Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020
More

  Άγριος Ψίθυρος – Gena Showalter

  -

  Άγριος Ψίθυρος

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου γνωρίζουμε τον Σαβίν. Ο Αθάνατος Σαβίν έχει καταληφθεί από τον δαίμονα της Αμφιβολίας. Η ζωή του δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς κάθε θνητή που ερχόταν σε επαφή μαζί του αυτοκτονούσε.

  Μετά το χαμό της γυναίκας που αγάπησε, αποφάσισε να απέχει από τους θνητούς καθώς μόνο πόνο του προσέφεραν. Η Γκουέν είναι Άρπυια που την φυλάκισαν οι Κυνηγοί και την είχαν φυλακισμένη για ένα χρόνο. Νιώθει απίστευτη ντροπή καθώς εκείνοι κακοποιούν άλλες γυναίκες μπροστά της ενώ εκείνη τη φοβούνται και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να την αγγίξουν. Μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει τον Σαβίν! Νιώθει έντονο φόβο στη θωριά των Αρχόντων, αν και καταλαβαίνει στο τέλος ότι δεν κινδυνεύει από αυτούς!

  Άγριος ΨίθυροςΕλευθερώνοντας οι Άρχοντες τις μυθικές γυναίκες που οι Κυνηγοί κρατούσαν και χρησιμοποιούσαν ως αναπαραγωγικές μηχανές, ήρθε και η ώρα της Γκουέν. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σκοτώσει τον επικεφαλή των Κυνηγών που ευθυνόταν για όλα τα δεινά που πέρασαν στα χέρια τους. Ο μοναδικός που κατάφερε να την ηρεμήσει ήταν ο Σαβίν. Γιατί άραγε ηρεμεί την Άρπυιά της; Ο Σαβίν προσπαθεί να την πείσει να τον βοηθήσει στον πόλεμο με τους Κυνηγούς αλλά εκείνη θέλει να ζήσει μια ήρεμη ζωή. Η βοήθεια της θα είναι καθοριστικής σημασίας αλλά δεν μπορεί να ελέγξει την Άρπυια της και δεν καταλαβαίνει τι κάνει όταν εκείνη αναλαμβάνει τα ηνία.

  Η ομορφιά της φλόγιζε το αίμα του κάθε φορά που την κοιτούσε, έκανε το στόμα του να σαλιώνει και το κορμί του να πονά. Η ανασφάλειά της κέντριζε το προστατευτικό ένστικτό του όπως και την καταστροφική ορμή του δαίμονά του. Η μυρωδιά της, θαμμένη κάτω από τη βρόμα που δεν είχε ξεπλύνει ακόμα, έφτανε διαρκώς στα ρουθούνια του, καλώντας τον πιο κοντά… ακόμα πιο κοντά…

  Ο φόβος την κάνει διστακτική και ο Σαβίν αναλαμβάνει να της μάθει να μάχεται. Η συνεχής επαφή τους γεννά το πάθος, ο Δαίμονας της αμφιβολίας γοητεύεται από την Γκουέν και ο Σαβίν αν και φοβάται, αφήνεται!

  Ξέροντας ότι μόνο πόνο θα νιώσει στο τέλος, προσπαθεί όσο μπορεί να ζήσει την κάθε στιγμή. Η Γκουέν από την άλλη δεν έχει γνωρίσει κανέναν σαν κι αυτόν. Άγριος πολεμιστής χωρίς έλεος από τη μια και ήρεμος και τρυφερός από την άλλη. Αποφασίζει να γευτεί λοιπόν όσα της προσφέρει μέχρι τη στιγμή που συμπεραίνει ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά του.

  Θα κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του, μέχρι να τον βοηθήσει να νικήσει στον πόλεμο εναντίων των Κυνηγών. Για ακόμα μία φορά όμως κανονίζουν χωρίς να γνωρίζουν ότι κι ο Γκέιλεν, ο μεγαλύτερος εχθρός τους και αρχηγός των Κυνηγών, από τη μεριά του τους ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη! Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις πολλές. Κάποιες αλλάζουν όλο το σκηνικό και θα τους φέρουν μπροστά σε πολλές και δύσκολες αποφάσεις!

  Είχε αρχίσει να παθιάζεται μαζί του. Ήθελε να μάθει περισσότερα για εκείνον. Ήθελε να περνά κάθε λεπτό κάθε μέρας μαζί του. Ήθελε να τον κάνει δικό της. Θα τον κάνω δικό μου, ούρλιαξε μια φωνή στο μυαλό της. Η Άρπυια. Εκείνη που αυτή τη στιγμή κινούσε τα νήματά της, προτρέποντάς τη να κάνει όλα τα πονηρά πράγματα που απλώς φαντασιωνόταν. Δεν είχε σημασία που ο Σαβίν δεν ήταν ο άντρας που ήθελε πάντα για τον εαυτό της. Δεν είχε σημασία που θα την πρόδιδε μέσα σε ένα λεπτό, αν αυτό σήμαινε πως θα κέρδιζε τον πόλεμό του. Δεν ήταν κακό να απολαμβάνει το εδώ και το τώρα. Μαζί του. 

  Ο Σαβίν γνωρίζει πλέον ότι η Γκουέν είναι το άλλο του μισό. Όταν όμως έρθει η ώρα της επιλογής -Γκουέν ή φίλοι αθάνατοι-, τι θα διαλέξει; Από την άλλη η Γκουέν θα κριθεί κι αυτή να πάρει το μέρος κάποιου. Θα ακούσει την καρδιά που για πρώτη φορά χτυπάει τόσο δυνατά ή αυτό που περίμενε τόσα χρόνια και το είχε για πάντα ξεγραμμένο; Ένα ζευγάρι που παλεύει με το παρελθόν του για να έχει ένα ευτυχισμένο μέλλον!! Θα καταφέρει η αγάπη να βγει νικήτρια;

  Περίληψη: Άγριος Ψίθυρος. Ο σκοπός του είναι η νίκη. Η αγάπη είναι η καταστροφή του. Ο Σαβίν, ο ξενιστής της Αμφιβολίας, άθελα του καταστρέφει ό,τι αγγίζει. Αυτό τον κάνει αήττητο στον πόλεμο, αλλά του απαγορεύει να ερωτευτεί. Έτσι,ο αθάνατος πολεμιστής έχει μάθει να ζει μόνος, αντλώντας ευχαρίστηση μόνο από τη νίκη στο πεδίο της μάχης. Ώσπου γνωρίζει την Γκουέντολιν.

  Αρκεί να αγγίξει μια φορά την όμορφη κοκκινομάλλα για να τον κυριεύσει ο πόθος… Η Γκουέν, αθάνατη και η ίδια, πίστευε πάντα ότι θα ερωτευόταν έναν ευγενικό θνητό που να μη φέρνει στην επιφάνεια τη σκοτεινή πλευρά της. Αλλά όταν ο Σαβίν την ελευθερώνει από τη φυλακή της, όλα αλλάζουν.

  Και ο αγώνας ενάντια στους εχθρούς τους για το ποιος θα αποκτήσει το Κουτί της Πανδώρας δεν είναι τίποτε μπροστά στον αγώνα που πρέπει να δώσουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό για να μην παρασυρθούν στη δίνη της αγάπης… Συγγραφέας πολλών best seller των New York Times, η Τζίνα Σογουόλτερ υπογράφει την εκπληκτική σειρά Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου που συνάρπασε το αναγνωστικό κοινό στην Ευρώπη και την Αμερική.Άγριος Ψίθυρος

  Άγριος ΨίθυροςΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Άγριος Ψίθυρος (The Darkest Whisper)

  Συγγραφέας: Showalter Gena

  Σειρά βιβλίου: Dark Moon

  ISBN: 9789606203190

  Ημερ/νία έκδοσης: 10/2011

  Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς

  Σελίδες: 378

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here