Αγάπη είναι να είστε ένα!

Σκέψεις…Λέξεις…

Αν ο κόσμος αντιλαμβανόταν ότι η αγάπη… είναι ο ένας κολασμένος παράδεισος, μια παράφρων λογική, μια χαοτική τάξη πραγμάτων… τότε θα φοβόταν να αγαπήσει. Θα φοβόταν να ψελλίσει έστω την φράση “σ’ αγαπώ”. Θα τρόμαζε με την αυταπάρνηση που κάποιος θα έπρεπε να δείξει για να την κατακτήσει. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ξεχάσεις τη λέξη εγώ, για πάντα. Δυο ψυχές που γίνονται ένα, δυο καρδιές που χτυπάνε για μία. Ολόκληρη η ύπαρξη αλλάζει.

Τι είναι η αγάπη; Δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη. Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται. Μα στην αγάπη είναι ένας. Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα. Δεν ξεχωρίζουν. Το εγώ κι εσύ αφανίζονται. ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ…

                                                                                            Νίκος Καζαντζάκης

Αγάπη είναι Πολλές φορές λέμε “σ’ αγαπώ”. Πόσες φορές όμως είμαστε συνειδητοποιημένοι το πόσο μεγάλη επίδραση έχει αυτή η λέξη; Πόσες φορές βγήκε από τα έγκατα της ψυχής μας για να ρίξει φως, πρώτα στα δικά μας σκοτάδια και μετά του ατόμου που την ακούει; Πόσες φορές δεν το έχουμε μπερδέψει με τον θαυμασμό και πέφτουμε στα δίχτυα του ότι είμαστε ερωτευμένοι; Και κάποια στιγμή η πραγματικότητα μας προσγειώνει απότομα. Η ανάγκη μας για αποδοχή και τρυφερότητα, μερικές φορές μας κάνει να παρερμηνεύουμε πράγματα. Όταν όμως αγαπήσουμε, όλο το είναι μας το φωνάζει. Κάθε μας σκέψη και κάθε καρδιοχτύπι. Τα πάντα γύρω μας. Αγάπη είναι, να θες και να είσαι η ανάσα του άλλου για να ζει, να θέλει και να είναι κι ο άλλος το ίδιο για σένα.

Μια καρδιά, μια ψυχή, ένα σώμα. Αγάπη είναι να είστε ένα.

Νάγια Γ. Μητροπούλου

Απάντηση