Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδόσεις Βακχικόν

  Εκδόσεις Βακχικόν

  -

  Οι Εκδόσεις Βακχικόν έχουν πλούσια δράση στα ελληνικά δρώμενα.

  • Τις προσεγμένες εκδόσεις.
  • Το ραδιόφωνο vakxikon.gr
  • Το μηνιαίο περιοδικό τους το οποίο ήδη αριθμεί 42 τεύχη!

  Ας γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την πολυποίκιλη και δημιουργική δράση μέσα από ένα άρθρο το οποίο φιλοξενείται στο site τους και τη συνέντευξη που πολύ ευγενικά μας παραχώρησαν.

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδόσεις ΒακχικόνΕκδ. Βακχικόν: Όλα ξεκίνησαν από το blog βακχικόν και το περιοδικό vakxikon.gr. Επομένως η ίδρυση του εκδοτικού οίκου πριν 6 χρόνια ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Κι εννοείται πώς κάναμε και κάνουμε όνειρο για το μέλλον.

  Κάποια έχουν βγει κι άλλα τα αναμένουμε. Τα συναισθήματά μας είναι πάντα αισιόδοξα και αρκούντως δημιουργικά.

  Προωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδόσεις ΒακχικόνΕκδ. Βακχικόν: Η φιλαναγνωσία είναι απαραίτητο συστατικό για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τις εκδόσεις, αλλιώς θα κάναμε άλλη εργασία. Τα στοιχεία που χρειάζονται για μια σωστή πορεία ενός εκδοτικού –και ευελπιστούμε στην επιτυχία- είναι η τίμια δουλειά, οι καλές επιλογές τίτλων και η συνέπεια των πράξεων και των λόγων μας.

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Εκδ. Βακχικό: Επειδή είμαστε πάνω απ’ όλα αναγνώστες, αλλά και λόγω του περιοδικού μας, όλοι ανεξαιρέτως οι εκδοτικοί έχουν θέση στη βιβλιοθήκη. Κάποιοι εξ αυτών είναι και φίλοι μας άλλωστε. Ο ανταγωνισμός είναι πάντοτε επιθυμητός, πολλές φορές ακόμη κι ο αθέμιτος καθότι αντικατοπτρίζει την εικόνα που υπάρχει γύρω μας και πρέπει αν την ξέρουμε.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Εκδόσεις ΒακχικόνΕκδ. Βακχικόν: Το περυσινό best-seller μας, η συλλογή διηγημάτων της Κατερίνας Κονιδάρη «Λουτρό οξυτοκίνης» μας άφησε και μια ωραία φιλία.

  Οι σχέσεις μας με όλους τους συγγραφείς μας είναι πάντοτε όμορφες και δημιουργικές, αλλά όπως και σε όλων των ειδών τις σχέσεις υπάρχουν και δυσάρεστες στιγμές, δυστυχώς.

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του blog των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ. Βακχικόν: Λογοτεχνία με άποψη σημαίνει βιβλίο με άποψη και αναγνώστης με άποψη. Αυτό ευχόμαστε να υπάρχει στο χώρο του βιβλίου.

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροYoung Arts – Valerie Louise
  Επόμενο άρθροΝομίζω ότι είδα έναν… – Lydia Nichols

  Απάντηση