Προσωπική άποψη: Νένα Μπούρα 

Η συγγραφέας Sara Blaedel, η «Βασίλισσα του Εγκλήματος» της Δανίας, παρουσιάζει τη νέα περιπέτεια της ντετέκτιβ της Λουίσε Ρικ, στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος με τον τίτλο «Αγνοούμενη». Ένα σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ που καλείται να ξεδιαλύνει η ντετέκτιβ της Διεύθυνσης Ερευνών, συλλέγοντας στοιχεία για  τη δολοφονία μιας Δανής υπηκόου, που συνέβη στην Αγγλία.

ΑγνοούμενηΗ Σοφί βρίσκεται δολοφονημένη με μια σφαίρα που της προκαλεί το θάνατο ακαριαία, ενώ θεωρούταν αγνοούμενη εδώ και δύο δεκαετίες. Πώς όμως μπλέκεται στην δολοφονία ο εραστής και συνάδελφος της Λουίσε, ο Άικ;

Στο γραφείο της διεύθυνσης ερευνών, η Λουίσε Ρίκ έγειρε πίσω στην καρέκλα της και κοίταξε τον συνάδελφό της που καθόταν στο πάτωμα και φρόντιζε τον Τσάρλι. Ο αποστρατευμένος σκύλος της αστυνομίας ήταν ξαπλωμένος στο πλάι και άφηνε υπομονετικά να του καθαρίσει τις πατούσες από το χιόνι και το αντιπαγωτικό αλάτι του δρόμου. Ο Άικ Νούρστρεμ τον  σκούπιζε με μια πετσέτα, έκοβε τις τρίχες ανάμεσα από τα «μαξιλαράκια» στα πέλματά του και τα άλοιφε με βαζελίνη, επαινώντας συνεχώς τον σκύλο, μέχρι που τελικά η Λουίσε του έριξε ένα αγανακτισμένο βλέμμα και κούνησε το κεφάλι της.

ΑγνοούμενηΗ υπόθεση του μυθιστορήματος στηρίζεται πάνω στο ζήτημα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, που προκαλεί διχασμό στην κοινωνία και προβληματισμούς. Η πλοκή προκαλεί το ενδιαφέρον στον αναγνώστη μέσα από ήπιες ανατροπές. Η αφήγηση μας κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα μέσα από ερωτηματικά, υπόπτους και γρίφους που καλείται να λύσει η Λουίσε.

Οι χαρακτήρες του μυθιστορήματος πάλλονται ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν τους, μέσα σε ψέματα και αλήθειες που προδίδουν τον πραγματικό ένοχο και τα κίνητρά του.

Ένα πραγματικά ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τον αναγνώστη που αγαπάει να χάνεται ανάμεσα σε αστυνομικές έρευνες.

Περίληψη: Η σφαίρα διαπερνά το παράθυρο της κουζίνας και σκοτώνει την άτυχη Σοφί ακαριαία. Αν και ζούσε στην Αγγλία, η Σοφί ήταν Δανή υπήκοος και, μάλιστα, βρισκόταν στη λίστα αγνοουμένων για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Την υπόθεση αναλαμβάνει η ντετέκτιβ Λουίσε Ρικ, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται ραγδαία όταν αποκαλύπτεται πως αυτός που είχε δηλώσει την εξαφάνιση του θύματος πριν από δεκαοκτώ χρόνια είναι ο συνάδελφος και εραστής της Λουίσε.

ΑγνοούμενηΕκείνος καταλήγει στη φυλακή ως ύποπτος της δολοφονίας της Σοφί και η Λουίσε ξεκινά μια τρελή καταδίωξη του πραγματικού δολοφόνου χωρίς κανέναν σύμμαχο στο πλευρό της –έχοντας πλήρη επίγνωση ότι αυτή η υπόθεση είναι η σημαντικότερη της καριέρας της…

«Στην Αγνοούμενη, η σούπερ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας πλέκει μια συγκινητική κοινωνική ιστορία με ένα αγωνιώδες θρίλερ…» –Oprah.com

«Ένα ακόμα μυθιστόρημα της Blaedel, που εξετάζει την γκρίζα περιοχή όπου η συμπόνια μπορεί να μετατραπεί σε έγκλημα και η καλοσύνη να οδηγήσει στην εν ψυχρώ δολοφονία.» –New York Times Book Review

Στοιχεία βιβλίου:

Tίτλος: Αγνοούμενη

Συγγραφέας: Blaedel Sara

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

ISBN: 9789604618286

Αριθμός σελίδων: 320

Έτος Έκδοσης: 2017

Επεξεργασία εικόνας: Χαρά Δελλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here