Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Χάγια - Μαρία Μάγκλαρη

  Χάγια – Μαρία Μάγκλαρη

  -

  Δεν περίμενα ποτέ ένα βιβλίο να με αγγίξει τόσο πολύ όσο το βιβλίο της κ. Μαρίας Μάγκλαρη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ελκυστής με τον τίτλο «Χάγια».

  Η συγγραφέας θίγει ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως είναι αυτό του ρατσισμού, μέσα από τα μάτια μιας νεαρής κοπέλας που, εν μέσω πολέμου, αφήνει τα πάντα πίσω της για να διασφαλίσει την ασφάλειά της αλλά και της οικογένειάς της.

  Προσωπική άποψη: Ασημίνα Στασινοπούλου

  Η συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο της, μας δείχνει τον Γολγοθά που περνά μια οικογένεια από τη Συρία μέχρι να φτάσει στη Γη της Επαγγελίας. Θα ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή; Θα αισθανθούν τα μέλη αυτής της οικογένειας ισότιμα με τους πολίτες της χώρας όπου έγινε για αυτούς η νέα πατρίδα;

  Χάγια στη γλώσσα μου σημαίνει ζωή. Έτσι, γεμάτη ζωή, ήταν και η χώρα μου πριν τον πόλεμο. Μια χώρα περήφανη, γεμάτη ομορφιές και ιστορικά αξιοθέατα. Η Συρία…

  Ο ξεριζωμός από τον τόπο σου ποτέ δεν είναι ευχάριστος, ειδικά όταν γίνεται υπό άσχημες συνθήκες. Βιώνεις το άγνωστο με το χειρότερο προσωπείο του, την υποκρισία που μπορεί να κρύβει κάποιος όταν υπερασπίζεται την ισότητα μεταξύ των λαών αλλά βαθιά μέσα του δεν την πιστεύει.

  Χάγια

  Μπορεί ένας γλυκός και συγκινητικός λόγος να αλλάξει τον άνθρωπο; Τι χρειάζεται μια οικογένεια για να έρθει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη της;

  Οι εξελίξεις πολλές και δραματικές. Πόλεμος, φυλακίσεις, μετανάστευση, εκμετάλλευση, αποδράσεις. Το βιβλίο της κ. Μάγκλαρη τα έχει όλα, για να μπορέσουμε να δούμε καλύτερα και να καταλάβουμε την προσπάθεια που κάνει ένας άνθρωπος απελπισμένος και φοβισμένος για να ζήσει καλύτερα.

  Περίληψη: Χάγια… Ένα κορίτσι που στα πρώτα του εφηβικά χρόνια θα γνωρίσει την πιο σκληρή πλευρά της ζωής. Θα ζήσει την κόλαση του πολέμου, μια κόλαση που δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε δίκαιους και άδικους, αθώους και ένοχους. Ένα κορίτσι που θα μετουσιώσει την απόγνωση σε ελπίδα, τον πόνο σε δύναμη, το μίσος και την περιφρόνηση σε αγώνα για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έναν αγώνα διαρκή, μέσα από τον οποίο θα εκπληρώσει τα όνειρά της, θα γνωρίσει την καταξίωση, την αποδοχή και τον έρωτα πέρα από εθνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές.

  ΧάγιαΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Χάγια

  Συγγραφέας: Μαρία Μάγκλαρη

  Εκδόσεις: Ελκυστής

  Σελίδες: 110

  ISBN: 978-618-5424-70-1

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here