Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More
  Αρχική Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία Έκπτωτοι φύλακες - Γεωργία Κακαλοπούλου

  Έκπτωτοι φύλακες – Γεωργία Κακαλοπούλου

  -

  Έκπτωτοι φύλακες

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Το τελευταίο βιβλίο της Γεωργίας Κακαλοπούλου έρχεται να μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο μαγικό, γεμάτο από Ελληνική μυθολογία, με Έλληνες θεούς-Απεσταλμένους, Φύλακες, Νύμφες, Ημίθεους, κατώτερους Θεούς και άλλα πλάσματα. Σε όλο το βιβλίο το πάθος, ο έρωτας και η αγάπη ξεχειλίζουν.

  Έκπτωτοι φύλακεςΗ Πανδώρα είναι μια κοπέλα που είναι διαφορετική από τους υπόλοι-πους νέους της ηλικίας της. Από μικρή έχει κάποια επεισόδια που της έδειξαν ότι κάτι συμβαίνει με εκείνη. Άκουγε τις κραυγές ενός άντρα κάθε βράδυ. Οι απώλειες κάποιων αγαπη-μένων της προσώπων την κάνουν να κλειστεί στον εαυτό της και να απομακρυνθεί από όλους και όλα. Η παρέα της όμως με τη Βριώ, μια περίεργη κοπέλα αλλά μοναδική της φίλη, θα την φέρει σε επαφή με τον Δείμο, έναν άντρα πολύ όμορφο εξωτερικά, όπως ακριβώς και η φίλη της.

  Η σχέση τους μετράει κάποιους μήνες, αλλά όταν ο Δείμος δείχνει έτοιμος να ολοκληρώσει την σχέση τους, εκείνη υποχωρεί καθώς δεν νιώθει έτοιμη. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, αποφασίζει να ακούσει τον ιερέα παππού της και να φέρει σε πέρας την περίεργη αποστολή που της ανέθεσε, που την οδηγεί στην νήσο Αϊόνα της Σκοτίας.

  Με ακολουθούσε αμίλητος. Τα βήματά του αθόρυβα, παρόλο που κουβαλούσαν ένα παντοδύναμο κορμί. Ανατρίχιαζα γλυκά και πικρά. Από έρωτα, από δίψα, από ευχαρίστηση και ταυτόχρονα βυθιζόμουν στην απόγνωση, στην τρέλα. Και ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι κάτι είχε αλλάξει μεταξύ μας. Έτσι ένιωθα. Κάτι μας είχε τυλίξει που έμοιαζε πιο βαθύ, πιο μυστηριώδες και πολύπλοκο από πριν. Που συμπύκνωνε και βάραινε την ατμόσφαιρα γύρω.

  Όλα της φαίνονται εξωπραγματικά, αλλά συνάμα θεωρεί ότι η μοίρα έχει ήδη καθορίσει την πορεία της. Η γνωριμία της με τον Γκάμπριελ, που την έσωσε από μια επίθεση, θα της δείξει πως ήταν απλά κολακευμένη από το ενδιαφέρον του Δείμου. Ποτέ δεν ένιωσε κάτι δυνατό γι’ αυτόν. Ο Γκάμπριελ αντίθετα της γέννησε το πάθος, τον έρωτα και κατάλαβε το νόημα της αγάπης. Με την πρώτη ματιά, ένιωσε ότι βρήκε αυτόν που περίμενε.

  Έκπτωτοι φύλακεςΜαγνητίστηκε από την θωριά  και την ομορφιά του. Της γέννησε την εμπιστοσύνη παρόλο που είναι πολεμιστής. Ο Γκάμπριελ αντίθετα ένιωθε περίεργα απέναντί της και το μόνο που ήθελε ήταν να φύγει και να την ξεχάσει. Δεν πιστεύει στην αγάπη και τον έρωτα και αντιπαθεί τους ανθρώπους.

  Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται όταν αναγκάζεται να γίνει φύλακάς της για την ολοκλήρωση της αποστολής της. Αν και η Πανδώρα δεν έχει παραδεχτεί κάτι, όλοι φαίνονται να γνωρίζουν. Η εμφάνιση του Δείμου θα κάνει τον Γκάμπριελ να καταλάβει ότι η ζήλια που νιώθει οφείλεται στα συναισθήματα που έχει αρχίσει να νιώθει για την Πανδώρα, αν και θα κάνει τα πάντα για να το αρνηθεί, ακόμα και στον εαυτό του.

  Τα λεπτά μπράτσα της ξύλινης καρέκλας έτριξαν κάτω από τη μηδαμινή πίεση των δαχτύλων του. Το υλικό βαθούλωσε και ράγισε εσωτερικά προετοιμάζοντας μια μεγαλύτερη ρωγμή και το τελικό σπάσιμο. Κι όλα αυτά από μια μικρή πίεση των ακροδαχτύλων του καθώς κοιτούσε τα βαριά της βλέφαρα που πετάρισαν φτιάχνοντας θεαματικές σκιές στα χλωμά μάγουλα. Το στόμα της πότε άνοιγε σαν κόκκινο μπουμπούκι και πότε έκλεινε σουφρώνοντας τα χείλη, κοροϊδεύοντάς τον για το τι έχανε που δεν το γευόταν τούτη τη στιγμή, κάνοντας το μαρτύριό του τεράστιο.

  Ο Δείμος δεν μπορεί να δεχτεί ότι η Πανδώρα δεν νιώθει κάτι γι’ αυτόν, δεν τον αφήνει ο εγωισμός του. Από την άλλη η Βριώ, η υποτιθέμενη φίλη της, διεκδικεί επιθετικά τον Γκάμπριελ προκαλώντας πόνο στην Πανδώρα. Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα όσο πλησιάζουν στη λύση του γρίφου που θα τους δείξει τον τελικό προορισμό της αποστολής.

  Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως θα φέρουν τα πάνω κάτω και θα ανατρέψουν τα πάντα. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Οι εχθροί είναι δυνατοί. Αυτό που φοβούνται  όμως είναι ότι υπάρχει ένας εχθρός που δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την τόσο σημαντική αποστολή που έχουν αναλάβει;

  Η Κα Κακαλοπούλου για άλλη μια φορά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Το βιβλίο της είναι μια ωδή στην αγάπη, στην αφοσίωση, στην  πίστη και τον έρωτα, στο πάθος που ενώνει δυο ανθρώπους που γεννήθηκαν για να είναι μαζί. Πόσο αγάπησα την Πανδώρα που πάλεψε για όσα πίστευε και όσα αγαπούσε παρόλο που δεν πίστευε στον εαυτό της.

  Από την άλλη ο Γκάμπριελ, που ενώ απεχθανόταν τους ανθρώπους, έκανε το παν για να προστατεύσει εκείνη. Παρόλο που την θεωρούσε εύθραυστη, τη θαύμαζε για την αποφασιστικότητα και το θάρρος της. Η αγάπη που γεννήθηκε μεταξύ τους ήταν αγνή, δυνατή, αληθινή!
       
  Ένα ταξίδι που δεν ήθελα να τελειώσει. Το καρδιοχτύπι και η αγωνία σε ακολουθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα μηνύματα που στέλνει πολλά. Η αφήγηση της Πανδώρας είναι πρωτοπρόσωπη ενώ των υπόλοιπων τριτοπρόσωπη. Έγινα ένα με την ηρωίδα, βίωσα όλα της τα συναισθήματα και την κατάλαβα καλύτερα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το ξαναδιαβάσω. Είναι δύσκολο να το αποχωριστώ! Σίγουρα θα το λατρέψετε κι εσείς! Το προτείνω!

  Περίληψη: Έκπτωτοι φύλακες Όταν ο ιερέας παππούς της ανέθεσε στην Πανδώρα μια παράλογη και απίστευτη αποστολή στη νήσο Αϊόνα της δυτικής Σκοτίας, εκείνη ήδη αισθανόταν μπερδεμένη με όσα της συνέβαιναν. Τώρα είχε έρθει η στιγμή να μάθει την αλήθεια, να γνωρίσει τον ίδιο της τον εαυτό. Ο Γκάμπριελ δεν είχε καμιά θέση εδώ.

  Δεν ήταν προορισμένος για τούτον τον κόσμο, δεν του άρεσε, δεν συμπαθούσε τους ανθρώπους. Ήταν πολύ καλύτερός τους, ανώτερος, φτιαγμένος να υπηρετεί υψηλούς σκοπούς και να πολεμά για το αιώνιο καλό. Αλλά είχε εγκλωβιστεί εξαιτίας ενός ανθρώπινου λάθους. Ή μήπως όχι;

  Από τη Σκοτία ως τις παρυφές του Ολύμπου, κάτω από τη σκιά του βουνού των αρχαίων θεών, οι δυο τους θα ανακαλύψουν πως είναι μαριονέτες ενός πεπρωμένου γεμάτου καταχθόνια μυστικά και σχέδια, εξαντλητικό κυνηγητό, μοιραίο πόθο και πάθος και ανεξέλεγκτο έρωτα. Ποιος όμως μπορεί να αντιταχθεί στη μοίρα που έχει γραφτεί για τους Έκπτωτους Φύλακες; Έκπτωτοι φύλακες

  Έκπτωτοι φύλακεςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Έκπτωτοι Φύλακες

  Συγγραφέας: Γεωργία Κακαλοπούλου

  Εκδόσεις: Ωκεανίδα

  ISBN: 9789604108428

  Ημ. Έκδοσης: 23/8/18

  Επεξεργασία εικόνας: Χρυσούλα Παπαβασιλείου 

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών 3
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση