Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ποίηση Αποτυπώματα - Βασιλική Αποστολοπούλου

  Αποτυπώματα – Βασιλική Αποστολοπούλου

  -

  Αποτυπώματα

  Προσωπική άποψη: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

  «Κι ως πέφτουν οι σκιές του δειλινού Αρχίζουν ν’ αναδεύονται οι μνήμες Εκείνες που σε πείσμα του φονιά Του χρόνου, συνεχίζουν ν’ ανασαίνουν».

  Στα αγριεμένα τοπία των ενστίκτων της καθημερινότητας, με τα γυμνά του πέλματα χαράζει το, αιωνίως νιόκοπο, αποτύπωμα του ο, βαπτισμένος ανάγκη για ανάσα στην κολυμπήθρα του Άλλου, ρομαντισμός της ποίησης της κυρίας Βασιλικής Αποστολοπούλου.

  ΑποτυπώματαΣτα σαράντα, καταγωγής λυρικού και ερωτευμένου με κάτι απροσδιόριστο θέρους, ποιήματα της συλλογής «Αποτυπώματα», από τις  εκδόσεις Πνοή, οι Λέξεις μεταγγίζουν στο αίμα τους κάθε προσευχή, αθώα ή αμαρτωλή, της οικουμένης προς μια, αμφισβητούμενη από τον ίδιο της τον εαυτό, θεότητα, τον έρωτα.

  Θυμάσαι τότε που μου ’πες «φεύγω, Δεν έχεις τίποτε πια να μου πεις» Σκόρπισε τ’ όνειρο, χάθη η ψυχή μου Και με τυλίξανε ήχοι σιωπής.

  ΑποτυπώματαΗ απουσία μάς κοιτάζει, απ’ το μεγάλο παράθυρο όπου χωρά ολάκερη η κυκλοθυμική Άνοιξη της νιότης, δακρυσμένη για όσα χρόνια έμεινε να προσμένει ωσάν να ήμασταν και μεις δικές της απουσίες. Η νύχτα, των μεγάλων Στιγμών και των ακρωτηριασμένων κραυγών των παλμών μιας μουσικής που σε πονάει αγαπώντας σε, το απόρθητο και συνάμα κατεκτημένο, απ’ τον φόβο να ξημερώσει, κάστρο μέσα στο οποίο η μνήμη μετράει εντός τις φορές που ένιωσε ζωντανή μέσω της οδύνης.

  «Κι ως πέφταν οι σταγόνες της βροχής Σταλάζαν και τα δάκρυα μου Πικρά αιμάτινα σκοτωμένα».

  Τα χέρια ενώνουν τις ψυχές, τα δάκρυα διαμελίζουν το αύριο και ονομάζουν μόνιμο και προκαθορισμένο μέλλον το χθες, τα βήματα σε μια ακρογιαλιά οδηγούν στον πυθμένα του πάντα που συνορεύει με το τίποτα.

  «Κι η μοναξιά σαράκι ακούραστο Καταλυτικό Ν’ ανοίγει λαγούμια στην ψυχή». Ένα ηλιογραμμένο ανάγνωσμα που θυμίζει τα καλοκαιρινά αρώματα των αισθήσεων στην εξοχή της καρδιάς.

  Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο κυρία Βασιλική Αποστολοπούλου.

  Περίληψη: Αποτυπώματα Στιγμές με φόρτιση συναισθηματική.

  Κι άλλες ευφορίας ανεκτίμητες.

  Στιγμές που σου χαμογελούν.

  Κι άλλες που σε θλίβουν.

  Στιγμές που περνούν και χάνονται.

  Κι άλλες που αφήνουν αχνάρια ανεξίτηλα.

  Έτσι είναι τούτα δω τα ποιήματα.

  Αποτυπώματα στιγμής.

  Αποτυπώματα ψυχής.

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Αποτυπώματα

  Συγγραφέας: Βασιλική Αποστολοπούλου

  Εκδόσεις: Πνοή

  Σελίδες: 68

  ΙSBN: 978 618 5307 33 2

  Έτος έκδοσης: 2018

   Επεξεργασία Φωτογραφίας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  Προηγούμενο άρθροCommunity Bookshelf
  Επόμενο άρθροΟ Θωμάς – Λίτσα Ψαραύτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here