Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

  Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

  -

  Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

  Οι Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη ιδρύθηκαν το 1977 και δραστηριοποιούνται με αγάπη και σεβασμό στο χώρο του ελληνικού και ξενόγλωσσου βιβλίου έως και σήμερα. Πρωταγωνιστούν στον χώρο του ποιοτικού βιβλίου με επιστημονικά δίγλωσσα λεξικά, οπτικοακουστικές μεθόδους εκμάθησης ξένων γλωσσών, δίγλωσσους διαλόγους επικοινωνίας, ιταλικά εκπαιδευτικά, σχολικά βοηθήματα κ.α. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στον χώρο του παιδικού και ελληνικού βιβλίου, εκδίδοντας έργα σύγχρονης Νεοελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας.

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδ. Μ. Σιδέρη: Οι Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη ιδρύθηκαν τον Ιανουάριο του 1977 με αφορμή την αγάπη μας για τη γνώση και δραστηριοποιούνται με σεβασμό στο χώρο του ελληνικού και ξενόγλωσσου βιβλίου έως και σήμερα.  Από το 1977 έχουν περάσει 40 χρόνια και συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό. Κινητήριά μας δύναμη, πάντα, η αγάπη για το βιβλίο! Στόχος των Εκδόσεών μας είναι η ενεργή συμμετοχή στο μαγικό κόσμο του βιβλίου με εκδόσεις οι οποίες θα έχουν μια θέση στην καρδιά του κόσμου και όχι, απλά, μια θέση στα ράφια της βιβλιοθήκης τους.

  Εκδόσεις Μιχάλη ΣιδέρηΠροωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδ. Μ. Σιδέρη: Για να είναι κανείς αποδοτικός πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει και να έχει μεράκι. Είναι λοιπόν δεδομένο πως αγαπούμε την ανάγνωση! Οι συνεργάτες μας επίσης είναι άνθρωποι που γοητεύονται από τον κόσμο του βιβλίου. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που μια οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση επιβιώνει εδώ και χρόνια σε δύσκολους καιρούς, μαζί με τους εκλεκτούς μας συνεργάτες σαν ομάδα.

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Εκδ. Μ. Σιδέρη: Η βιβλιοθήκη μας αποτελείται από μια πλούσια συλλογή βιβλίων που συλλέγονται εδώ και χρόνια από όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι λοιπόν φυσικό να υπάρχουν στα ράφια μας πάρα πολλές αξιόλογες εκδόσεις, ελληνικές και ξένες. Ο υγιής ανταγωνισμός είναι μια πολύ σημαντική σταθερά στον εκδοτικό κόσμο, αλλά και σε όλους τους κλάδους. Είναι σημαντικό να κινούμαστε συντονισμένα και συναδελφικά, μπροστά στις έντονες προκλήσεις του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Εκδόσεις Μιχάλη ΣιδέρηΕκδ. Μ. Σιδέρη: Κάθε μας συνεργασία επιλέγεται με προσοχή και σεβασμό σε κάθε νέο συνεργάτη. Στα χρόνια της πορείας μας έχουμε πρωταγωνιστήσει  στο χώρο του ποιοτικού βιβλίου με επιστημονικά δίγλωσσα λεξικά, οπτικοακουστικές μεθόδους εκμάθησης ξένων γλωσσών, δίγλωσσους διαλόγους επικοινωνίας, ιταλικά εκπαιδευτικά, σχολικά βοηθήματα κ.α. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει επίσης, ένα δυναμικό ξεκίνημα στο χώρο του παιδικού και ελληνικού βιβλίου, εκδίδοντας έργα σύγχρονης Νεοελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας. Θα ήταν λοιπόν δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποια συγκεκριμένη συνεργασία. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως κάθε συνεργάτης του εκδοτικού αποτελεί μέλος της ομάδας! Τέλος, μια βασική μας αρχή είναι η στήριξη και η επένδυση σε νέους συγγραφείς με αξιόλογα έργα. Έχουν πολλά να προσφέρουν στον κόσμο του βιβλίου και το αναγνωρίζουμε!

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του site των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ. Μ. Σιδέρη: Σε όλο τον κόσμο ευχόμαστε υγεία. Σωματική και πνευματική!

  Να διαβάζετε και να στηρίζετε τους Έλληνες συγγραφείς. Έχουν πολλά να σας πουν για τον κόσμο αλλά και για τον εαυτό σας τον ίδιο!

  Όπως είπε και ο Μαρσέλ Προύστ:

  Στην πραγματικότητα, κάθε αναγνώστης είναι, καθώς διαβάζει, αναγνώστης του ίδιου του του εαυτού.

  Καλές αναγνώσεις λοιπόν!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here