Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Ο πόλεμος της Θεάς: Αντί - Θεά (Βιβλίο 1ο) - Blake Kendare

  Ο πόλεμος της Θεάς: Αντί – Θεά (Βιβλίο 1ο) – Blake Kendare

  -

  Αντί – Θεά  – Ο πόλεμος της Θεάς

   Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Οι Ολύμπιοι Θεοί έχουν εκδιωχθεί από τον Όλυμπο και είναι αναγκασμένοι να ζουν ανάμεσα στους θνητούς. Αυτό είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς, καθώς πρέπει να κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα. Φτάνει όμως ο καιρός που συνειδητοποιούν ότι κάτι έχει αλλάξει και πλέον πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις.

  Η Αθηνά και ο Ερμής ψάχνουν στην έρημο να βρουν τη θεία τους Δήμητρα για να τους απαντήσει σε κάποια τους ερωτήματα. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι κάτι άσχημο τους συμβαίνει και προσπαθούν να καταλάβουν τι. Η αθανασία μοιάζει να τους έχει εγκαταλείψει και η θνησιμότητα φαίνεται να είναι γεγονός.  Ο τρόπος όμως που τους επισκέπτεται είναι επίπονος και τραυματικός. Οι απαντήσεις που παίρνουν, τους γεννούν περισσότερα ερωτήματα καθώς και φόβο για το τι τους περιμένει.

  Αντί - ΘεάΠόλεμος έχει πλέον ξεσπάσει μεταξύ των θεών. Ο θάνατός σου η σωτηρία μου φαίνεται να είναι το μότο τους. Τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί και πρέπει να βρουν συμμάχους γρήγορα καθώς οι αντίπαλοί τους είναι πολύ δυνατοί και αδίσταχτοι. Η Δήμητρα τους προτρέπει να βρουν την μάντισσα Κασσάνδρα που μπορεί να τους βοηθήσει σ’  αυτόν τον πόλεμο.

  Η αναζήτηση λοιπόν ξεκινά και πρώτη τους στάση το Σικάγο και οι απόγονοι της μάγισσας Κίρκης. Εκεί βρίσκουν έναν ακόμα σύμμαχο, ο οποίος είναι πιστός στην Αθηνά. Εκείνη νιώθει προστατευτικά απέναντί του αν και προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις και να φερθεί ως θεά. Οι μάγισσες δέχονται να διαλέξουν πλευρά καθώς γνωρίζουν τι είναι ικανή να κάνει η άλλη πλευρά και τους αποκαλύπτουν το μέρος που βρίσκεται η Κασσάνδρα. Αμέσως μετά εμφανίζεται η Ήρα. Η Αθηνά ξέρει ότι τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει να βρεθούν σύντομα λύσεις.

  Η Αθηνά αναστέναξε. Όλος ο θυμός που έτρεφε τη φυγή της από το Σικάγο είχε ξεθυμάνει. Ό,τι είχε απομείνει ήταν αδύναμο, εξαντλημένο, σαν καπνός που διαλύεται. Ο Οδυσσέας άγγιξε τη ράχη του χεριού της ανάλαφρα, προσεκτικά. Το άγγιγμά του ήταν κατευναστικό, γλυκό. Θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια και να κοιμηθεί όρθια.

  Η Κασσάνδρα είναι μια κοπέλα που ζει με την οικογένειά της στο Κίνκεϊντ. Έχει το αγόρι της τον Άινταν, τον αδελφό της Χένρι και την φίλη της Άντι. Ζει μια απλή ζωή αν και οράματα την ταλαιπωρούν. Δεν μπορεί να καταλάβει τι της συμβαίνει μέχρι που ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως θα φέρουν τα πάνω κάτω και εκείνη θα πρέπει να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση. Θα κλονιστεί όμως κι από μια σημαντική αποκάλυψη.

  Η Κασσάνδρα είναι το κλειδί σε ένα πόλεμο μέχρις εσχάτων. Οι Ολύμπιοι θεοί έχουν γίνει σκιές του παλιού ένδοξου εαυτού τους και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν σκοτώνουν άλλους για να παρατείνουν τη ζωή τους. Ποιοι θα βγουν νικητές και ποιοι χαμένοι σ’ αυτόν τον πόλεμο; Ποιος θα τραβήξει το καλύτερο χαρτί; Ποιοι θα θυσιαστούν για το καλό; Ο πόλεμος ξεκινά τώρα και θα είναι ανελέητος…

  Ήταν θεός, είπε. Πάντα ήταν. Έτσι τουλάχιστον τους αποκαλούσαν στην αρχή. Δεν ήξερε τι ήταν πια. Ακουγόταν αταίριαστη η λέξη τώρα που ήταν τόσο περιορισμένος, τόσο κατώτερος από αυτό που ήταν κάποτε. Υπήρχαν όμως ακόμη κάποια πράγματα που μπορούσε να κάνει, μόνο που δεν ήταν σίγουρος ακριβώς μέχρι που έφταναν οι ικανότητές του. Είχε περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που δοκίμαζε τα όριά του, από τότε που κάποιοι άλλοι τα είχαν δοκιμάσει.

  Η συγγραφέας μέσω του βιβλίου της, μάς μιλάει για την Πτώση των Ολύμπιων θεών όταν οι θνητοί έπαψαν να πιστεύουν σ’αυτούς, για το πως κατάφεραν να επιβιώσουν και πώς φέρονταν τελικά σε όσους τους περιστοίχιζαν. Η αγάπη κυριαρχεί στη ζωή τους αλλά οι παλιές συνήθειες δύσκολα πεθαίνουν. Η αγάπη που όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει σιγοκαίει μέσα τους μέχρι να γίνει φλόγα και να κάψει τα πάντα στο πέρασμά της. Το μυστήριο και η αγωνία συναγωνίζονται στις σελίδες του βιβλίου και οι σελίδες φεύγουν γρήγορα. Ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο, η ιστορία του ρέει και σίγουρα σε αφήνει να διψάς για τη συνέχεια. Αρκετά καλό βιβλίο για τους λάτρεις του είδους. Το προτείνω.

  Περίληψη: Αντί – Θεά  ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΕΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ…
  Έτσι τουλάχιστον νόμιζε η Αθηνά. Τότε όμως άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα φτερά κάτω από το δέρμα της, να εισβάλλουν στα πνευμόνια της σαν αλλόκοτος καρκίνος, κι ο Ερμής εμφανίστηκε με έναν πυρετό που κατέτρωγε τη σάρκα του. Και η ζωή με αιώνια γαλήνη και υγεία χάθηκε μεμιάς.

  Αναζητώντας απεγνωσμένα τα αίτια του αργού, άθλιου θανάτου τους, η Αθηνά και ο Ερμής ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, μαζεύουν συμμάχους και ανακαλύπτουν εχθρούς, νέους και παλιούς. Η αναζήτηση τους οδηγεί στην Κασσάνδρα – ένα απλό κορίτσι που υπήρξε κάποτε μάντισσα ξεχωριστή, με έναν θεό στο πλάι της να την αγαπά και να την προστατεύει.

  Σήμερα η Κασσάνδρα δεν ανακατεύεται στις υποθέσεις των θεών – στην πραγματικότητα δε γνωρίζει καν ότι υπάρχουν. Ίσως να αποτελεί όμως το κλειδί για έναν πόλεμο που μόλις τώρα ξεκινά.

  Κι αυτό γιατί η Ήρα, η βασίλισσα των θεών, έχει συμμαχήσει με κάποιους από τους αρχαίους Ολύμπιους που αφαιρούν τη ζωή των αντιπάλων τους στην προσπάθεια να παρατείνουν τη δική τους ζωή. Η απόγνωση της επιβίωσης έχει διαφθείρει αυτούς τους αντι-θεούς, τους έχει μετατρέψει σε φριχτές καρικατούρες της παλιάς αίγλης. Η Αθηνά θα χρειαστεί οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορεί να έχει, αφού δε σβήνουν έτσι απλά οι αθάνατοι.

  Καθένας τους πεθαίνει με τον δικό του τρόπο. Άλλοι πνίγονται από φτερά. Άλλοι γίνονται τέρατα. Όλοι όμως αγωνίζονται μέχρις εσχάτων.

  Ο Πόλεμος της Θεάς είναι έτοιμος να ξεσπάσει. Αντί – Θεά 

  Στοιχεία Βιβλίου

  Αντί - ΘεάΤίτλοςΑντί – Θεά

  Συγγραφέας: Blake Kendare

  Εκδότης: Μεταίχμιο

  ISBN: 9786180300031

  Σειρά βιβλίου: Ο Πόλεμος της Θεάς

  Αριθμός Σελίδων: 432

  Έτος Έκδοσης: 2015

  Επεξεργασία εικόναςΝάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here