Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΣειρές: Μεταφρασμένη ΛογοτεχνίαΆγγελοι - Η συγχώρεση (5ο βιβλίο) - Kate Lauren

  Άγγελοι – Η συγχώρεση (5ο βιβλίο) – Kate Lauren

  -

  Άγγελοι – Η συγχώρεση 

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ενώ τα πρώτα τέσσερα βιβλία αφορούσαν τη ζωή και την κατάληξη του Ντάνιελ και της Λους, στο πέμπτο βιβλίο ήρθε η ώρα να μάθουμε τι απέγινε το κακό παιδί, ο γοητευτικός και σέξι Καμ.

  Η συγχώρεσηΣτο τρίτο βιβλίο μάθαμε τον λόγο που ο Καμ τελικά πήρε θέση με το μέρος του Λούσιφερ. Η αγάπη του για μια θνητή και ο φόβος να της φανερώσει ποιος είναι οδήγησε στον χωρισμό και τη δυστυχία. Σίγουρος ότι η μοναδική γυναίκα που αγάπησε έχει πεθάνει εδώ και πολλούς αιώνες αναλώνεται σε απλές επαφές που το μόνο που κάνουν είναι να τον αφήνουν κενό και απογοητευμένο.

  Τι θα συμβεί όμως όταν όλα όσα πίστευε αναιρεθούν; Τι θα συμβεί όταν μάθει τελικά την τύχη της αγαπημένης του που δεν ήταν τελικά αυτή που νόμιζε και επιθυμούσε; Η Λίλιθ ήταν εγκλωβισμένη μέσα στην Κόλαση, την οποία ζούσε και ξαναζούσε για εκατοντάδες χρόνια. Μαθαίνοντας ο Καμ την αλήθεια και βλέποντας τι μπορεί να καταφέρει η αγάπη (έχοντας για παράδειγμα τον Ντάνιελ και τη Λους) βάζει στοίχημα με τον Λούσιφερ για να ελευθερώσει την Λίλιθ από την κόλαση και να γλιτώσει κι αυτός από εκείνον. Έχει λοιπόν δεκατέσσερις μέρες να κάνει την Λίλιθ να τον αγαπήσει και να σωθούν. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο εύκολα…

  Η συγχώρεσηΗ Λίλιθ, στη συγκεκριμένη κολασμένη ζωή της, είναι ένα φτωχό κορίτσι που ζει με τη μητέρα της και τον άρρωστο αδελφό της σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι. Το φαγητό στο σπίτι τους είναι είδος προς εξαφάνιση γιατί ο αδελφός της χρειάζεται διαρκώς νοσηλεία και τα χρήματα λιγοστά. Και το αποκορύφωμα είναι ότι στο σχολείο που φοιτά συχνά γίνεται ο περίγελος από το πλουσιοκόριτσο Κλόι και την παρέα της που πάντα βρίσκουν ευκαιρία να την πληγώσουν και να την εξευτελίζουν.

  Αυτό που την κρατάει δυνατή είναι η αγάπη της για τη μουσική. Ο Καμ πιστεύει ότι θα είναι εύκολο να την πλησιάσει αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που την κάνει τόσο εχθρική απέναντί του. Η δουλειά του γίνεται πολύ δύσκολη, καθώς ο Λούσιφερ παρουσιάζεται και του βάζει συνεχώς τρικλοποδιές, βάζοντας λόγια εναντίον του στη Λίλιθ. Εκεί που κάνει ένα βήμα και την πλησιάζει, εκείνη κάνει δύο όπισθεν. Δεν τα παρατάει όμως. Καταλαβαίνει ότι η αγάπη τους για να αντέξει είναι αληθινή και θέλει να παλέψει γι’ αυτήν!!

  Όταν λοιπόν στο σχολείο ανακοινώνεται ότι στον σχολικό χορό θα πάρει μέρος το αγαπημένο συγκρότημα της Λίλιθ και θα διαλέξουν το καλύτερο σχολικό συγκρότημα για μουσική καριέρα, αποφασίζει να βοηθήσει τη Λίλιθ να δείξει την αξία της. Την βοηθάει να κερδίσει αυτοπεποίθηση και δύο πολύ σημαντικούς φίλους.

  Η δουλειά που κάνουν είναι εκπληκτική, αλλά ο Λούσιφερ βάζει πάλι το χεράκι του και ο Καμ μένει εκτός. Η Λίλιθ δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που της προκαλεί τόση σύγχυση και μόνο στην σκέψη του Καμ. Από τη μια νιώθει γοητευμένη και έντονη έλξη και από την άλλη μίσος και απαξίωση.

  Ενώ ο Καμ παλεύει για την αγάπη του, ο Λούσιφερ κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Βάζει λοιπόν στο παιχνίδι τους δύο φίλους του Καμ, τον Ρόλαντ και την Αριάν, με σκοπό να τον πείσουν να παραιτηθεί και να σώσει τον εαυτό του αφήνοντας τη Λίλιθ στην Κόλασή της. Ο Καμ όμως αρνείται να παραιτηθεί, αν και όλα μοιάζουν χαμένα μετά την τελευταία φήμη που εξαπέλυσε εκείνος εναντίον του. Πείθει τους φίλους του να τον βοηθήσουν να κάνει μια τελευταία προσπάθεια.

  “Αγάπη”, είπε η Λίλιθ, διατρέχοντας τα γράμματα με το δάχτυλό της. “Καμ”. Δεν μπορούσε να θυμηθεί καμία φορά που κάποιος χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη για κείνη. Η οικογένειά της δε μιλούσε έτσι, και εννοείται ότι ποτέ της δεν είχε έρθει πολύ κοντά συναισθηματικά με κάποιο αγόρι ώστε εκείνο να εκφραστεί έτσι. Μήπως ο Κάμ είχε γράψει αυτή τη λέξη βιαστικά, σε ένα τυπικό κλείσιμο γράμματος; Αμήχανη η Λίλιθ μετακινήθηκε στο κάθισμά της, και δυσκολευόταν ακόμα και να κοιτάξει αυτή τη λέξη στη σελίδα.

  Η συγχώρεσηΗ Λίλιθ νιώθει τον έρωτα να γεννιέται στην καρδιά της. Όλα όσα της έχει δείξει ο Καμ την πείθουν για τον χαρακτήρα του. Η τελευταία όμως φήμη την συγκλόνισε. Δέχεται όμως να τον ακολουθήσει και όλα όσα βλέπει την κάνουν να παραδεχτεί στον εαυτό της ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Όταν η διορία του στοιχήματος τελειώνει και όλα σιγά σιγά φανερώνονται, το παρελθόν αποκαλύπτεται, η τιμωρία της στην αιώνια κόλαση, όλα μοιάζουν χαμένα. Θα καταφέρουν να κερδίσουν τον Λούσιφερ; Θα καταφέρει ο Καμ να την πείσει ότι την αγαπά πραγματικά; Όταν η αλήθεια αποκαλυφθεί, ποια θα είναι η θέση της Λίλιθ;

  Όταν ο Καμ ερμήνευσε τους πρώτους στίχους της Εξορίας, η Λίλιθ κράτησε την ανάσα της. Ο Καμ τραγουδούσε το τραγούδι της όμορφα, αργά και με πολύ συναίσθημα, προσδίδοντάς του βάθος που η Λίλιθ ποτέ της δεν είχε φανταστεί. Το τραγούδησε δύο φορές. Όταν τελείωσε, όλα τα παιδιά είχαν αποκοιμηθεί.

  Πίσω τους ο πατέρας τους χειροκρότησε τον Καμ σιγανά… Λίγες ώρες νωρίτερα, η Λίλιθ ήταν απόλυτα βέβαιη ότι είχε ξεγράψει τον Καμ για τελευταία φορά. Τώρα ακολουθούσε τους φίλους της στο αυτοκίνητο του Ζαν Ρα παραδομένη σε απίστευτη ζάλη, θαρρείς και ο κόσμος γύρω της μετακινούνταν σε κάθε της βήμα. Το μοναδικό πράγμα στον κόσμο για το οποίο ήταν σίγουρη πια ήταν πόσο πολύ είχε σφάλει για τον Καμ.

  Ένα βιβλίο που μας διδάσκει τη δύναμη της αληθινής αγάπης. Τις θυσίες που είναι ικανός να κάνει κάποιος για την αγαπημένη του, ακόμα και όταν όλα μοιάζουν χαμένα. Οι επιθυμίες έρχονται σε δεύτερη θέση μπροστά στην ευτυχία του άλλου. Τα συναισθήματα ξεχειλίζουν κάθε φορά που ο Καμ είναι κοντά στη Λίλιθ. Πραγματικά χάρηκα την ανάγνωσή του!!

  Περίληψη: Άγγελοι – Η συγχώρεση  Όλες οι ιστορίες έχουν τη σκοτεινή τους πλευρά, και η συγκεκριμένη ανήκει στον Καμ, το γοητευτικό «κακό παιδί» της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ. Ο Καμ πέρασε πάρα πολύ καιρό στην Κόλαση και ξέρει καλά τι σημαίνει να σε καταδιώκουν. Και η καινούργια κόλαση γι’ αυτόν είναι το λύκειο όπου η Λίλιθ, το κορίτσι με το οποίο είναι βαθιά ερωτευμένος, εκτίει μια τιμωρία για τα δικά του εγκλήματα. Ο Καν έβαλε ένα στοίχημα με τον Λούσιφερ: έχει δεκαπέντε μέρες στη διάθεσή του για να πείσει τη Λίλιθ να τον αγαπήσει και πάλι. Αν τα καταφέρει, θα ζήσουν για πάντα μαζί. Αν αποτύχει, όμως, η Κόλαση του επιφυλάσσει μια ξεχωριστή θέση, μια θέση μόνο για εκείνον. Το ρολόι μετράει αντίστροφα… Άγγελοι – Η συγχώρεση 

  Άγγελοι - Η συγχώρεση Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Άγγελοι: Η συγχώρεση (#5ο βιβλίο)

  Συγγραφέας: Kate Lauren

  Εκδότης: Ψυχογιός

  ISBN: 9786180116441

  Αριθμός Σελίδων: 360

  Έτος Έκδοσης: 2017

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ