Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΕκδοτικοί ΟίκοιΕκδόσεις Ιβίσκος

  Εκδόσεις Ιβίσκος

  -

  Στο πλαίσιο των βιβλιοεξερευνήσεών μας, προτείνουμε να διαβάσετε κάτι από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Με χαρά, σήμερα μαζί μας…

  Ρωτάει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδ.Ιβ.: Τον Απρίλιο του 2008, μια παρέα ανθρώπων με κοινό γνώρισμα την αγάπη και το μεράκι για το βιβλίο, δημιουργήσαμε τις «Εκδόσεις Ιβίσκος».

  Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε στο αναγνωστικό κοινό καλαίσθητες εκδόσεις και βιβλία με ποιοτικό περιεχόμενο που θα συγκινούν, θα εμπνέουν, θα προσφέρουν γνώση και θα προωθούν θετικά μηνύματα.

  Είμαστε περήφανοι για το πάθος και την αφοσίωση που δείχνουμε σε κάθε βιβλίο που εκδίδουμε.

  Ο Ιβίσκος δημιουργήθηκε για να συνδέσει τον αναγνώστη με τις λέξεις που έχουν σημασία, μέσω των βιβλίων που ωθούν σε σκέψεις, όνειρα, συνομιλίες και μάθηση.

  Προωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδόσεις Ιβίσκος

  Εκδ.Ιβ.: Πιστεύουμε ότι η προώθηση της φιλαναγνωσίας, ειδικά την εποχή που βιώνουμε, είναι πολύ ουσιαστική κίνηση και στάση για έναν εκδοτικό οίκο. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να ωθούμε τους συνανθρώπους μας να διαβάζουν, ακόμα και εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα. Συνεργαζόμαστε επίσης με φιλανθρωπικά ιδρύματα και βιβλιοθήκες που σκοπός τους είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας.

  Η προσήλωση στον στόχο που έχει θέσει, και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση πωλήσεων, αλλά η διάθεση καλών βιβλίων που έχουν κάτι να πουν, που περνούν μηνύματα ωφέλιμα για τον άνθρωπο, την κοινωνία, την ψυχή μας.

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Εκδ.Ιβ.: Είναι αλήθεια ότι τα βιβλία τα επιλέγουμε πρωτίστως με βάση το θέμα και τον συγγραφέα και μετά με βάση τον εκδοτικό οίκο. Πάντως έχω αγαπήσει βιβλία των εκδόσεων Πατάκη, Όπερα, Πόλις, Άγρα, Καλέντη, Διάπλαση, Ηριδανό, Ψυχογιό, Μεταίχμιο κ.ά.

  Η ευγενής άμιλλα, ένα από τα υπέρτατα αγαθά που υπάρχει από την αρχαιότητα, είναι ένα από τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του εκδοτικού κλάδου στη χώρα μας. Όλοι πιστεύουμε ότι θέλουμε να έχουμε καλές εκδόσεις, προσεγμένες, με σεβασμό στον αναγνώστη και τον συγγραφέα.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Εκδ.Ιβ.: Λόγω πρότερης ενασχόλησής μας με την αυτοβελτίωση και την ψυχολογία, είμαστε μια ομάδα όπου προτεραιότητά μας είναι η καλή συνεργασία. Ίσως έχουμε μια αδυναμία στους Έλληνες συγγραφείς…

  Φροντίζουμε να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες με τους Έλληνες αλλά και ξένους συγγραφείς μας έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Για εμάς όλοι είναι σημαντικοί και έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη του Ιβίσκου. Τιμούμε και ευχαριστούμε και τους καταξιωμένους αλλά και τους νέους συγγραφείς και τους ευχαριστούμε που μας έχουν προσφέρει τα έργα τους, τα «παιδιά» τους, για να τα φροντίσουμε. Το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το έργο του κάθε συγγραφέα το φροντίζουμε από την παραγωγή έως το μάρκετινγκ.

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του site των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ.Ιβ.: Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε, μέσω των τεχνών –στη δική μας περίπτωση μέσω του γραπτού λόγου–, να συνοδεύετε ανθρώπους όλων των ηλικιών στο ταξίδι τους για να ανακαλύπτουν τις καλύτερες ιστορίες, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και τις καλύτερες ιδέες.

  Περισσότερες πληροφορίες για τον εκδοτικό θα βρείτε εδώ:

  www.iviskospublications.gr

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here