Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Το βιβλίο της Νένας Μπούρα  «Είπαμε πολλά και σώνει»  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και περιλαμβάνει λαϊκά παραμύθια.

Είπαμε πολλά και σώνει – Νένα ΜπούραΗ ίδια, η συγγραφέας αναφέρει για το περιεχόμενου του βιβλίου της: «Στο παρόν βιβλίο υπάρχουν λαϊκά παραμύθια από λαϊκούς αφηγητές, διασκευασμένα από εμένα, καθώς και δικά μου λαϊκότροπα παραμύθια που ακολουθούν τους νόμους των λαϊκών παραμυθιών».

Πώς να μην ασχοληθεί με τα λαϊκά παραμύθια, αφού στη μνήμη της έχει τη μορφή του παππού και της γιαγιάς να της αφηγούνται παραμύθια; Παραμύθια που ταξίδευαν από στόμα σε στόμα και έφτασαν στα πέρατα του κόσμου.

Σε αυτό, λοιπόν, το βιβλίο θα διαβάσετε υπέροχα λαϊκά παραμύθια. Θα συναντήσετε μάγισσες, βασιλιάδες, παλικάρια δυνατά, κόρες πανέμορφες, καλομοίρες και γιάτρισσες. Θα ταξιδέψετε σε χρόνους αλλοτινούς, θα φτάσετε σε μέρη μακρινά.

Είπαμε πολλά και σώνει – Νένα Μπούρα

Ελάτε, τα παραμύθια ξεκινούν!! Και μη ξεχνάτε ότι είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους!!!

Μες το δάσος περπατώ

Κι έχω σύντροφο το λύκο

Ξωτικό για βοηθό

Αρχινάω το χορό

Την ανέμη ξετυλίγω

Μουσικές κλωστές ρεβίθια

Ξεκινούν τα παραμύθια

Περίληψη: Κάπου σε κάποια σπηλιά μέσα στα χρόνια που χάνονται στο βαθύ μας παρελθόν, ακούστηκε το πρώτο παραμύθι, η πρώτη ιστορία και ύστερα σα βροχή σκορπίστηκε σε όλη τη γη. Ταξίδεψε πάνω στα καραβάνια, στα καράβια, στα φορτία των εμπόρων, κρεμάστηκε από τα χείλια μυριάδων ανθρώπων κι έδωσε παρηγοριά. Κάπου, σε ένα μακρινό βασίλειο ένας παράξενος ταξιδιώτης εμφανίζεται κουβαλώντας μια παράξενη πραμάτεια. Θα βρεθεί κοντά σε ένα βασιλόπουλο που η καρδιά του ήταν πέτρινη, προσφέροντας του τα δώρα του. Άραγε το βασιλόπουλο θα τα δεχτεί;

Είπαμε πολλά και σώνει – Νένα ΜπούραΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Είπαμε πολλά και σώνει

Συγγραφέας: Νένα Μπούρα

Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές

Σελίδες: 92

ISBN: 978-960-607-049-5

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here