Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020
More

  Άγριο Φιλί – Gena Showalter

  -

  Άγριο Φιλί

  Προσωπική Άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Στο δεύτερο βιβλίο, Άγριο Φιλί, της σειράς Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου γνωρίζουμε καλύτερα τον Λούσιεν. Επειδή εκείνος είχε ανοίξει το κουτί της Πανδώρας επωμίστηκε και το δαίμονα του Θανάτου. Ήταν υποχρεωμένος να συνοδεύει τις ψυχές στην τελευταία τους κατοικία, είτε αυτή ήταν η Κόλαση είτε ο Παράδεισος.

  Άγριο ΦιλίΗ αντίσταση του έφερνε μια αγωνία τόσο έντονη που την έτρεμαν ακόμα και οι θεοί. Απαλλαγμένος πλέον από την κατάρα να κουβαλάει κάθε βράδυ την ψυχή του φίλου του στα καζάνια της κόλασης, κοιτάζει τη ζωή με άλλο μάτι. Πληγωμένος ανεπανόρθωτα χάνοντας την αγαπημένη του καθώς ήταν υποχρεωμένος να πάρει την ψυχή της ο ίδιος,  σημάδεψε τον εαυτό του με μολυσμένη λεπίδα για να μην ξαναγιατρευτεί όντας αθάνατος.

  Με τον τρόπο αυτό ήθελε να προστατέψει την καρδιά του από πρόσθετο πόνο καθώς πίστευε ότι καμιά δεν θα του ρίξει δεύτερη ματιά. Αλλά έκανε λάθος… Η Άνια, θεά της Αναρχίας, έχοντας ζήσει ολόκληρους αιώνες χωρίς ποτέ να νιώσει ηδονή γοητεύεται από τον σημαδεμένο πολεμιστή. Το πάθος που νιώθει γι’ αυτόν την κάνει να τον ακολουθεί νοερά, ψάχνοντας την ευκαιρία να παρουσιαστεί μπροστά του. Όταν η ευκαιρία παρουσιάζεται νιώθει απέραντη ευτυχία.

  Τελικά, το αντικείμενο του θαυμασμού της εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια της. Ανατρίχιασε κι ένιωσε την καυτή της ανάσα να κόβεται. Ο Λούσιεν. Υπέροχα σημαδεμένος, ακαταμάχητα στωικός και κυριαρχημένος από το πνεύμα του Θανάτου. Τούτη τη στιγμή καθόταν σε ένα τραπέζι στο βάθος της αίθουσας και το πρόσωπό του ήταν ανέκφραστο καθώς κοιτούσε τον Ρέγιες, φίλο του κι επίσης αθάνατο.

  Άγριο ΦιλίΗ εμφάνισή της όμως δεν φέρνει την αντίδραση που περίμενε. Ο Λούσιεν έχοντας μάθει να προκαλεί την αποστροφή στις γυναίκες, δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί αυτή η πανέμορφη γυναίκα να νιώθει κάτι περισσότερο γι’ αυτόν. Το πρώτο τους φιλί έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς οι φίλοι του πιστεύουν ότι είναι δόλωμα για να τους καταστρέψουν οι Κυνηγοί και ο Κρόνος ζητάει από τον Λούσιεν το πτώμα της σε δίσκο!

  Μέσα σε όλα αυτά έχουν να ψάξουν για τεχνουργήματα που θα τους οδηγήσουν στο κουτί της Πανδώρας, να αποφύγουν Κυνηγούς που τα ψάχνουν επίσης και να ξεφύγουν από τις παράλογες απαιτήσεις του Κρόνου, Βασιλιά των Τιτάνων. Η Άνια προσφέρεται να τους βοηθήσει για να είναι κοντά στον Λούσιεν. Η καθημερινή τους επαφή τους φέρνει πολύ κοντά και το πάθος φουντώνει.

  Άγριο ΦιλίΗ Άνια όμως είναι καταραμένη και δεν μπορεί να δοθεί ολοκληρωτικά στον έρωτά της. Ο Λούσιεν αρχίζει και νιώθει πράγματα για εκείνη καθώς τη γνωρίζει καλύτερα. Τα εμπόδια στο δρόμο τους πολλά. Θα καταφέρουν να είναι μαζί; Πώς να γλιτώσει ο Λούσιεν από τον Κρόνο; Τι θα διαλέξει όταν έρθει η ώρα; Τη σωτηρία των φίλων του ή την Άνια; Έρωτας ή Φιλία;

  Μολονότι ο Λούσιεν δεν το ήθελε, ενθουσιάστηκε μόλις την αντίκρισε και ένιωσε ευγνωμοσύνη όταν διαπίστωσε πως σχεδίαζε ακόμα να τον βοηθήσει. Ωστόσο, διακτινίστηκε πίσω στο νησί χωρίς να προφέρει λέξη. Η μια λέξη θα οδηγούσε στην άλλη και τελικά σε μια παράκληση -φίλησε με, άγγιξέ με, σε παρακαλώ- και τότε ο Λούσιεν θα ερχόταν σε σύγκρουση με τον Κρόνο.

  Άγριο ΦιλίΗ επιλογή πολύ δύσκολη και η έρευνα για ένα από τα τεχνουργήματα τους φέρνει καινούργια εμπόδια. Πόσο δυνατή είναι η αγάπη τους και ποια θυσία θα κριθούν να κάνουν για να είναι μαζί; Παράλληλα οι υπόλοιποι ψάχνουν για τα υπόλοιπα τεχνουργήματα. Ο Πάρης, ξενιστής της Ακολασίας, φυλακίζεται από Κυνηγούς. Καταφέρνει να δραπετεύσει αλλά με κάποια απώλεια που τον στιγματίζει.

  Ο Έρον προσπαθεί να ξεφύγει από τη διαταγή των θεών να σκοτώσει 4 αθώες γυναίκες και ο Ρέγιες νιώθει γοητευμένος με μία από αυτές και όσο κι αν ξέρει ότι είναι ανώφελο δεν σταματάει να την σκέφτεται… Ένα βιβλίο γεμάτο αγωνία, περιπέτεια, δράση, αμφιβολίες, ανατροπές, αγάπη, έρωτα και βαθιά συναισθήματα καθήκοντος και φιλίας. Η αγωνία για την συνέχεια αυξάνεται….

  Περίληψη: ΣΑΓΗΝΕΨΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ…
  ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΡΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ.
  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
  Μολονότι έχει ζήσει αιώνες ολόκληρους, η Άνια, θεά της Αναρχίας, δεν έχει νιώσει ποτέ της ηδονή. Ώσπου γνωρίζει τον Λούσιεν, την ενσάρκωση του Θανάτου -έναν πολεμιστή καταδικασμένο να μεταφέρει ψυχές στον άλλο κόσμο. Την ελκύει όσο κανείς μέχρι τώρα. Και η Άνια θα ρισκάρει τα πάντα για να τον κάνει δικό της.
  Αλλά όταν οι ανελέητοι θεοί προστάζουν τον Άρχοντα του Κάτω Κόσμου να πάρει την ψυχή της ίδιας της αγαπημένης του, η ανεξέλεγκτη έλξη ανάμεσα τους γίνεται πηγή αγωνίας. Τώρα πρέπει να νικήσουν τις πανίσχυρες δυνάμεις που τους κυβερνούν, πριν η δίψα που νιώθουν ο ένας για τον άλλο απαιτήσει μια θυσία αγάπης πέρα από κάθε φαντασία…
  Συγγραφέας πολλών best seller των New York Times, η Τζίνα Σογουόλτερ υπογράφει την εκπληκτική σειρά Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου που ενθουσίασε το αναγνωστικό κοινό στην Ευρώπη και την Αμερική.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Άγριο Φιλί (The Darkest Kiss)

  Συγγραφέας: Showalter Gena

  Σειρά βιβλίου: Dark Moon

  ISBN: 960-620-280-1

  Έκδοση: Αθήνα, 2/2011

  Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

  Σελίδες: 368

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here