνωρίζει. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Είναι άραγε όλη η αλήθεια ή μήπως κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι της που βολεύει κάποιους; Ή απόφαση είναι δύσκολη αλλά απολύτως αναγκαία!

  Ανέβηκα και τράβηξα την Κάτια.

  «Κρατήσου γερά» της είπα κι εκείνη πέρασε τα χέρια της στη μέση μου και με έσφιξε, ακουμπώντας το κεφάλι της στην πλάτη μου. Μια ανατριχίλα διαπέρασε όλο το κορμί μου, κυλώντας στη σπονδυλική μου στήλη.

  Το τέλος του πρώτου μέρους της τριλογίας μάς αφήνει με πολλά ερωτηματικά και αγωνία. Μου άρεσε το θέμα του βιβλίου, αν και ακόμη δεν μας ξεκαθαρίζεται κάτι. Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο σε άλλο βιβλίο. Η συγγραφέας καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον παρουσιάζοντας απλά λίγα στοιχεία που σε κάνουν απλά να διψάς για γνώση. Αυτό είναι που με κάνει να χαίρομαι που περίμενα να ολοκληρωθεί για να τα ξεκινήσω. Δεν θα άντεχα να περιμένω… 

  Συμπάθησα πολύ τον χαρακτήρα του Σεθ. Το χιούμορ του μου θυμίζει τον άντρα μου, που του αρέσει συνέχεια να με πειράζει. Ο Άρης από την άλλη κέρδισε τη συμπάθειά μου στην αρχή, για να τη χάσει αργότερα. Ένας άντρας με πάθη που δεν μπορεί να δει πέρα από το προφανές. Αν και προσπάθησε να εξιλεωθεί, δεν μπορώ ακόμη να δώσω την ετυμηγορία μου. Η Κάτια όμως έδειξε τη δύναμη που έκρυβε μέσα της. Μια απλή κοπέλα κατάφερε να κάνει τόσα πολλά! Πάλεψε για αυτό που έκρινε σωστό και ήθελε να αποδείξει ότι είναι άξια της εμπιστοσύνης που της έδειξαν οι νέοι της φίλοι. Ανυπομονώ να ξεκινήσω το δεύτερο μέρος για να μάθω τη συνέχεια… Σας προτείνω να το διαβάσετε! Θα σας κερδίσει το ενδιαφέρον από την αρχή.

  Περίληψη: Μια μάχη αέναη εξελίσσεται γύρω μας, καθώς τρέχουμε να προλάβουμε την καθημερινότητα. Το πεπρωμένο μας, γραμμένο στον γενετικό μας κώδικα, μας κληροδοτεί με χαρίσματα και δυνάμεις που ανακαλύπτουμε την κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας πιο δυνατοί και να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Το βιβλίο «Η Πτώση» αφηγείται την πορεία της Κάτιας, μιας νεαρής κοπέλας που ζει μέσα στη ρουτίνα. Μια μέρα όλη της η ζωή αλλάζει, καθώς βιώνει καταστάσεις που αρχικά δεν καταλαβαίνει. Παρασυρόμενη από την αγάπη που νιώθει για τον Άρη και έχοντάς του τυφλή εμπιστοσύνη, οδηγείται μέσα από μια σειρά καταιγιστικών, συναρπαστικών και απρόβλεπτων γεγονότων στον προορισμό που της έχει ορίσει η μοίρα. Ή μήπως όχι;

  Αέναη Μάχη: Η πτώση - Άννα Σπανογιώργου Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Αέναη Μάχη – Η πτώση

  Συγγραφέας: Άννα Σπανογιώργου

  Εκδόσεις: Πηγή

  Σελίδες: 272

  ISBN:  9786185231279

  Έτος έκδοσης: 22/12/2016

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Προηγούμενο άρθροΟλίβια – Ian Falconer
  Επόμενο άρθροΣυνέντευξη – Μαρία Γαβριελάτου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here