Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Άγγελοι - Η έκσταση (βιβλίο 4ο) - Lauren Kate

  Άγγελοι – Η έκσταση (βιβλίο 4ο) – Lauren Kate

  -

  Άγγελοι – Η έκσταση

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Στο τέταρτο βιβλίο η μάχη που θα κρίνει τα πάντα είναι προ των πυλών. Ο Ντάνιελ, η Λους, ο Καμ, η Γκάμπυ, η Αριάν, ο Ρόλαντ, η Μόλυ και η Άναμπελ έχουν 9 μέρες να σταματήσουν τον Λούσιφερ από το να καταστρέψει τον κόσμο όπως τον ξέρουν.

  Το χρονικό όριο είναι μικρό και δεν έχουν περιθώριο λάθους ή καθυστέρησης. Η αποστολή τους είναι τα εντοπίσουν τρία αντικείμενα που ο συνδυασμός τους θα καταστρέψει τα σχέδια του Λούσιφερ.

  Άγγελοι Η έκστασηΈχοντας στα χέρια τους το βιβλίο που είχε γράψει ο Ντάνιελ κάποιους αιώνες πίσω, τους βοηθάει να βρουν τις τοποθεσίες και τα μέρη που είναι κρυμμένα.  Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί οι εχθροί τους είναι πίσω τους και είναι πολλοί.  Το Κλιμάκιο που αποτελείται από αιώνιους απλούς ανθρώπους, που απλά πήραν χάρη να γίνουν αθάνατοι μετά την Πτώση των Αγγέλων, προσπαθεί να τους σταθεί εμπόδιο.

  Αποφασίζουν να χωριστούν για να βρουν τα αντικείμενα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Ντάνιελ με τη Λους πάνε στη Βενετία, ο Ρόλαντ με την Αριάν και την Άναμπελ στη Βιέννη και ο Καμ με τη Γκάμπυ και τη Μόλυ στην Αβινιόν. Στη Βενετία ενώ καταφέρνουν να το βρουν, κάτι συμβαίνει και πιστεύουν ότι όλα τελείωσαν. Κι όμως απλά βρήκαν έναν απαραίτητο σύμμαχο. Οι Απόκληροι, που το μόνο που θέλουν είναι η επιστροφή τους στον Παράδεισο, τίθενται υπέρ του σκοπού τους.

  Στη Βιέννη βοηθούν τους φίλους τους να βρουν το δεύτερο αντικείμενο που τυχαίνει να είναι μια αθάνατη, η Ντι. Και τελικά φτάνουν στην Αβινιόν και βρίσκουν τους φίλους τους κρατούμενους της πιο μεγάλης εχθρού τους. Ενώ καταφέρνουν να εντοπίσουν το τρίτο αντικείμενο με κάποιες μεγάλες απώλειες, ξεκινούν για τον προτελευταίο προορισμό τους που θα τους αποκαλύψει τον τόπο της Πτώσης.

  Τον φιλούσε εκείνη τη στιγμή, αλλά με έναν παράξενο τρόπο ήταν σαν να τον φιλάει και στο παρελθόν. Άγγιζε σχεδόν την ιστορία της αγάπης τους, γευόταν το άρωμά της στη γλώσσα της. Τα χείλη της δε φιλούσαν μόνο τα χείλη του Ντάνιελ, αλλά και κάποιο ακόμα φιλί που είχαν ανταλλάξει, ένα παλιότερο φιλί σαν αυτό, με το στόμα της στο ίδιο ακριβώς σημείο και τα χέρια του τυλιγμένα στη μέση της, όπως τώρα.

  Άγγελοι Η έκστασηΗ αγωνία χτυπάει κόκκινο, οι θυσίες είναι απαραίτητες για την επίτευξη του σκοπού για το κοινό καλό και οι επιλογές θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Η αγάπη σε όλες της τις μορφές παρουσιάζεται σ’ αυτό το βιβλίο. Όπως και η πείνα για εξουσία και ανωτερότητα που με ανέντιμα μέσα προσπαθούν να αποκτήσουν κάποιοι.

  Όταν ο λόγος ύπαρξης του Κλιμακίου δεν είναι πια σημαντικός, τα αντίποινα για όλες τις πράξεις τους θα είναι ανελέητα. Θα προλάβουν να φτάσουν έγκαιρα για να σταματήσουν τον Λούσιφερ; Ποιος είναι τελικά ο Άγγελος από τον οποίο εξαρτάται η ισορροπία μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης; Τελικά είναι ο Ντάνιελ η αδελφή ψυχή της Λους ή κάποιος άλλος; Όταν έρθει η ώρα της τελικής επιλογής, ποιον θα διαλέξει; Θα βγει η αγάπη νικήτρια ή θα θυσιαστεί στο βωμό της εξουσίας;

  Η ιστορία μπορεί να τελειώνει εδώ, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να ζήσουμε κάποιες στιγμές του αγαπημένου μας ζευγαριού όπως εξιστορείται στο βιβλίο Έρωτας, καθώς και το τι έγινε τελικά με τον πληγωμένο μας Καμ για τον οποίο μιλάει το πέμπτο βιβλίο  με τίτλο Άγγελοι-Η Συγχώρεση. Εγώ πάντως θέλω σίγουρα να μάθω!

  Περίληψη: Άγγελοι – Η έκσταση Ο ουρανός έχει μαυρίσει από φτερά… Όπως η άμμος κυλάει στην κλεψύδρα, έτσι κι ο χρόνος τρέχει για τη Λους και τον Ντάνιελ. Για να εμποδίσουν τον Λούσιφερ να διαγράψει το παρελθόν, πρέπει να βρουν το μέρος όπου έπεσαν οι άγγελοι στη Γη. Σκοτεινές δυνάμεις τους κυνηγούν και ο Ντάνιελ δεν ξέρει αν μπορεί πια να ζει για να χάνει τη Λους ξανά και ξανά. Στην επική μάχη που θα δοθεί, θα χαθούν ζωές, θα γίνουν μεγάλες θυσίες και θα καταστραφούν καρδιές. Και ξαφνικά η Λους ξέρει τι θα συμβεί. Διότι η μοίρα της ήταν στενά συνδεδεμένη με κάποιον άλλο και όχι με τον Ντάνιελ. Η κατάρα αφορά σ’αυτήν -και στην αγάπη που η ίδια παραμέρισε. Η επιλογή που θα κάνει τώρα είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία. Το τέταρτο μέρος της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ. Ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει.

  Στοιχεία βιλίου:

  Τίτλος: Άγγελοι – Η έκσταση

  Συγγραφέας: Kate Lauren

  Εκδότης: Ψυχογιός

  ISBN: 9789604965465

  Αριθμός Σελίδων: 384

  Έτος Έκδοσης: 2012

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here