Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More

  Άγγελοι – Lauren Kate

  -

  Άγγελοι 

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η σειρά Άγγελοι αποτελείται από έξι βιβλία. Η βασική ιστορία είναι τέσσερα βιβλία και τα υπόλοιπα δύο συμπληρώνουν τυχόν κενά της ιστορίας.

  ΆγγελοιΣτο πρώτο βιβλίο της σειράς γνωρίζουμε τη Λους. Ένα κορίτσι που οδηγείται στο αναμορφωτήριο Σουόρντ εντ Κρος κατηγορούμενη για το θάνατο του φίλου της Τρέβορ μπροστά στα μάτια της υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

  Ενώ επιμένει στην αθωότητά της, κανένας δεν την πιστεύει, ούτε καν οι γονείς της. Την πρώτη μέρα της εκεί γνωρίζει κάποια παιδιά. Ένα από αυτά είναι η παράξενη Αριάν, η οποία αναλαμβάνει να την βοηθήσει. Το βλέμμα της όμως πέφτει σε έναν νεαρό, τον Ντάνιελ, και κολλάει εκεί.

  Η αρχή ενός έρωτα που καθηλώνει!

  ΆγγελοιΗ έλξη που νιώθει γι’ αυτόν την τρομάζει και η απόρριψή του την πληγώνει. Ζηλεύει κάθε κοπέλα που τον πλησιάζει, όπως τη γλυκιά Γκάμπι και την κακιά Μόλυ. Ένας ακόμα νεαρός έρχεται να ταράξει τη ζωή της. Ο Καμ οποίος την διεκδικεί επίμονα! Κάθε φορά όμως που βρίσκεται κοντά στον Ντάνιελ, ξεχνά όλα τα υπόλοιπα και το μόνο που θέλει είναι να χαθεί στην αγκαλιά του. Το σχολείο την ψυχοπλακώνει, η μοναξιά την πληγώνει με μόνο φωτεινό σημείο τη γνωριμία της με την Πεν.

  Η καρδιά της άρχισε να βροντοχτυπάει καθώς ο Ντάνιελ έκανε ένα βήμα προς το μέρος της και έβαλε και τα δύο του χέρια στους ώμους της. Οι αντίχειρές του ταίριαζαν απόλυτα στις καμπύλες του λαιμού της και ήθελε να κλείσει τα μάτια της απ’ τη θέρμη του αγγίγματός του -αλλά δεν το έκανε. Τον κοίταξε να σκύβει το κεφάλι, έτσι ώστε η μύτη του σχεδόν άγγιξε τη δική της. Ένιωσε την ανάσα του  στο πρόσωπό της. Μπορούσε να μυρίσει μια υποψία κάτι γλυκού στο δέρμα του.

  ΆγγελοιΕκείνη την βοηθάει να ανακαλύψει το οικογενειακό δέντρο του Ντάνιελ.Υπάρχει όμως και κάτι που δεν το έχει πει σε κανέναν. Βλέπει σκιές που την κυνηγούν και την παρενοχλούν. Δεν ξέρει πώς να τις αποφύγει. Ένα τραγικό συμβάν έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο θάνατος ενός μαθητή και ο τραυματισμός της Λους φέρνει τον Ντάνιελ κοντά της. Της εξομολογείται τον έρωτά του και ότι δεν πρέπει κανονικά να είναι μαζί.

  σαν μεταφυσικό ρομάντζο με περιπετεια και δραση…

  Η Λους δεν καταλαβαίνει και ο Ντάνιελ αρνείται να της εξηγήσει. Κρυμμένα μυστικά, ανεξήγητα φαινόμενα και παράξενα γεγονότα επηρεάζουν την Λους. Είναι πολύ μπερδεμένη. Νιώθει τόσα πολλά για τον Ντάνιελ, αλλά την επηρεάζει πολύ και ο Καμ, το εντελώς αντίθετο του Ντάνιελ. Συμπεραίνει ότι αγαπάει τον Ντάνιελ, αλλά τι είναι αυτό που τον τρομάζει και τον κρατάει σε απόσταση; Γιατί νιώθει ότι τον γνωρίζει; Τι είναι αυτές οι αναλαμπές που έχει και τι ρόλο παίζουν οι σκιές; Γιατί δεν είναι ορατές σε όλους; Τι το ιδιαίτερο έχει η Λους;

  Άγγελοι

  Ενώ κάποιες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, η ζωή της Λους κινδυνεύει! Τι κρύβει πραγματικά ο Ντάνιελ; Πόσο δυνατή είναι η αγάπη τους και πόσο θα αντέξει; Ποιος ο ρόλος της Γκάμπυ, της Αριάν, του Ρόλαντ, της Μόλυ και του Καμ; Ποια θα είναι η απόφαση της Λους και τι θα την ωθήσει να την πάρει; Η συνέχεια στο δεύτερο βιβλίο…

  Περίληψη: Υπάρχει κάτι μυστηριώδες και ταυτόχρονα οικείο σχετικά με τον Ντάνιελ. Τραβάει την προσοχή της Λους από την πρώτη στιγμή που τον συναντά στο οικοτροφείο Σουόρντ εντ Κρός στη Σαβάνα. Εκείνος είναι το μοναδικό φωτεινό σημείο σ ‘ένα μέρος όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι απαγορευμένα, οι υπόλοιποι μαθητές αποτυχημένοι, ενώ οι κάμερες ασφαλείας παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση. Παρόλο που ο Ντάνιελ δε θέλει να έχει την παραμικρή σχέση με τη Λους και κάνει τα πάντα για να το δηλώσει, αυτή δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Το βλέμμα του, το πρόσωπό του, τα πάντα πάνω του τη γοητεύουν. Είναι αποφασισμένη να μάθει τι κρύβει τόσο απεγνωσμένα ο Ντάνιελ… ακόμη κι αν η αλήθεια τη σκοτώσει. Θανάσιμα επικίνδυνο και βαθιά ρομαντικό, οι «Άγγελοι» είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης.

  Άγγελοι

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Άγγελοι (Βιβλίο 1)

  Συγγραφέας: Lauren Kate

  Εκδότης: Ψυχογιός

  ISBN: 9789604537358

  Αριθμός Σελίδων: 397

  Έκδοση: 15/06/2010

  Επεξεργασία εικόνας: Νάντια Κίσκα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  Απάντηση

  Αρέσει σε %d bloggers: