Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More

  Dna – Sigurdardottir Yrsa

  -

  Dna 

  Προσωπική άποψη: Γιώργος Πανόπουλος

  Όποιος έχει διαβάσει την Εκδίκηση, το προηγούμενο βιβλίο της Ίρσα, δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο. Όταν θα ολοκληρώσει όμως, το DNA θα καταλάβει ότι δικαίως είναι από τις πιο πολυβραβευμένες μυθιστοριογράφους της Ισλανδίας.

  DnaΗ συγγραφέας επιστρέφει λοιπόν, με ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα λέγαμε ότι ακροβατεί στα σκοινιά ενός ψυχολογικού θρίλερ. Το πρώτο βιβλίο με ήρωες μια παιδοψυχολόγο κι έναν ντετέκτιβ, διεκδικεί μια θέση στο πάνθεον της νουάρ λογοτεχνίας.

  Ένα έγκλημα εκδίκησης τραβάει την προσοχή των αστυνομικών αρχών και στο επίκεντρο της υπόθεσης η μικρή Μάγκρετ, κόρη της γυναίκας που δολοφονείται και αυτόπτη μάρτυρα.

  Η Ελίσα χρειάζεται μια δυο στιγμές μέχρι να καταλάβει πού βρίσκεται. Είναι ξαπλωμένη στο πλάι, με το πάπλωμα μπερδεμένο ανάμεσα στα πόδια της, το μαξιλάρι τσαλακωμένο κάτω από το μάγουλό της. 

  DnaΕίναι εντυπωσιακή η ευαισθησία με την οποία η συγγραφέας παρουσιάζει την ψυχοσύνθεση της μικρής. Είναι η μόνη μάλιστα που φαίνεται να μένει σταθερή όταν όλοι οι γύρω της ήρωες συγκρούονται και παραπέουν. Από την άλλη μεριά σκιαγραφεί το προφίλ ενός μοναχικού ραδιοερασιτέχνη που λαμβάνει περίεργα μηνύματα.

  Καταφέρνει και διατηρεί αμείωτη την αγωνία ως το τέλος. Ο αναγνώστης γνωρίζει το οικογενειακό δράμα που έχει συντελεστεί στο παρελθόν κι αναμένει τη λύση του μυστηρίου.

  Είναι ένα ακόμα ξεχωριστό βιβλίο που μας έρχεται από το Βορρά για να κατακερματίσει το κοινωνικό κατεστημένο.

  Περίληψη: Ο φόνος ήταν η τιμωρία της. Ποια ήταν όμως η αμαρτία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή;

  Μόνο η επτάχρονη κόρη του θύματος, που ήταν κρυμμένη στο δωμάτιο στη διάρκεια του φόνου, μπορεί να έχει την απάντηση.

  Ο ντετέκτιβ Χούλνταρ, που μόλις έχει πάρει προαγωγή και νιώθει πελαγωμένος, θα απευθυνθεί στην ψυχολόγο Φρέγια για να τον βοηθήσει να προσεγγίσει το κοριτσάκι-μάρτυρα κλειδί. Τη συνεργασία τους όμως σκιάζει το πρόσφατο ερωτικό τους παρελθόν.
  Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν μία ακόμα γυναίκα δολοφονείται και ένας ραδιοερασιτέχνης, λαμβάνοντας περίεργα μηνύματα που τον συνδέουν και με τα δύο θύματα, ξεκινά τη δική του έρευνα.

  Ποιος θα καταφέρει να σπάσει τον κώδικα του δολοφόνου πρώτος; Ποια είναι η σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία που θέλει να τους πει; Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του;

  DnaΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: DNA

  Συγγραφέας: Yrsa Sigurdardottir

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Μεταφραστής: Αλέξης Καλοφωλιάς

  ISBN: 978-618-03-1098-6

  Σελίδες: 528

  Ημερομηνία Έκδοσης: 23/11/2017

  Επεξεργασία εικόνας: Νάντια Κίσκα

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση