Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε το Bιβλιοπωλείο Kωνσταντινίδης. Ελάτε μαζί μας για να γνωρίσουμε την ιστορία του.
Συνέντευξη
Πότε ξεκίνησε η λειτουργία του βιβλιοπωλείου σας;
Απ: Το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης ιδρύθηκε το 1955 από τους αδελφούς Κωνσταντινίδη και εμείς είμαστε η δεύτερη γενιά.
Λόγω της πανδημίας, για δεύτερη φορά, τα βιβλιοπωλεία παραμένουν κλειστά. Συμφωνείτε με αυτό το μέτρο; Υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας βιβλίων διαδικτυακά;
Απ: Το μέτρο θεωρώ ότι είναι αναγκαίο. Ίσως θα μπορούσε, σε μια δεύτερη φάση, να εξεταστεί το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων πριν να ανοίξει όλο το λιανεμπόριο, όπως είχε γίνει και μετά την προηγούμενη καραντίνα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι και τα βιβλιοπωλεία είναι καλό να είναι ανοιχτά και δεν αποτελούν εστία μεταδοτικότητας.
Για την ώρα πάντως, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας μέσω του www.kbooks.gr του email: info@kbooks.gr και τηλεφωνικά στο 2310256173.
Τι βιβλία επιλέγουν να διαβάσουν οι πελάτες σας τώρα στην καραντίνα; Προτιμούν Έλληνες ή ξένους συγγραφείς;
Απ: Τα γούστα των πελατών δεν αλλάζουν ιδιαίτερα μέσα στην καραντίνα. Έτσι, πάλι τη μερίδα του λέοντος έχουν οι ξένοι συγγραφείς, κυρίως στον τομέα της λογοτεχνίας.
Πείτε μας τις δικές σας χριστουγεννιάτικες προτάσεις για τους μικρούς μας αναγνώστες.
Απ: Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες του Hiroko Motai (εκδόσεις Πατάκη)
- Χιονονιφάδα του Benji Davies (εκδόσεις Ίκαρος)
- 25 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα της Ivy Snow (εκδόσεις Μεταίχμιο)
- Πού είναι ο Άι Βασίλης της Mandy Archer (εκδόσεις Μεταίχμιο)
- Σ’ αγαπώ πιο πολύ κι απ’ τα Χριστούγεννα της Ellie Hattie (εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα)
- Ο ποντικούλης που έσωσε τα Χριστούγεννα της Tracy Corderoy (εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα)
Ισχύει ή όχι ότι οι Έλληνες θεωρούν το βιβλίο είδος πολυτελείας, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πανδημίας; Υπάρχει αισιοδοξία από πλευράς σας για το μέλλον του βιβλίου στην Ελλάδα;
Απ: Το βιβλίο στο παρελθόν ήταν ένα είδος πολυτελείας για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Θεωρώ όμως ότι μπορεί να βγει πιο δυνατό μέσα από την κρίση της πανδημίας, καθώς πολλοί μέσα από την ιδιαιτερότητα αυτής της κατάστασης το ανακάλυψαν ξανά.
Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή συνέχεια!