Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδοτικός Οίκος Mindpower

  Εκδοτικός Οίκος Mindpower

  -

  Ο εκδοτικός οίκος Mindpower δραστηριοποιείται στις εκδόσεις εκπαιδευτικών, κοινωνικοπολιτικών, ψυχαγωγικών βιβλίων, καθώς και στην έκδοση βιβλίων-οδηγών για διάφορα θέματα της καθημερινότητας.

  Γράφει η  Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Από το έτος ίδρυσής του, το 2005, στόχος του οίκου είναι να παρέχει βιβλία με δοκιμασμένες, βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις με άμεση δυνατότητα εφαρμογής στην καθημερινότητα του επαγγελματία, του γονέα, του μαθητή/φοιτητή και του Πολίτη γενικότερα.

  Οι βασικές κατηγορίες των βιβλίων του οίκου είναι:

  • Το αμιγώς εκπαιδευτικό βιβλίο, ιδιαιτέρως στον τομέα του ELT (English Language Teaching).

  • Η κοινωνικοπολιτική ανάλυση με έμφαση στην εκλαϊκευμένη παρουσίαση ζωτικών θεμάτων, καινοτομιών και φαινομένων που έχει καταγράψει η Ψυχολογία, η Κοινωνιολογία, η Πολιτική Επιστήμη και οι Κοινωνικές Επιστήμες γενικότερα.

  • Η παροχή μεθόδων τόσο εκπαιδευτικών όσο και για άλλους στόχους της καθημερινότητας, συμπεριλαμβανομένης και της διακυβέρνησης, διοίκησης και πολιτικής.

  • Βιβλία για την πρακτική βελτίωση του Ευ Ζην, όπως οδηγοί μαγειρικής και οδηγοί βασικών γνώσεων διεθνούς Savoir Vivre.

  • Βιβλία λογοτεχνίας και ανθολογίες, καθώς και κόμικς/graphic novels.

  Παρόλο που επίσημα ο εκδοτικός οίκος Mindpower ιδρύθηκε το 2005 από την Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου, οι ρίζες του είναι πολύ βαθύτερες.

  Ουσιαστικά, η έρευνα και η συγγραφή των πρώτων τίτλων ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν έγινε σαφές κατά τη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Ξένων Γλωσσών CLS των γονέων της ότι υπήρχε πραγματική έλλειψη βιβλίων και συγγραμμάτων που θα μπορούσαν να διευκολύνουν και να επιταχύνουν εγγυημένα την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, και συγκεκριμένα της αγγλικής. Υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση της μητέρας της και εκπαιδευτικής ψυχολόγου Όλγας Γ. Γεριτσίδου, δημιουργούνται τα πρώτα εξορθολογισμένα προγράμματα εκμάθησης με συγκεκριμένο συμπληρωματικό υλικό για τους καθηγητές, την περίοδο 1986-1989.

  Τα πρώτα συγγράμματα ταχύρρυθμης και επιταχυνόμενης εκμάθησης αγγλικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα δίνονται για πρώτη φορά στους μαθητές/σπουδαστές του ΚΞΓ-CLS το 1990.

  Η εκρηκτική επιτυχία της πρώτης αυτής μεθόδου ανέδειξε το ΚΞΓ–CLS στην κορυφή στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην περιοχή του, με συνεχείς 100% επιτυχίες όλων των σπουδαστών των επιπέδων, που είχαν και επίσημα διαγωνίσματα όπως το Cambridge FCE/CPE και τα αντίστοιχα Michigan, TOEFL, GRE-GMAT, κ.λπ.

  Το 1997-1998 δίνονται οι πρώτοι τίτλοι βιβλίων ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε μορφή συγγράμματος σε κλασέρ και χωρίς πλέον τη συνεπικουρία κανενός άλλου κειμένου ή βιβλίου εκμάθησης, κύριου ή βοηθητικού.

  Αποτέλεσμα του πειράματος και εγχειρήματος ήταν η απόλυτη επιτάχυνση της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας από τα συνήθη κατά μέσο όρο 7 έτη στα 4 έτη. Επίσης, σημειώνεται η πρωτοφανής για εκείνη την εποχή επιτυχία να επιτυγχάνουν ταυτόχρονα και στις δύο τελικές εξετάσεις γλωσσομάθειας Proficiency (Cambridge & Michigan) οι ίδιοι σπουδαστές της ίδιας τάξης με μόνο 4 ώρες διδαχής την εβδομάδα, εκτός του μήνα των εξετάσεων. Οι σπουδαστές αυτοί δηλαδή ελάμβαναν την ίδια χρονιά τα δύο επαγγελματικού επιπέδου διπλώματα.

  Σκοπός του εκδοτικού οίκου Mindpower είναι να παρέχουν πρακτικές και εγγυημένες λύσεις για κάθε πρόκληση και ανάγκη του εκπαιδευτικού, του γονέα, του μαθητή/φοιτητή, του αυτοδιδασκόμενου και του ενεργού Πολίτη γενικότερα.

  Κάθε τίτλος είναι ακράδαντα βασισμένος σε έγκυρες επιστημονικές έρευνες και evidence based πρακτικές.

  Στόχος τους είναι και θα είναι η ουσιαστική, συνεχής και ολοένα αυξανόμενη βελτίωση και αυτοβελτίωση του ανθρώπου στην πορεία του προς την ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του εκδοτικού.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο – Βίκυ Μάγκου

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο. Αν και ζούμε σε μία δύσκολη εποχή γεμάτη περιορισμούς, κανόνες και μέτρα, η αγαπητή πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Βίκυ Μάγκου...

  Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια – Shane Hegarty

  Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια» του συγγραφέα Shane Hegarty, σε εικονογράφηση Ben Mantle. Προσωπική...

  Χεράκια καθαρά… Μικρόβια μακριά – Αθηνά Ντόκα

  Το βιβλίο της Αθηνάς Ντόκα «Χεράκια καθαρά... Μικρόβια μακριά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη σε εικονογράφηση Δέσποινας Ανδρέου. Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου Η συγγραφέας, επηρεασμένη...

  Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος – Δήμητρης Κάσσαρης

  Το βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Κάσσαρη «Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Υπέροχη είναι και η...

  Ένα καινούργιο παιδί – Έλενα Χ. Στανιού

  Ένα καινούργιο παιδί. Όλα ξεκίνησαν ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, όταν δέχτηκα ένα παράξενο τηλεφώνημα. Ήταν από το Κρατικό Νοσοκομείο, απ’ όπου με ενημέρωναν για μία...

  Το Πεπρωμένο της Σάρκας – Ambrose Parry

  Το Πεπρωμένο της Σάρκας. Ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό ιστορικό θρίλερ που διαδραματίζεται στο ομιχλώδες Εδιμβούργο στα μέσα του 19ου αιώνα. Προσωπική άποψη: Ζωή Τσούρα Το Πεπρωμένο της...

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο – Βίκυ Μάγκου

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο. Αν και ζούμε σε μία δύσκολη εποχή γεμάτη περιορισμούς, κανόνες και μέτρα, η αγαπητή πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Βίκυ Μάγκου...

  Συνέντευξη – Ευαγγελία Γκιώνη

  Συνέντευξη - Ευαγγελία Γκιώνη Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε την ψυχολόγο και συγγραφέα Ευαγγελία Γκιώνη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Μια γραμμή...