Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Αλυσιδωτή γέφυρα - Λουτρά Σέτσενι

  Αλυσιδωτή γέφυρα – Λουτρά Σέτσενι

  -

  Αλυσιδωτή γέφυρα – Λουτρά Σέτσενι

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στη συνέχεια του ταξιδιού μας, θα γνωρίσουμε την αλυσιδωτή γέφυρα, ένα πολύ χαρακτηριστικό αξιοθέατο της πόλης, που ενώνει την Βούδα και την Πέστη, σύμβολο της Ουγγρικής ελευθερίας. Πρόκειται για ένα κατασκεύασμα αριστούργημα από κάθε άποψη! Η Γέφυρα έχει 375 μέτρα μήκος και 16 μέτρα πλάτος.

  Παίρνει γύρω στα 5 λεπτά για να την περπατήσει κανείς. Οι ρομαντικοί τουρίστες δεν παραλείπουν να κλειδώνουν λουκέτα στα κάγκελά της, “για να κλειδώσουν την αγάπη τους”, όπως συνηθίζεται να λέγεται, και έπειτα να πετάνε το κλειδί στον Δούναβη. Το βράδυ είναι υπέροχα φωταγωγημένη, ενώ στις εισόδους της δεσπόζουν δύο αγάλματα λιονταριών, δεξιά και αριστερά. Ό,τι πρέπει για εντυπωσιακές φωτογραφίες με θέα την πόλη και τον Δούναβη.

  Στη συνέχεια του ταξιδιού μας θα χαλαρώσουμε στα θερμά λουτρά Σέτσενι. Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο γεμάτο πισίνες, θερμά λουτρά και σάουνες. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα της Ουγγρικής πρωτεύουσας. Πέρα από την χαλάρωση και το κολύμπι, ο χώρος είναι όμορφα διαρρυθμισμένος, με σπουδαία αρχιτεκτονική και είναι ιδανικός για ωραίες φωτογραφίες.

  Το εισιτήριο εισόδου περιλαμβάνει πρόσβαση σε όλες τις πισίνες (που είναι γύρω στις 20), χωρίς περιορισμό χρόνου, καθώς και ντουλάπια με κλειδί για να φυλάξει κανείς τα πράγματά του. Μπορεί να προμηθευτεί κανείς μαγιό, παντόφλες και τα σχετικά από εκεί. Υπάρχουν ακόμα και δοκιμαστήρια, με λίγο παραπάνω κόστος. Οι θερμοκρασίες των λουτρών κυμαίνονται σε μεγάλο εύρος, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πισίνες για όλα τα γούστα. 

  Αλυσιδωτή γέφυρα – Λουτρά Σέτσενι

  Πηγή: athensstories.gr

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here