Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Διάσημες στον θάνατο - J. D. Robb

  Διάσημες στον θάνατο – J. D. Robb

  -

  Διάσημες στον θάνατο. Αυτό το βιβλίο το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο, ”Γυμνές στον θάνατο”, δεν γνώριζα ότι ήταν σειρά βιβλίων.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Με κέρδισε αμέσως το φοβερό εξώφυλλο και ήθελα πολύ να το αποκτήσω. Όταν τελικά το διάβασα, μου άρεσε πάρα πολύ και αγωνιούσα για τη συνέχεια. Οι Εκδόσεις Elxis δεν άργησαν να εκδώσουν τη συνέχεια, με ένα ακόμα φοβερό εξώφυλλο. 

  Η Υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας είναι πλέον σε σχέση με τον δισεκατομμυριούχο Ρόαρκ. Αν και τα πάντα στη ζωή της δείχνουν τακτοποιημένα όσον αφορά τη σχέση της, εκείνη δεν μπορεί να αφήσει τον εαυτό της να νιώσει ή να παραδεχτεί συναισθήματα, σε αντίθεση με τον Ρόαρκ, που της έχει εκφράσει τι νιώθει για εκείνη. 

  Ένας φόνος μίας επιφανούς εισαγγελέα έρχεται να διαταράξει τη Νέα Υόρκη, και η υπόθεση ανατίθεται στην Ιβ, μετά από την επιτυχημένη της δουλειά στην προηγούμενη υπόθεση που είχε αναλάβει και έγινε διάσημη. Τα στοιχεία που προκύπτουν είναι λίγα και η δουλειά της φαίνεται δύσκολη. Μέσα σε όλα αυτά, ο Ρόαρκ της δίνει τελεσίγραφο για τη σχέση τους, αν δεν αποδεχτεί τα συναισθήματά του γι’ αυτή και δεν τα ανταποδώσει. Η Ιβ νιώθει να βάλλεται από παντού. Το κενό που άφησε ο Ρόαρκ είναι μεγάλο και τη βάζει σε σκέψεις…

  Η υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας ανακάθισε στις φτέρνες της πλάι στον θάνατο και τον περιεργάστηκε προσεκτικά. Μολονότι της ήταν γνώριμο το θέαμα και οι μυρωδιές, δεν υπήρχε ούτε μία φορά που να μην εντόπιζε και κάτι καινούργιο. Τόσο το θύμα όσο και ο δολοφόνος του άφηναν το δικό τους αποτύπωμα, το δικό τους στίγμα, γεγονός που έκανε τον κάθε φόνο ξεχωριστό, προσωπικό.

  Ένας δεύτερος φόνος όμως, μιας πολύ γνωστής ανερχόμενης ηθοποιού, μπερδεύει περισσότερο την υπόθεση και οδηγεί την Ιβ σε άλλα μονοπάτια. Αυτό όμως που της προκαλεί εκνευρισμό, θυμό και απόγνωση, είναι το όνομα ενός πολύ δικού της ανθρώπου που εμφανίζεται τελικά στη λίστα των υπόπτων, αφού είχε επαφές και με τα δύο θύματα. Η λαμπερή και κοσμική ζωή των δύο γυναικών φαίνεται να έχει σχέση με τον θάνατό τους και η Ιβ δεν μπορεί πλέον να εστιάσει σε έναν ύποπτο. Η δουλειά της είναι απαιτητική, δεν της αφήνει ελεύθερο χρόνο και ο πόνος της απομάκρυνσης του Ρόαρκ την κάνει να υποφέρει.

  Διαβάστε απόσπασμα εδώ 

  Ο χρόνος μοιάζει να είναι εναντίον της. Γνωρίζει ότι ο δολοφόνος δεν έχει τελειώσει το μοχθηρό του σχέδιο. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσει την προσωπική της ζωή για να μπορέσει να εστιάσει αποκλειστικά σ’ αυτή την υπόθεση. Θα καταφέρει να καταπολεμήσει τον φόβο και να εκφράσει όσα νιώθει πραγματικά; Είναι διατεθειμένη να υποστεί τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη; Θα καταφέρει να τον σταματήσει πριν σκοτώσει ξανά; Μέχρι που είναι αποφασισμένη να φτάσει για να βρει τον δολοφόνο; Να γίνει διάσημη στον θάνατο;

  Τα χέρια της προσπάθησαν να αρπαχτούν από τα ανάκατα σεντόνια, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να την κρατήσει. Αισθάνθηκε να εκτινάσσεται στα ουράνια πάλι κι αρπάχτηκε από εκείνον, τα νύχια της έγδαραν την πλάτη του κι ύστερα ανηφόρισαν κι άρπαξαν τα μαλλιά του.  

  Η Ιβ είναι μια γυναίκα που είναι δυνατή και ευάλωτη ταυτόχρονα. Αγαπώ τη δυναμικότητα και την πειθαρχία της. Το μυαλό και την καρδιά της. Κάνει τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αγωνίζεται για το κοινό καλό. Αγαπά με απόγνωση και πίστη. Κατάφερε να ξεφύγει από το παρελθόν της και να γίνει αστυνομικός, όπως ονειρευόταν από μικρή. Από την άλλη, είναι ο Ρόαρκ. Στα μάτια της Ιβ βρήκε τη γυναίκα της ζωής του. Την ξεχώρισε από όλες τις άλλες. Είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για την αγάπη της, γιατί ξέρει ότι αξίζει κάθε προσπάθεια. Δύο άνθρωποι που έχουν γνωρίσει την κακοποίηση από τους γονείς τους, που προσπαθούν να ξεφύγουν από το παρελθόν. Η αγάπη έρχεται να λυτρώσει τις καρδιές και να απαλύνει τον πόνο, να σβήσει τα σημάδια.

  Ένα υπέροχο βιβλίο που συνδυάζει το ερωτικό και το αστυνομικό στοιχείο. Αναφέρεται στο μέλλον αλλά δεν μοιάζει τόσο μακρινό. Σε γεμίζει πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Η αγωνία σε κυριεύει και η αποφασιστικότητα της ηρωίδας σε παθιάζει. Μου άρεσε πάρα πολύ! Φυσικά το διάβασα δύο φορές για να το απολαύσω! Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε κι εσείς! Σας το προτείνω…

  Περίληψη: Διάσημες στον θάνατο: Νέα Υόρκη… Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία μπορεί να αποκαλύψει τα μεγαλύτερα μυστικά και να ξεσκεπάσει τις πιο σκοτεινές προθέσεις, υπάρχει ακόμα ένα μέρος για να κρύψεις ένα έγκλημα: η καρδιά.

  Μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή στην άκρη ενός δρόμου υπό καταρρακτώδη βροχή. Μια άλλη μέσα στο πολυτελές διαμέρισμά της. Η υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας δεν δυσκολεύεται να βρει τη σχέση ανάμεσα στα δύο θύματα: Και οι δύο ήταν όμορφες και εξαιρετικά πετυχημένες. Η λαμπερή ζωή τους μονοπωλούσε τις σελίδες των κουτσομπολίστικων περιοδικών, ενώ και ο κοινωνικός τους κύκλος από μακριά έμοιαζε με άσπιλο, πολύτιμο κόσμημα. Οι σχέσεις και αντιπαραθέσεις τους με ανθρώπους της εξουσίας δημιουργούν μια μακριά λίστα υπόπτων. Μια λίστα, όμως, που περιλαμβάνει κι έναν πολύ δικό της άνθρωπο…

  Όποιο κι αν αποδειχθεί το τίμημα, η Ιβ Ντάλας είναι αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο. Όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και για να δώσει φωνή σε αυτές τις δύο γυναίκες.  

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Διάσημες στον θάνατο

  Συγγραφέας: J.D. Robb

  Eκδόσεις: Elxis

  Σελίδες: 424

  ISBN: 978-618-5394-61-5

  Ημ.Έκδοσης: 11/03/2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here