Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021
More
  ΑρχικήΣυνεντεύξειςΒιβλιοπωλείο Άνεμος

  Βιβλιοπωλείο Άνεμος

  -

  Βιβλιοπωλείο Άνεμος

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών φιλοξενούμε το βιβλιοπωλείο Άνεμος από την όμορφη πόλη της Λάρισας. Ας μάθουμε περισσότερα για τον Άνεμο.

  Πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του  βιβλιοπωλείου σας;

  Βιβλιοπωλείο ΆνεμοςΑ.Β.: Το Βιβλιοπωλείο μας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1954 από τον Αντώνιο Ιωαννίδη, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη Παναγιώτη Ιωαννίδη, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του καταστήματος το 2000, χρονιά όπου το κατάστημα μετονομάστηκε σε «Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος».

  Το διαδίκτυο έχει εισβάλλει στη ζωή μας. Υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας  βιβλίων διαδικτυακά;

  Α.Β.: Το διαδίκτυο στις μέρες μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Θέλοντας λοιπόν να συμβαδίσουμε με τις επιβολές της σύγχρονης κοινωνίας, έχουμε δημιουργήσει το δικό μας site «anemos-book.gr» όπου το αναγνωστικό κοινό της πόλης και όχι μόνο, έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους τίτλους των βιβλίων μας από το σπίτι του, καθώς και να προβεί διαδικτυακά στην αγορά τους. Ταυτόχρονα, για την ευκολότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας διατηρούμε στο «Facebook» τη σελίδα «Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος» όπου το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί μας άμεσα, στέλνοντάς μας την παραγγελία του με ένα απλό μήνυμα!

   Τι βιβλία επιλέγουν οι πελάτες σας Έλληνες ή ξένους συγγραφείς;

  Α.Β.: Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί συχνά κατά καιρούς όλους εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο του βιβλίου. Από την ολιγόμηνη εμπειρία μου ως πωλητής στο Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος, έχω αποκομίσει την εντύπωση πως το αναγνωστικό κοινό επιλέγει αν θα διαβάσει Έλληνα ή ξένο συγγραφέα, ανάλογα με το είδος του μυθιστορήματος. Συγκεκριμένα, αυτό που θέλω να πω είναι πως το αναγνωστικό κοινό του καταστήματος μας, θα επιλέξει ξένους συγγραφείς όταν πρόκειται να αγοράσει κάποιο ψυχολογικό θρίλερ ή αστυνομικό μυθιστόρημα, ενώ επιλέγει Έλληνες συγγραφείς όταν επισκέπτεται το κατάστημα μας για να αγοράσει ένα αισθηματικό, κοινωνικό ή ιστορικό μυθιστόρημα.

  Γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και γνωριμία με συγγραφείς στο χώρο του βιβλιοπωλείου;

  Α.Β.: Ο χώρος του καταστήματός μας, λόγω έκτασης, δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε παρουσιάσεις. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για εμάς! Φυσικά και οργανώνουμε παρουσιάσεις βιβλίων σε αίθουσες εκδηλώσεων της πόλης μας, διότι θέλουμε να αποτελούμε την γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ συγγραφέων και αναγνωστών!

  Τελικά διαβάζουν οι Έλληνες ή θεωρούν το βιβλίο είδος πολυτελείας ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης; Υπάρχει αισιοδοξία από τη πλευράς σας για το μέλλον του βιβλίου στην Ελλάδα;

  Α.Β.: Το αναγνωστικό κοινό της χώρας μας δεν είναι μεγάλο. Η αλήθεια είναι αυτή. Αν και το αναγνωστικό κοινό της Λάρισας είναι αρκετά ευμέγεθες! Τουλάχιστον, αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει ως εργαζόμενος στο Βιβλιοπωλείο Άνεμος. Τώρα, όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του βιβλίου ως «είδος πολυτελείας» διαφωνώ κάθετα, γιατί όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Υπάρχουν άνθρωποι που γι’ αυτούς η λογοτεχνία είναι είδος πρώτης ανάγκης!

  Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του βιβλίου. Αλίμονο, αν δεν ήμασταν… Το θέμα όμως είναι πως το μέλλον του είναι μία σφαίρα εύθραυστη που την κρατάμε εμείς στα χέρια μας. Ας την προσέξουμε λοιπόν και ας φροντίσουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, διδάσκοντας τες παράλληλα την φιλαναγνωσία και την αξία της λογοτεχνίας, ώστε να είναι σε θέση να φροντίσουν

  Ευχαριστούμε πολύ τον ποιητή Γιάννη Ζαραμπούκα για την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here