Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 6-10Αύρα, το άλογο ολυμπιονίκης - Βασίλης Παπαθεοδώρου

  Αύρα, το άλογο ολυμπιονίκης – Βασίλης Παπαθεοδώρου

  -

  Το βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου «Αύρα, το άλογο ολυμπιονίκης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Λίλας Καλογερή.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς Απρόσμενοι Φίλοι. Μια σειρά που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, και αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά με ζώα που έδειξαν ηρωισμό και αφοσίωση.  Το βιβλίο περιέχει  παράρτημα  με τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και βασικές γνώσεις σε σχέση με την ιστορία που αναφέρεται.

  Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, ο συγγραφέας μας μεταφέρει στην εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας. Πολλές είναι οι γνώσεις που προσφέρονται στα παιδιά σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αγωνίσματα της εποχής.

  Η ιστορία που μας περιγράφει ο συγγραφέας συνέβη στους 67ους Ολυμπιακούς Αγώνες το 512 π.Χ.  Εκείνη την εποχή γίνονταν ιπποδρομίες και τα άλογα έτρεχαν μαζί με τον ιδιοκτήτη τους. Ένα από αυτά τα άλογα που συμμετείχαν, ήταν και η Αύρα.

  Η Αύρα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όπως τα υπόλοιπα άλογα, δεν είχε κάτι το ξεχωριστό. Ούτε ψηλή ήταν, ούτε το χρώμα της ήταν τόσο λαμπερό. Ο Φειδώλας όμως την αγαπούσε, τη φρόντιζε μαζί με τους γιους του, τη χάιδευε συνέχεια.

  Οι σάλπιγγες ηχούν και ο αγώνας ξεκινά. Σε μια στροφή, ο Φειδώλας, ο ιδιοκτήτης της Αύρας, χάνει την ισορροπία του και πέφτει από το άλογο. Το όνειρό του να λάβει το στεφάνι ελιάς μοιάζει να χάνεται.

  Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά λαμβάνουν πολλές πληροφορίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, ενώ και εμείς οι γονείς «φρεσκάρουμε» τις γνώσεις μας. Διαβάζοντας τα περιστατικά του ηρωισμού διάφορων ζώων, τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στα ζώα, εκφράζοντας την αγάπη και τον θαυμασμό τους.

  Περίληψη: Μια απίστευτη ιστορία επιμονής και σθένους που συνέβη στους 67ους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, το 512 π.Χ. Η Αύρα, ένα άλογο που μαζί με τον ιδιοκτήτη της συμμετείχαν στο αγώνισμα της ιπποδρομίας εκπροσωπώντας την Κόρινθο, κατάφερε να τερματίσει την κούρσα χωρίς τον αναβάτη της. Οι κάτοικοι της πόλης τίμησαν το ηρωικό αυτό ζώο και το μνημόνευαν για πολλές γενιές μετά.

  Αύρα, το άλογο ολυμπιονίκης - Βασίλης ΠαπαθεοδώρουΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Αύρα, το άλογο ολυμπιονίκης

  Συγγραφέας: Βασίλης Παπαθεοδώρου

  Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή

  Εκδόσεις: Καστανιώτη  

  ΙSBN: 978-960-03-6308-1

  Έτος κυκλοφορίας: 2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here