Αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού “Χωρίς Οξυγόνο“, ο οποίος διεξήχθη από τους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γράφημα.

Κριτική Επιτροπή: Θεόφιλος Γιαννόπουλος, Χριστίνα Πομόνη, Βασίλης Καραναστάσης

Τα 21 διακριθέντα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε συλλογική έκδοση από τις Εκδόσεις Γράφημα.

1η θέση:

Μάνος Αποστολίδης – Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας

Βραβείο: Έκδοση βιβλίου (νουβέλας ή μυθιστορήματος) βασισμένου στο διήγημά του, από τις Εκδόσεις Γράφημα. Με υπογραφή συμβολαίου και διορία υποβολής του βιβλίου έως 2 έτη από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Επίσης θα λάβει ένα πακέτο 5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Γράφημα και θα έχει έκπτωση 50% σε ό, τι βιβλία των εκδόσεων επιλέξει ν’ αγοράσει (η προσφορά διαρκεί για 2 έτη από την ημερομηνία ανάρτησης των νικητών και διακριθέντων).

2η θέση:

Ιωάννης Σιδέρης – Τρεις ανάσες

Βραβείο: Θα λάβει από 1 πακέτο 3 βιβλίων από τις Εκδόσεις Γράφημα και θα έχει έκπτωση 50% σε ό, τι βιβλία των εκδόσεων επιλέξει ν’ αγοράσει (η προσφορά διαρκεί για 2 έτη από την ημερομηνία ανάρτησης των νικητών και διακριθέντων).

3η θέση: (ισοψηφία)

Παρασκευή-Χριστίνα Αντωνίου – Χωρίς Οξυγόνο

και

Νικόλαος Σταμκόπουλος – Στοκ-Κάνγκρι

Βραβείο: Θα λάβουν από 1 πακέτο 3 βιβλίων από τις Εκδόσεις Γράφημα και θα έχουν έκπτωση 50% σε ό, τι βιβλία των εκδόσεων επιλέξουν ν’ αγοράσουν (η προσφορά διαρκεί για 2 έτη από την ημερομηνία ανάρτησης των νικητών και διακριθέντων).

Οι υπόλοιποι 17 διακριθέντες θα έχουν έκπτωση σε περίπτωση προσωπικής έκδοσης από τις Εκδόσεις Γράφημα και επιπλέον θα έχουν έκπτωση 50% σε ό, τι βιβλία των εκδόσεων επιλέξουν ν’ αγοράσουν (η προσφορά διαρκεί για 1 έτος από την ημερομηνία ανάρτησης των νικητών και διακριθέντων).

Παντελής ΜαυρομμάτηςΟ Διάβολος του Γκούλκαντρι

Φανή ΚεχαγιάΥδάτινος Κόσμος

Κωνσταντίνα ΧαρβάτηΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ

Γιώτα Καλαμαρά Ασθμαίνοντας

Γιάννης ΚαραλάκοςΑσφυξία

Γεωργία Καλαμαρά Σάλπιγγα του αγγέλου

Ελένη ΑτματσίδουΜια ζαριά είναι η ζωή

Παρασκευή ΕμμανουήλΗ άλλη γυναίκα μέσα μου

Εμμανουέλα ΑλεξάνδρουΚαθρέφτες

Αλεξάνδρα ΣταυριανίδηΤοξική Ένωση

Ολυμπία ΘεοδοσίουΜια άγνωστη λέξη

Δημήτρης ΨωμαδέλληςΑτλάντις

Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη Μανιτού

Mark C. da CostaΛεωφορείον ο Πνιγμός

Κατερίνα ΡήγαKαραμέλα γάλακτος

Μαγδαληνή Νάτου Παλιά ήταν αλλιώς

Έλενα ΚωστάκηΔιήγημα Χωρίς Οξυγόνο

Κάθε ένας από τους συνολικά 21 νικητές και διακριθέντες θα λάβει δωρεάν και από 2 αντίτυπα της συλλογής που θα εκδοθεί με τα έργα τους.

Συνεντεύξεις των 4 πρώτων νικητών θα συμπεριληφθούν στο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό των Θεματοφυλάκων, εάν και εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Το νικητήριο κείμενο θα μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και θα συμπεριληφθεί στο αγγλικό περιοδικό των Θεματοφυλάκων.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων τα κείμενα που εστάλησαν για τον λογοτεχνικό μας διαγωνισμό ‘Χωρίς Οξυγόνο’ έχουν διαγραφεί πλέον από τα αρχεία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ