Εκδόσεις Γεωργίου

Με έδρα τα Γιάννενα, οι Εκδόσεις Γεωργίου στοχεύουν στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και στους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς καθώς πιστεύουν πως πάντα υπάρχει χώρος για νέα ταλέντα.

Ας τους γνωρίσουμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

Συνέντευξη

Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

Εκδ. Γεωργίου: Η αγάπη μας για τα βιβλία! Τα όνειρα είναι αναμενόμενα γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει κίνητρο. Όσο για τα συναισθήματα, θετικά και μόνο θετικά! Παρ’όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Προωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού; 

Εκδ. Γεωργίου: Η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με τις εκδόσεις προωθούν την φιλαναγνωσία, όντας και οι ίδιοι φιλαναγνώστες. Όσο για την επιτυχία ενός εκδοτικού οίκου, πρώτα απ’ όλα η αγάπη του για το βιβλίο και ο σεβασμός προς τους συγγραφείς. Τι σημαίνει αυτό; Προσεκτική επιμέλεια, διόρθωση του έργου. Συνεργασία, συνεννόηση και επικοινωνία με τον εκάστοτε δημιουργό. Συνέπεια και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνει!

εκδόσειςΠέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

Εκδ. Γεωργίου: Ο υγιής ανταγωνισμός μόνο βελτίωση μπορεί να φέρει σε όλους τους τομείς. Στην βιβλιοθήκη μας θα βρείτε βιβλία των εκδόσεων Οσελότου. Ευελπιστούμε σύντομα και άλλων εκδοτικών οίκων. Η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη κύριο μέλημά μας!

Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

Εκδ. Γεωργίου: Δεδομένου του ότι οι εκδόσεις Γεωργίου είναι ένας νεοσύστατος εκδοτικός οίκος, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής πληθώρα συνεργασιών, ωστόσο από την επαφή μας μέχρι τώρα με δημιουργούς είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και το ίδιο πιστεύω και εκείνοι. Η σχέση μας με καταξιωμένους όσο και με πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς είναι σχέση αλληλοσεβασμού και εκτίμησης. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς αποτελούν για εμάς προτεραιότητα καθώς πιστεύουμε πως πάντα θα υπάρχουν λογοτεχνικά ταλέντα που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν.

Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του blog των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

Εκδ. Γεωργίου: Να σας ευχαριστήσουμε για την προσέγγισή σας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο αξιόλογο έργο σας. Υγεία για όλο τον κόσμο και πίστη στα όνειρά τους! Μόνο έτσι θα βρεθεί η δύναμη να πραγματοποιηθούν.

Μπορείτε να βρείτε τις Εκδόσεις Γεωργίου:

websiteΕκδόσεις Γεωργίου

facebook: Εκδόσεις Γεωργίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here