Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατά - Judith McNaught

  Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατά – Judith McNaught

  -

  Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατά

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Τα βιβλία των εκδόσεων Elxis έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, καθώς εκδίδουν μυθιστορήματα που αναφέρονται σε ρομαντικές ιστορίες αγάπης παλιότερων εποχών, νιώθοντας μια νοσταλγία για τις αλλοτινές εποχές!

  Η Judith McNaught είναι πολύ γνωστή στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα εκδίδεται πρώτη φορά δικό της βιβλίο, κι αυτό από τις Εκδόσεις Elxis. Αυτό που με προέτρεψε να το αποκτήσω είναι ο τίτλος του, το οπισθόφυλλο και το μέγεθος, καθώς αγαπώ τα πολυσέλιδα βιβλία.

  Η Τζένιφερ Μέρικ είναι μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα, κόρη του Λόρδου Μέρικ της Σκωτίας, κλεισμένη τα δύο τελευταία χρόνια σε ένα μοναστήρι γιατί εκνεύρισε τον πατέρα της με τη συμπεριφορά της. Ενώ θα έπρεπε εκείνη να είναι η κληρονόμος του τίτλου και της περιουσίας του πατέρα της, εκείνος προτίμησε να δηλώσει κληρονόμους τους γιους της δεύτερης γυναίκας του, αφού η μητέρα της Τζένιφερ πέθανε στη γέννα της.

  Η σχέση της με τον μεγαλύτερο θετό αδελφό της είναι άσχημη. Η ζήλια του και η κακία του τον οδήγησαν να πλάσει ψεύτικες ιστορίες για εκείνη, τις οποίες όλοι πίστεψαν, με αποτέλεσμα να τη μισούν τα μέλη της φατρίας τους. Οι μόνοι που αναγνώριζαν την αλήθεια ήταν ο δεύτερος θετός αδελφός της, Ουίλιαμ, και η θετή αδελφή της Μπρένα, η οποία την ακολούθησε στο μοναστήρι. Η μοίρα έφερε και τις δύο στα χέρια ανθρώπων του ονομαστού “Λύκου” της Αγγλίας που όλοι φοβούνται…

  Η ένταση έφυγε από το κορμί της και κοίταξε τον απαγωγέα της με ένα βλέμμα έκπληξης ανάμεικτης με ανακούφιση. Αφού τον είχε αναγκάσει να περάσει μερόνυχτα κυνηγώντας την, αφού είχε σκοτώσει το υπέροχο άλογό του και είχε καταστρέψει τα ενδύματά του, η μοναδική τιμωρία που σκόπευε να της επιβάλει ήταν να την αναγκάσει να επιδιορθώσει τις κουβέρτες που είχε καταστρέψει. Αυτό εννοούσε όταν έλεγε πως θα της έκανε τον βίο μια ζωντανή κόλαση;

  Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατά
  Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατά – Judith McNaught

  Ο Ρόις Ουέστμορλαντ είναι ένας γενναίος πολεμιστής, με πολλές μάχες στο ενεργητικό του. Η δύναμη, η δεξιοτεχνία και η τακτική του, τον έχουν στέψει νικητή σε όσες μάχες έχει δώσει στο όνομα του Βασιλιά Ερρίκου της Αγγλίας. Το συναπάντημά του με τις δύο κοπέλες από τη μια θα τον αναστατώσει, από την άλλη όμως μπορεί να τον γλιτώσει από μια ακόμα μάχη, αφού έχει σκοπό να επιτεθεί στο κάστρο του Μέρικ.

  Η συχνή επαφή με την υπεροπτική, ατίθαση, όλο πνεύμα και ετοιμόλογη Τζένι, προσφέρει στον Ρόις διασκέδαση για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα ζωή του. Του γεννά τον πόθο και ενώ προσπαθεί να τον αποφύγει, δεν μπορεί και αποφασίζει να αφεθεί… Η Τζένι νιώθει ότι προδίδει την οικογένειά της με τα αισθήματα που της γεννά αυτός ο γενναίος πολεμιστής και προσπαθεί να τον αποφύγει. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να του αντισταθεί… Η ένωσή τους χαρίζει και στους δύο ηδονή και ευτυχία, αλλά τους τρομάζουν τα όσα νιώθουν.

  Η Τζένι είχε αποστρέψει το βλέμμα της κι έτσι δεν είδε την καινούρια τρυφερότητα στο αργό χαμόγελό του, όμως την ένιωσε στον τρόπο με τον οποίο την περιέβαλαν τα μπράτσα του, με την παλάμη του να απλώνεται στη σπονδυλική στήλη της, να τη σφίγγει επάνω στο σκληρό κορμί του ενώ το στόμα του κυρίευε και πάλι το δικό της, κλέβοντάς της τα λόγια κι ύστερα και την ίδια την ανάσα.

  Όλα θα αλλάξουν όταν αυτοί οι δύο θα αναγκαστούν να παντρευτούν! Οι λόγοι που θα οδηγήσουν τους βασιλιάδες τους να απαιτήσουν την ένωσή τους είναι πολλοί! Ποια όμως είναι τα συναισθήματα των δύο νέων; Ποιες αποκαλύψεις, μυστικά και ψέματα θα εκνευρίσουν τον Ρόις; Τι είναι αυτό που φοβάται η Τζένι και δεν της επιτρέπει να αφεθεί στα συναισθήματά της; Όταν έρθει η ώρα της επιλογής τι θα επιλέξει, την αγάπη ή την οικογένεια; Το συναίσθημα ή την τιμή; Τη καρδιά ή την περηφάνια;

  Η συγγραφέας, με τον απίστευτο τρόπο γραφής της, μας παρουσιάζει τις σκέψεις και των δύο ηρώων, παρουσιάζοντας πότε από τη μεριά του Ρόις και πότε από τη μεριά της Τζένι όσα τους απασχολούν, όσα νιώθουν και όσα πιστεύουν!

  Ήταν απολαυστικό να παρακολουθείς τους διαλόγους του ζευγαριού, τις γεμάτες πάθος στιγμές τους και τα δυνατά συναισθήματα που γεννήθηκαν μεταξύ τους. Ένα βιβλίο που απόλαυσα, δεν με κούρασε καθόλου και μου έδωσε ό,τι ακριβώς περίμενα από ένα βιβλίο του είδους του. Μια ιστορία μεγάλης αγάπης! Μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω. Εγώ σίγουρα θα αναζητήσω και το επόμενο βιβλίο της σειράς Το Βασίλειο των Ονείρων…

  Περίληψη: Οι ετοιμασίες για τους γάμους του δούκα του Κλέιμορ και της ατίθασης Σκοτσέζας Τζένιφερ Μέρικ, κόρης του αρχηγού μιας σημαντικής σκοτσέζικης φατρίας, βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Ο δούκας του Κλέιμορ Ρόις Ουεστμόρλαντ, γνωστός και με το προσωνύμιο Λύκος, δεν ήταν ο άνθρωπος που είχε ονειρευτεί να παντρευτεί η Τζένιφερ. Αντιθέτως, ήταν αυτός που έπειτα από μια επιδρομή των ιπποτών του στην αγγλική ύπαιθρο την αιχμαλώτισε μαζί με τη θετή της αδελφή, την Μπρένα. Όμως οι δύο αυτοί όχι και τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες, όπως αποδείχτηκε, ήρθαν κοντά και τελικά ερωτεύτηκαν.

  Ο πατέρας της και λόρδος του Μέρικ θα βάλει το μίσος του για τον Ρόις πάνω από τα συναισθήματα που θα μπορούσε να τρέφει για την κόρη του, αδιαφορώντας αν θα καταστρέψει κάθε πιθανότητα ευτυχίας για εκείνη. Δεν θα διστάσει να καταφύγει σε σκευωρίες και θα την απαγάγει για να την κλείσει σε μοναστήρι τη νύχτα του γάμου της. Ο Ρόις όμως θα αντιληφθεί τα σκοτεινά του σχέδια και θα πάρει την Τζένιφερ –η οποία δεν έχει ιδέα για τις πράξεις του πατέρα της– για να την οδηγήσει στο κάστρο του.

  Μπροστά στη νέα κατάσταση, ο πατέρας της θα φερθεί με δόλο και η Τζένιφερ θα αντιληφθεί καλύτερα την πραγματικότητα. Η Τζένιφερ θα πρέπει να επιλέξει: Θα επιστρέψει πάλι στον πατέρα της και τους ανθρώπους της φατρίας της ή θα μείνει κοντά στον άνθρωπο που αγαπά…

  Στοιχεία βιβλίου

  Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατάΤίτλος: Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατά

  Σειρά: Το βασίλειο των ονείρων – Νο 1

  Συγγραφέας: Judith McNaught

  Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή

  Eκδόσεις: Elxis

  Σελίδες: 568

  ISBN: 9786185229856

  Ημ. Έκδοσης: 10/10/2018

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here