Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Αφιέρωμα στη Φωτεινή Κοντοπούλου

  Αφιέρωμα στη Φωτεινή Κοντοπούλου

  -

  Αφιέρωμα στη Φωτεινή Κοντοπούλου

  Γράφει η Ασημίνα Στασινοπούλου

  Όταν το επάγγελμά σου έχει να κάνει με παιδιά, ένα τόσο ευαίσθητο επάγγελμα, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός, ευέλικτος και πολυπράγμων προκειμένου να χειρίζεσαι θέματα και καταστάσεις.

  Ο ρόλος του νηπιαγωγού αποτελεί θεμέλιο της ψυχοκινητικής και νοητικής ανάπτυξης των μικρών παιδιών, ώστε να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες αντίληψης του κόσμου που τα περιβάλλει, και παράλληλα ασκεί το συντονισμό των κινήσεών τους – με λίγα λόγια, ο νηπιαγωγός στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

  Ο νηπιαγωγός πρέπει να βοηθά το παιδί να κατανοήσει την έννοια της ομάδας, να το μάθει να συνεργάζεται, να δημιουργεί και να συναγωνίζεται ευγενικά με τους συνομηλίκους του.

  Ιδιαίτερη εκτίμηση θα ήθελα να εκφράσω για τη νηπιαγωγό κ. Φωτεινή Κοντοπούλου, που άλλωστε πρόσφατα βραβεύτηκε το σχολείο της από το bravo schools για το παραμύθι που δημιούργησε με τους μαθητές της «Η καιρούλα και τα παιδιά της», και είχε σαν θέμα την προσέγγιση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις κλιματικές αλλαγές των διαφόρων χωρών στο νηπιαγωγείο με τη χρήση και των τεχνών και της τεχνολογίας.

  Η κ. Φωτεινή Κοντοπούλου είναι μια εξαιρετική νηπιαγωγός και διδάσκει στα Μέγαρα Αττικής. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Η ίδια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Πάτρας και συνέχισε τις σπουδές της στη Νοσηλευτική του Ε.Ε.Σ. Έχει σπουδάσει Ψυχοθεραπεία και Ελληνική νοηματική γλώσσα. Έχει ασχοληθεί με τη Μουσειακή Αγωγή και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα Αγωγής Υγείας.

  Επιπλέον, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της έργου, ασχολήθηκε με Καινοτόμες δράσεις και Προγράμματα Αγωγής Υγείας. Έχει συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 2016 βραβεύτηκε από την ΕΕΠΦ για τη δράση του νηπιαγωγείου της “Διαχείριση τροφικών αποβλήτων”. Έχουν ακολουθήσει κι άλλες βραβεύσεις σε πανελλήνιους και μαθητικούς διαγωνισμούς με συμμετοχή του σχολείου της.

  Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια συνέδρια με πρωτότυπες εργασίες, προωθώντας και υποστηρίζοντας την καινοτομία, καθώς και μέρος σε ημερίδες των σχολικών συμβούλων. Το 2018 έλαβε ετικέτα ποιότητας στο e–twinning με θέμα τα καιρικά φαινόμενα, μια πρωτότυπη προσέγγιση στο Νηπιαγωγείο,  σε συνεργασία με το 6ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων και το 3ο Νηπιαγωγείο Χίου.

  Στράφηκε προς τη γραφή, και το 2017 δημιούργησε το παραμύθι «Ο Φριχ σκουπιδοαρρώστησε». Είναι μια υπέροχη ιστορία, εικονογραφημένη από τους μαθητές της, που δηλώνει με τη χάρη της ρίμας και του έμμετρου λόγου τα οφέλη για την υγεία από μία φιλοπεριβαλλοντική στροφή.

  Το 2018, σε συνεργασία με την συνάδελφό της Δέσποινα Λέκκα, εξέδωσε στο vivlio.net ένα θεατρικό παραμυθοποίημα με τίτλο «Επαγγελματομαγέματα… θεατροτιτιβίσματα… Στου νηπιαγωγείου τα δρώμενα» και είναι ένα project διδακτικό, με κατασκευές, παραμυθοποίηση και θέατρο, που έφερε σε επαφή τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας με μια σειρά επαγγελμάτων.

  Της εύχομαι ολόψυχα να είναι πάντα καλά, να χαίρεται την οικογένει;a της και να συνεχίσει το έργο της, προσφέροντας στους μαθητές της ιδέες, αξίες, στάσεις και αληθινό εκπαιδευτικό έργο! 

  Αφιέρωμα στη Φωτεινή Κοντοπούλου

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here