Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδόσεις Ίαμβος

  Εκδόσεις Ίαμβος

  -

  Ίαμβος

  Ένας εκδοτικός με πλούσια δράση και μεγάλη αγάπη για τα βιβλία. Ας γνωρίσουμε τις Εκδόσεις Ίαμβος.

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδόσεις ΊαμβοςΕκδ. Ίαμβος: Ο Εκδοτικός Οίκος «ΙΑΜΒΟΣ» δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι για το βιβλίο του φιλολόγου – ιστορικού Αγησίλαου Καλαμαρά και ασχολείται με την έκδοση και διακίνηση Ελληνικών βιβλίων.

  Στο δυναμικό των συγγραφέων και συνεργατών του Εκδοτικού Οίκου «ΙΑΜΒΟΣ» συγκαταλέγονται πολλοί έγκυροι και καταξιωμένοι λογοτέχνες. Στόχος και όνειρο του εκδοτικού οίκου είναι η προβολή και η διάδοση του ελληνικού βιβλίου, καθώς και η ουσιαστική επικοινωνία με συγγραφείς, καλλιτέχνες, βιβλιόφιλους, και γενικότερα όσους ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη.

  Το μαγικό αυτό ταξίδι στο χώρο της γνώσης συνεχίζεται δημιουργώντας κάθε φορά έντονες συγκινήσεις και δυνατά συναισθήματα, μέσα από την καθημερινή επαφή με τα ανώτερα πνευματικά δημιουργήματα της ανθρώπινης διάνοιας.

  Προωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδ. Ίαμβος: Αναμφισβήτητα, η συνεχής ενασχόληση με το βιβλίο δεν μπορεί παρά να καλλιεργεί και να ενισχύει τη φιλαναγνωσία και την αγάπη για το βιβλίο. Η αγάπη μάλιστα αυτή αποτελεί και την αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του εκδοτικού οίκου.

  Εκδόσεις ΊαμβοςΠέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Εκδ. Ίαμβος: Η ιδιότητα μου ως φιλολόγου – ιστορικού με έχει ωθήσει εδώ και πολλά χρόνια στη δημιουργία μιας πλούσιας βιβλιοθήκης, στην οποία κυριαρχούν τα ιστορικά βιβλία, έργα της ελληνικής γραμματείας, αλλά και σύγχρονα λογοτεχνικά έργα, όλων των εκδοτικών οίκων.

  Σίγουρα ο υγιής ανταγωνισμός αποτελεί έναυσμα για βελτίωση της εκδοτικής δραστηριότητας μέσα από ποιοτικότερες επιλογές.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Εκδ. Ίαμβος: Κάθε συνεργασία έχει τη δική της μαγεία καθώς, μέσα από τη γνωριμία με διαφορετικούς ανθρώπους του πνεύματος, μπορείς να αντλήσεις πάντοτε πολύτιμα στοιχεία που σε βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

  Για το λόγο αυτό υπάρχει πάντα η διάθεση για μια ουσιαστική και γόνιμη επικοινωνία με όλους τους συγγραφείς, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους.

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του blog των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ. Ίαμβος: Να υπάρχει πάντα μια δημιουργική και καλοπροαίρετη διάθεση ώστε όλοι μαζί ν’ αγωνιστούμε από το μετερίζι του πολιτισμού, για να ξεφύγουμε από την κατήφεια και τη μιζέρια που χαρακτηρίζει την εποχή.

  Ίαμβος

  Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Κατερίνα Τζαβάρα
  Επόμενο άρθρο4 3 2 1 – Paul Auster

  Απάντηση