Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
More
  ΑρχικήΕκδοτικοί ΟίκοιΕκδόσεις ενΤύπωση

  Εκδόσεις ενΤύπωση

  -

  Οι Εκδόσεις ενΤύπωση στηρίζουν τους συγγραφείς σε κάθε τους βήμα, από τη σύλληψη της ιδέας ως την εμφάνισή της στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Σήμερα θα τις γνωρίσουμε καλύτερα.

  Ρωτάει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδ.ενΤ.: Οι Eκδόσεις ενΤΥΠΩΣΗ ιδρύθηκαν πριν έναν χρόνο. Αν και είμαστε νέος εκδοτικός οίκος, η ενασχόλησή μας με το βιβλίο μετρά πολλά χρόνια. Επιθυμούμε στο σύμπαν της αφθονίας να δημιουργήσουμε πνευματικό αντίβαρο, να άρουμε την πλήξη της ύλης και να ενισχύσουμε το μυαλό και την καρδιά που γεννούν σκέψεις και συναισθήματα. Αυτά θέτουμε ως φαροδείκτη στο απέραντο ταξίδι των εντυπώσεων του νου.

  Εκδόσεις ενΤύπωση
  Εκδόσεις ενΤύπωση

  Προωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδ.ενΤ.: Η διάδοση και η στήριξη της φιλαναγνωσίας ήταν το εφαλτήριο της επαγγελματικής απασχόλησης με τις εκδόσεις. Η πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο της εκπαίδευσης δήλωνε εμφατικά την εγκατάλειψη του βιβλίου, κυρίως από παιδιά και εφήβους. Είναι στόχος μας η ενδυνάμωση της φιλαναγνωσίας, ξεκινώντας από τα παιδιά, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πλάσουμε τους αυριανούς αναγνώστες και να διατηρήσουμε το βιβλίο ζωντανό.

  Η επιτυχία ενός εκδοτικού οίκου συνοψίζεται σε μια απλή συνταγή:

  − Οργανώνεις το υλικό της δημιουργίας (επιλογή έργου)

  − Ανακατεύεις τις λέξεις, αναδεικνύοντας τα νοήματα (σωστή επιμέλεια και διόρθωση)

  − Τακτοποιείς τις εικόνες δίπλα στις λέξεις (δημιουργική εικονογράφηση)

  − Προσφέρεις το δημιούργημα με αγάπη και σεβασμό στον αναγνώστη (προώθηση και υποστήριξη του έργου).

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Εκδ.ενΤ.: Το διάβασμα με συντροφεύει από πολύ μικρή ηλικία. Έχω διαβάσει αμέτρητα βιβλία κι έχω γίνει, πνευματικά, συνοδοιπόρος πολλών εκδοτικών οίκων. Το ζητούμενο είναι πάντα το βιβλίο κι όχι το όνομα του εκδοτικού. Μικροί και μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι κρύβουν θησαυρούς, ως αναγνώστρια είμαι ταπεινή εξερευνήτρια αυτών.

  Το βιβλίο είναι κοινό αγαθό και στοιχείο πολιτισμού. Ο εκδοτικός οίκος είναι φορέας αυτής της αξίας, γι’ αυτό δεν έχουν θέση στον χώρο ανταγωνισμοί οικονομικού χαρακτήρα. Υποβιβάζουν τον ρόλο τους. Η εκδοτική πολυχρωμία μπορεί να νοηματοδοτήσει έναν υγιή ανταγωνισμό.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Εκδ.ενΤ.: Κάθε συνεργασία έχει το δικό της ενδιαφέρον. Καλή συνεργασία είναι αυτή που υποστηρίζει το νόημα του όρου, συν-εργασία. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να προκύψει ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

  Ο συγγραφέας είναι πολύτιμος συνεργάτης. Εμπιστεύεται στα χέρια μας το πνευματικό του παιδί και εμείς οφείλουμε να το φροντίσουμε σαν να ήταν δικό μας. Με τον ίδιο σεβασμό αντιμετωπίζουμε όλους τους συγγραφείς, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους.

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του site των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ.ενΤ.: Ζητούμενο της εποχής είναι να ανθίσει η καλή πλευρά των ανθρώπων. Το μέσο είναι το βιβλίο. Ας επιτρέψουμε, λοιπόν, στο βιβλίο να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα της ψυχής μας.

  Συνεχίστε κι εσείς να προστατεύετε το βιβλίο ως Θεματοφύλακες της Τέχνης, της Δημιουργίας, του Πολιτισμού.

  Σας ευχαριστώ θερμά.

  Χρυσάνθη Δεληγιάννη

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ