Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδόσεις Webcomics

  Εκδόσεις Webcomics

  -

  Εκδόσεις Webcomics

  Σας παρουσιάζουμε τον εκδοτικό οίκο Webcomics. Η εταιρεία Webcomics ξεκίνησε το 2005 ως δημιουργός του πρώτου ελληνικού portal για webcomics, μια ενασχόληση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την οργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων με θέμα τα διαδικτυακά κόμικς. Ως εκδοτικός οίκος δραστηριοποιείται ενεργά από το 2013.

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Webcomics: Η πρώτη λειτουργία του Webcomics.gr το 2005 ήταν μια διαδικτυακή πύλη για κόμικς και πολλοί καλλιτέχνες, που τώρα βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους, μας είχαν τιμήσει με τη συμμετοχή τους. Έγιναν κάποιες εκδηλώσεις, κάποια πάρτι, αλλά για προσωπικούς λόγους το εγχείρημα σταμάτησε τον επόμενο χρόνο. Η αγάπη, όμως, για τα κόμικς δεν ξεχνιέται και το 2013 έγινε η πρώτη μας εκδοτική προσπάθεια. Εκδόσεις Webcomics

  Παρ’ όλα αυτά, το όνειρο να ξαναγίνει μια αγγλόφωνη διαδικτυακή πύλη με κόμικς Ελλήνων δημιουργών δεν έχει ξεχαστεί, αλλά προς το παρόν παραμένει όνειρο. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρουμε.

  Από την άλλη, μόνο όμορφα συναισθήματα έχουν μείνει και κάθε φορά που εκδίδουμε έναν νέο τίτλο γεμίζουμε ακόμα περισσότερο με χαρά και πάθος να βρούμε τον επόμενο τίτλο μας.

  Προωθείται η φιλαναγνωσία σε όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  WebcomicsWebcomics: Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους είμαστε στον χώρο των εκδόσεων είναι η προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας απλούς εμπόρους κειμένων και εικόνων, αλλά κοινωνούς τεχνών. Ακόμα και έναν νέο αναγνώστη να «πείσουμε» να διαβάσει κάτι καινούριο, θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό.

  Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος εκδοτικός οίκος για να καταφέρει να πετύχει. Προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ως εκδόσεις, αλλά ο κάθε αναγνώστης έχει το δικό του γούστο και τις δικές του προτιμήσεις ως προς το περιεχόμενο.

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Webcomics: Πέρα από τα προσωπικά γούστα που με ακολουθούν από την παιδική μου ηλικία, δηλαδή κόμικς, βιβλία τρόμου και φαντασίας, πρέπει να έχω άποψη για την ελληνική σκηνή.

  Οπότε τα περισσότερα κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει από εγχώριους εκδοτικούς οίκους και τα κυριότερα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων σε αυτά τα είδη (και όχι μόνο) υπάρχουν στα ράφια της βιβλιοθήκης μου. Και τα περισσότερα είναι υπέροχα.

  Πιστεύω ότι οι Έλληνες δημιουργοί και συγγραφείς έχουν πολλά ακόμα να δώσουν και θα δούμε υπέροχες δουλειές στο μέλλον.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Webcomics: Με όλους τους καλλιτέχνες που έχουμε συνεργαστεί έχουμε τις καλύτερες σχέσεις, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του και αυτό τους κάνει όμορφους στα μάτια μου, γιατί με τον καθένα μπορείς να ανακαλύψεις καινούρια πράγματα ανά πάσα στιγμή. Άλλος σε μαθαίνει πράγματα που σε κάνουν καλύτερο ως προς την επαγγελματική σου στάση, άλλος σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, μέσα και έξω από τα έργα τους. Και κάθε φορά που δίνεις σε κάποιον δημιουργό το έργο του, το «παιδί» του, αυτή η έκφραση στο πρόσωπό του σε γεμίζει και σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις.

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του blog των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Webcomics: Να είμαστε όλοι υγιείς και να αναζητούμε συνεχώς νέους κόσμους για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε αυτόν στον οποίο ζούμε.

  Εκδόσεις Webcomics

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here