Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Ανίκητες στον θάνατο - J.D. Robb

  Ανίκητες στον θάνατο – J.D. Robb

  -

  Tο τρίτο βιβλίο, «Ανίκητες στον θάνατο», της σειράς «Στον θάνατο» είναι επιτέλους στα χέρια μου και ο ενθουσιασμός μου είναι στα ύψη. Από το πρώτο κιόλας βιβλίο αγάπησα την Ιβ Ντάλας και τον Ρόαρκ. Κάθε εξώφυλλο είναι τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Στο συγκεκριμένο υπάρχει ένα δακτυλικό αποτύπωμα που μας δημιουργεί πολλές απορίες για την υπόθεση που θα κληθεί να αναλάβει η υπαστυνόμος Ιβ…

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η Ιβ έχει αποδεχτεί την πρόταση γάμου του Ρόαρκ, πλέον μένουν μαζί και οι ετοιμασίες για τον γάμο βρίσκονται στο αποκορύφωμα, καθώς η μεγάλη μέρα πλησιάζει. Στη δουλειά της δεν έχει κάτι να την απασχολεί, μέχρι τη στιγμή που την ειδοποιούν ότι ο πληροφοριοδότης της βρέθηκε νεκρός μετά από άγριο ξυλοδαρμό και πνιγμό. Αρχίζει να ερευνά την υπόθεση και γνωρίζει τον υπαστυνόμο Τζέικ Κάστο της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς ήταν και δικός του πληροφοριοδότης. Το φλερτ του δεν την αφήνει αδιάφορη, αλλά η Ιβ είναι πιστή και όσα μοιράζεται με τον Ρόαρκ δεν αφήνουν σε κανέναν περιθώριο να μπει ανάμεσά τους.

  Υπάρχει μια ισχυρή εμμονή… που μπορεί να φέρει σε κάθε γυναίκα ακόμα και τις πιο καταστροφικές συνέπειες.

  Πρέπει να διαλέξει νυφικό και η φίλη της Μέιβις αναλαμβάνει το δύσκολο αυτό καθήκον. Τη γνωρίζει στον αγαπημένο της Λεονάρντο, που τυχαίνει να είναι σχεδιαστής μόδας και καταφέρνει να της βρει αυτό που η Ιβ ονειρευόταν. Κάτι απλό και συνάμα φανταστικό.

  Κάψα την πλημμύρισε καθώς τα μάτια του σάρωναν το κορμί και το πρόσωπό της. Ποτέ δεν είχε σκεφτεί ιδιαίτερα το σώμα της. Ήταν σώμα μπατσίνας και έπρεπε να είναι δυνατό, ανθεκτικό, ευλύγιστο. Με τον Ρόαρκ ανακάλυψε πόσο υπέροχα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι αυτά σε μια γυναίκα. Τρέμοντας, κάθισε πάνω του και έσκυψε να τον φιλήσει.

  Ξαφνικά, ένα διάσημο μοντέλο, η Πανδώρα, εμφανίζεται, και η Μέιβις με τον Λεονάρντο μπλέκουν σε έντονη αντιπαράθεση μαζί της, σε σημείο εκείνη να προβεί σε απειλές απέναντι στον Λεονάρντο και τη δουλειά του. Η Ιβ δεν δίνει περισσότερη σημασία στο ζήτημα. Όμως ένα τηλεφώνημα από τη Μέιβις σε κατάσταση σοκ αλλάζει τελείως την κατάσταση. Η Μέιβις βρίσκεται στο σπίτι του Λεονάρντο, γεμάτη αίμα που δεν είναι δικό της, με ένα χτύπημα στο κεφάλι και την Πανδώρα νεκρή. Η Ιβ θα αναγκαστεί να συλλάβει τη φίλη της, αφού όλα τα στοιχεία την κρίνουν ένοχη, με βαθιά πίστη στην αθωότητά της και έντονη ανησυχία ότι δεν θα καταφέρει να το αποδείξει. Τα αποτυπώματά της βρίσκονται παντού στον τόπο του εγκλήματος και η θέση της Ιβ είναι πολύ δύσκολη.

  Το άγχος πλέον κυριαρχεί στη ζωή της, οι αποκαλύψεις δεν βοηθούν απόλυτα τη φίλη της, ο γάμος πλησιάζει και εφιάλτες από το μακάβριο παρελθόν αποκτούν πλέον υπόσταση, και οι εικόνες παρουσιάζουν μια κατάσταση που φέρνει την Ιβ στην κατάρρευση. Ο Ρόαρκ στέκεται δίπλα της. Την αγκαλιάζει με την αγάπη του και της αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι τα αισθήματά του είναι δυνατά και βαθιά. Καμιά αποκάλυψη δεν μπορεί να αλλάξει και να γκρεμίσει την αγάπη τους. Απλά πρέπει να κάνει την Ιβ να το καταλάβει.

  “Είναι τρομερή απόλαυση να σε βλέπω εν ώρα εργασίας, υπαστυνόμε”. Έπιασε απότομα το πρόσωπό της στα χέρια του και κόλλησε το στόμα του στο δικό της, δίνοντάς της ένα φιλί αρκετά δυνατό για να την κάνει να ζαλιστεί. “Δεν συγκρατούμαι”, της είπε, καθώς τον κοίταζε. “Πες στο γιατρό να κοιτάξει κι εσένα”.

  Τα γεγονότα τρέχουν, τα πτώματα αυξάνονται και πλέον ο λόγος θανάτου τους προκαλεί ερωτηματικά. Ενώ ο τρόπος είναι ίδιος, τα θύματα δεν φαίνονται να έχουν κάποια σχέση που να τους συνδέει με τη φίλη της και ύποπτη για το δεύτερο θύμα. Η Ιβ προσπαθεί να βρει τον συνδετικό κρίκο και ανακαλύπτει μια νέα ναρκωτική ουσία, εξαιρετικά εθιστική και πολύ επικίνδυνη. Προσφέρει όμως στους χρήστες δύναμη, ευφορία, αλλά και νεότητα! Μόνο γι’ αυτό πολλοί θα πλήρωναν πολλά λεφτά για να την αποκτήσουν και να την κυκλοφορήσουν πρώτοι! Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Όσο πιο κοντά στη λύση βρίσκεται, τόσο πιο πιεσμένη νιώθει.

  Θα καταφέρει να λύσει αυτόν τον γρίφο και να βρει τον ένοχο ή τους ενόχους; Θα καταφέρει να απαλλάξει τη φίλη της από τις κατηγορίες; Ποια θα είναι η τελική κατάληξη;

  Η γραφή της συγγραφέως με μαγεύει. Αγαπώ και τα τρία βιβλία της σειράς Στον θάνατο. Χαίρομαι απίστευτα που οι αναγνώστες την έπεισαν να συνεχίσει τη συγγραφή αυτής της σειράς. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το ζευγάρι έχει πολλά ακόμα να μας προσφέρει. Η Ιβ απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο πιστή, πόσο ικανή και πόσο ταγμένη είναι στη δουλειά της και τη δικαιοσύνη. Παρόλο που ήταν σίγουρη για την αθωότητα της φίλης της, ακολούθησε όλη την τυπική διαδικασία και τη συνέλαβε. Για εκείνη η υπόθεση απέκτησε περισσότερη βαρύτητα, καθώς απειλούνταν η ευτυχία και η ελευθερία της αγαπημένης της φίλης.

  Ο Ρόαρκ για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι όσα νιώθει για την Ιβ είναι βαθιά και αληθινά. Αυτή η γυναίκα του έδωσε νόημα. Δεν βλέπει τα λεφτά του αλλά τον άντρα πίσω από το προσωπείο του εκατομμυριούχου! Βλέπει μέσα του όπως και εκείνος. Είναι και οι δύο κακοποιημένα παιδιά που γλύτωσαν και παλεύουν για λίγη ευτυχία. Το παρελθόν της Ιβ κάνει τον Ρόαρκ πιο αποφασισμένο να την προστατεύσει και να της προσφέρει την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη του. Χαίρομαι απίστευτα να τους παρακολουθώ και να τους απολαμβάνω.

  Μου άρεσε πραγματικά πολύ. Αν ψάχνετε ένα αστυνομικό βιβλίο με έντονες νότες αγάπης και συναισθήματος, είμαι σίγουρη ότι η σειρά #Στον Θάνατο θα σας ενθουσιάσει και θα σας κερδίσει! Εγώ ανυπομονώ για το επόμενο φυσικά!

  Περίληψη: Ανίκητες στον θάνατο: H υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας ανακαλύπτει έναν απίστευτο κόσμο, όπου η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει τόση ομορφιά και νεότητα, τις οποίες, ωστόσο, το πάθος και η απληστία μπορούν να καταστρέψουν.

  Η Πανδώρα ήταν μια από τις πιο περιζήτητες γυναίκες στον κόσμο. Ένα δημοφιλές μοντέλο που δεν θα σταματούσε αν δεν έπαιρνε αυτό που ήθελε. Ακόμη κι αν επρόκειτο για τον άντρα μιας άλλης γυναίκας… Τώρα όμως είναι νεκρή, θύμα μιας βάναυσης δολοφονίας.
  Η Ιβ Ντάλας βάζει τη ζωή της σε κίνδυνο και αναλαμβάνει την υπόθεση, όταν υποψιάζεται πως η ένοχη είναι η καλύτερη φίλη του θύματος, η άλλη γυναίκα σε αυτό το μοιραίο τρίγωνο.
  Σύντομα η Ιβ διαπιστώνει ότι στον κόσμο της μόδας δεν υπάρχουν μόνο λάμψη και γοητεία, αλλά θριαμβεύει η ισχυρή εμμονή για νεότητα και φήμη. Μια εμμονή που οδηγεί στον σκοτεινό υπόκοσμο της Νέας Υόρκης, όπου τα ναρκωτικά εκπληρώνουν οποιαδήποτε επιθυμία…

  Και από αυτόν τον λαβύρινθο σχεδόν κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει.

  Οι νέοι χαρακτήρες στο τρίτο βιβλίο της σειράς Στον θάνατο, το μυστήριο, το δράμα και ο κίνδυνος που παραμονεύει θα σας κάνουν να νιώσετε κομμάτι της ιστορίας!

  Ανίκητες στον θάνατο - J.D. Robb
  Ανίκητες στον θάνατο – J.D. Robb

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ανίκητες στον θάνατο (Immortal in death)

  Συγγραφέας: J.D. Robb

  Σειρά: Στον θάνατο

  Εκδόσεις: Elxis

  ISBN: 978-618-5394-85-1 

  Μεταφραστής: Νοέλα Ελιασά

  Σελίδες: 400

  Ημερομηνία έκδοσης: 04/11/2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here