Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Ανεξίτηλες στιγμές - Καλλιόπη Παπουτσή

  Ανεξίτηλες στιγμές – Καλλιόπη Παπουτσή

  -

  Ανεξίτηλες στιγμές – Καλλιόπη Παπουτσή

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Ελκυστής, κυκλοφορεί το δεύτερο συγγραφικό εγχείρημα της Καλλιόπης Παπουτσή. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ανεξίτηλες στιγμές».

  Δεκαέξι ιστορίες, διαφορετικές μεταξύ τους, περιέχει το βιβλίο. Ιστορίες απλές, με ήρωες ανθρώπους καθημερινούς που συναντάς γύρω σου, είτε σε μεγάλα αστικά κέντρα είτε στην επαρχία. Κάποιες από τις ιστορίες σε ταξιδεύουν σε παλαιότερες εποχές αφού αναφέρονται σε ήθη και έθιμα ξεπερασμένα για την εποχή μας.

  Λιγοψυχούσε το κορμί μου στα χάδια του και εκεί που χαλάρωναν την αντίσταση οι μύες μου, σαν καμπάνα ανάστασης ηχούσαν στα αυτιά μου τα λόγια της Λούλας.

  «Κοίτα να μην χάσεις τη παρθενιά σου πριν από το στεφάνι, αυτή είναι η προίκα σου. Από τη μέση και πάνω μόνο!

  Η γραφή της Καλλιόπης Παπουτσή είναι ζωντανή. Αυτό οφείλεται και στους πολλούς διαλόγους που συναντάμε στα διηγήματά της. Πολλές φορές αισθάνθηκα σαν να παρακολουθούσα κινηματογραφική ταινία.

  Ανεξίτηλες στιγμές

  Είναι μια συλλογή διηγημάτων που διαβάζεται ευχάριστα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα από τα διηγήματα, ο αναγνώστης θα γυρίσει πίσω στο χρόνο, θα αναπολήσει περασμένες εποχές που έχουν χαραχτεί στην ψυχή του, θα συγκινηθεί, θα χαμογελάσει, θα μάθει κρυμμένα μυστικά και θα ανακαλύψει δολοφόνους.

  Σκούπισα βιαστικά τα χέρια μου και σήκωσα το ακουστικό του τηλεφώνου. Ήταν οκτώ το πρωί, στη γραμμή η ξαδέλφη από το χωριό. Είχα καιρό να μιλήσω μαζί της και το πρωινό της κάλεσμα ήμουν σίγουρη ότι κάτι κακό έφερνε. Η σκέψη μου δεν άργησε να επιβεβαιωθεί.

  «Βρέθηκε η Σούλα νεκρή μέσα στο πηγάδι, στο κτήμα με τις πορτοκαλιές στην άκρη του χωριού», μου είπε η ξαδέλφη μαζί με πολλές άλλες λεπτομέρειες.

  Δυο μερόνυχτα έψαχνε τη Σούλα όλη η οικογένεια, μαζί και όλο το χωριό. Εκείνη η Βασιλική έλιωσε σαν το κεράκι με τον χαμό της.

  Ανεξίτηλες στιγμές

  Σίγουρα κάποια από τα δεκάξι διηγήματα θα μιλήσουν στη καρδιά σας.

  Περίληψη: Ανεξίτηλες στιγμές Καλλιόπη Παπουτσή Αρκεί μια στιγμή χαράς, λύπης, θυμού για να αλλάξει την πορεία της ζωής μας; Πολλές φορές είναι αρκετά ακόμα και λίγα λεπτά για να ανατρέψουν αυτά που γνωρίζαμε ή για να ανακαλύψουμε αυτά που δε γνωρίζαμε για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό και την ψυχή μας. Σε κάθε μια από τις δεκαέξι ιστορίες του βιβλίου, οι ήρωες βιώνουν μια ανεξίτηλη στιγμή που θα ανατρέψει τα δεδομένα της ζωής τους. Για την Αγγελική αρκεί μια φωτογραφία. Για τη Βασιλική μια αποκάλυψη. Για τη Στελίνα ένα άλμπουμ. Για την Αλίνα ένα μικρό μολυβάκι. Για τον Παναγιώτη μια λέξη. Για την Κάτια το άνοιγμα μιας πόρτας. Αυτοί είναι μερικοί από τους ήρωες που θα συναντήσει κανείς στις Ανεξίτηλες Στιγμές. Για κάποιους από αυτούς δε θα υπάρχει επιστροφή.

  Ανεξίτηλες στιγμέςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ανεξίτηλες στιγμές

  Συγγραφέας: Καλλιόπη Παπουτσή

  Εκδόσεις: Ελκυστής

  Σελίδες: 140

  ISBN: 978-618-84188-2-0

  Έτος έκδοσης: 2019

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here