Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Άγγελος τιμωρός (βιβλίο 4, 5)- Gena Showalter

  Άγγελος τιμωρός (βιβλίο 4, 5)- Gena Showalter

  -

  Άγγελος τιμωρός 

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια 

  Όταν δημιουργείς έναν φανταστικό κόσμο και χρησιμοποιείς πολλά πρόσωπα και τοποθεσίες χρειάζεται κάποιες φορές να κάνεις εκτενείς αναφορές σε συμπληρωματικά πρόσωπα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ροή της κύριας ιστορίας. Η συγγραφέας Gena Showalter έχει γράψει κάποια διηγήματα και τους έχει δώσει μισούς αριθμούς (γράφτηκαν μεταξύ των βασικών ιστοριών) για να μας γνωρίσει κάποιους ήρωες που δεν έχουν βασικό ρόλο στην ιστορία, αλλά είναι εξίσου σημαντικοί.

  Η ιστορία αυτή είναι του Λίσαντερ. Ένας από τους Επτά Ανώτερους Αγγέλους μετά την Μία Αληθινή Θεότητα και της Μπιάνκα, Άρπυια και αδελφή της Γκουέν που ερωτεύτηκε ο Σαβίν. Έχει τον αριθμό 4,5. Ο Λίσαντερ παρακολουθώντας την Μπιάνκα και βλέποντας τον τρόπο ζωής, της αποφασίζει να την απαγάγει και να της διδάξει τον σωστό τρόπο ζωής.

  Δεν παραδέχεται στον εαυτό του ότι έχει γοητευτεί από εκείνη όμως κι αυτό γιατί του συμβαίνει πρώτη φορά και δεν αναγνωρίζει το συναίσθημα αυτό. Την οδηγεί στο ουράνιο διαμέρισμά του και δεν της επιτρέπει να φύγει! Νιώθοντας να απειλείται από την ίδια και τη σεξουαλικότητά της, την αφήνει μόνη στο σπίτι του για αρκετές μέρες.

  Επιστρέφοντας την βρίσκει σε άσχημη κατάσταση, σχεδόν ετοιμοθάνατη, καθώς οι Άρπυιες τρώνε και πίνουν μόνο ό, τι έχουν κλέψει. Οι Άρπυιες είναι καταραμένες να τρέφονται μόνο με κλεμμένη τροφή, αλλιώς αρρωσταίνουν άσχημα και μπορεί να πεθάνουν. Ο Λίσαντερ νιώθει άσχημα και αποφασίζει να της δώσει κάποιες ελευθερίες.

  Η Μπιάνκα από την άλλη θέλοντας να τον εκδικηθεί αποφασίζει να τον σαγηνεύσει και να τον παρασύρει στις ηδονές της σάρκας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο Άγγελος είναι παρθένος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον προκαλέσει μιας και αντιλαμβάνεται ότι μόνο αδιάφορη δεν του είναι. Ακόμα και εκείνος όμως είναι αδύνατο να αντισταθεί στη θέα της επιδερμίδας της που λάμπει!! Ο πόθος και των δύο τους τυφλώνει!

  Ο Λίσαντερ κρατούσε για ώρες την Μπιάνκα στην αγκαλιά του, ενώ εκείνη κοιμόταν. Αισθανόταν δέος, επειδή γνώριζε ότι αυτό ήταν ό, τι περισσότερο λαχταρούσε η Μπιάνκα και της το είχε προσφέρει εκείνος. Αλλά ταυτόχρονα ανησυχούσε. Ήξερε τι σήμαινε ,ήξερε πόσο δύσκολο ήταν για μια Άρπυια να μείνει εκτεθειμένη και να κοιμηθεί παρουσία κάποιου άλλου. Σήμαινε ότι του είχε εμπιστοσύνη, ότι ήξερε πως θα την προστάτευε, δεν θα την άφηνε εκτεθειμένη σε κινδύνους. Και χαιρόταν. Γιατί ήθελε να την προστατέψει. Ακόμα κι από τον εαυτό της.

  Όταν η ζήλια, ένα συναίσθημα που νιώθει για πρώτη φορά, κάνει την εμφάνισή της, κάθε αντίσταση του εξαφανίζεται. Έτσι ο Λίσαντερ γίνεται έρμαιο της Μπιάνκα και της ηδονής που του προσφέρει (άλλη μια πρωτιά για τον Λίσαντερ). Ακόμα όμως δεν την θεωρεί άξια να σταθεί δίπλα του. Όταν η Μπιάνκα τον καλεί να τη συνοδέψει στο γάμο της αδελφής της, εκείνος αρνείται καθώς θέλει να κρατήσουνε τη σχέση τους κρυφή.

  Η Μπιάνκα που τον θεωρεί ταίρι της πληγώνεται πολύ. Ήταν έτοιμη να δεχτεί τα πειράγματα και τις αντιρρήσεις των δικών της για να είναι μαζί του. Έτσι λοιπόν έρχεται ο χωρισμός. Ο Λίσαντερ δεν μπορεί να το δεχτεί, αλλά από την άλλη αναγκάζεται να υποχωρήσει. Έχοντας μια αποστολή, προσπαθεί να ξεχάσει την Μπιάνκα αλλά όλα του τη θυμίζουν.

  Έχοντας στείλει την Ολίβια που είναι προστατευομένη του να σκοτώσει τον Έρον καθώς έκανε ένα θεικό παράπτωμα και εκείνη το καθυστερεί, φοβάται για το αποτέλεσμα. Η άρνησή της να ολοκληρώσει την αποστολή της σημαίνει έκπτωση και αυτό δεν το δέχεται. Ρωτώντας την Ολίβια τι είναι αυτό που βλέπει στον Έρον και δεν μπορεί να τον σκοτώσει συμπεραίνει από τη μια ότι η Ολίβια είναι ερωτευμένη με έναν δαίμονα και από την άλλη πως και αυτός αγαπάει την Μπιάνκα, όπως ακριβώς είναι και ήταν λάθος του να προσπαθήσει να την αλλάξει. Η Μπιάνκα όμως του ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει δεύτερες ευκαιρίες!

  Ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Είχε μεταμορφωθεί σ’ ένα πλάσμα του αισθησιασμού, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν οι κατώτερες ορμές του. Η ηδονή διέφερε από καθετί που είχε βιώσει ποτέ. Η γεύση της ήταν γλυκιά σαν μέλι, η επιδερμίδα της τόσο απαλή που ήθελε να τη νιώθει πάνω του ως την αιωνιότητα. Τα βραχνά βογκητά της, ακόμα και οι κραυγές της, ήταν μουσική στ’ αυτιά του. Είχε απολαύσει την κάθε στιγμή.

  Θα καταφέρει ο Λίσαντερ να την πείσει για την αγάπη του; Είναι αλήθεια το ταίρι της; Θα τον συγχωρέσει για τα πράγματα που της είπε; Τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει; Τελικά όντως τα αντίθετα έλκονται και αλληλοσυμπληρώνονται! Αυτό το διήγημα είναι ότι πρέπει για να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε τον Λίσαντερ και τον ρόλο του στα επόμενα βιβλία της σειράς… Το διήγημα αυτό εμπεριέχεται στο βιβλίο Σκοτεινή Έλξη με άλλα δύο διηγήματα άλλων συγγραφέων και είναι το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε από τη σειρά Dark Moon από τις Εκδόσεις Bell.

  Περίληψη: Άγγελος τιμωρός. Μια ιστορία από τους Άρχοντες του Κάτω Κόσμου Ο Λίσαντερ, ένας άγγελος εξολοθρευτής δαιμόνων με ατσάλινη θέληση, δεν έχει νιώσει ποτέ του ερωτικό πόθο -μέχρι που γνωρίζει την Μπιάνκα. H σαγηνευτική αλλά θανάσιμα επικίνδυνη Άρπυια θα είναι για τον αγνό Λίσαντερ ο μεγαλύτερος πειρασμός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Και ο πρώτος που δε θα μπορέσει να του αντισταθεί…Άγγελος τιμωρός.

  Άγγελος τιμωρόςΣτοιχεία βιβλίου: Άγγελος τιμωρός.

  Τίτλος συλλογικού έργου: Σκοτεινή Έλξη 

  Συγγραφείς: Gena Showalter, Maggie Shayne, Susan Krinard

  ISBN: 960-620-227-5

  Εκδόσεις: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

  Χρονολογία Έκδοσης: Ιανουάριος 2011, Αθήνα

  Αριθμός Σελίδων: 304

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here