Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More
  Αρχική Εκδοτικοί Οίκοι Εκδόσεις Φυλάτος

  Εκδόσεις Φυλάτος

  -

  Εκδόσεις Φυλάτος

  Οι Εκδόσεις Φυλάτος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να τους γνωρίσουμε καλύτερα δίνοντας στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

  Συνέντευξη

  Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού σας οίκου; Κάνατε όνειρα για την πορεία σας; Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το ταξίδι ως σήμερα;

  Εκδ. Φυλάτος: Η ιστορία που κρύβεται πίσω από την ίδρυση του εκδοτικού μας οίκου είναι ο ίδιος ο συγγραφέας. Είναι δηλαδή ο άνθρωπος που ανοίγει την ψυχή του και απελευθερώνει τις πεταλούδες που πετούν μέσα του. Που χρωματίζει με την πέννα του τα σύνορα κάποιου διαφορετικού ηλιοβασιλέματος. Είναι εκείνος που μας ταξιδεύει εκεί που δεν ταξιδέψαμε ποτέ.

  εκείνος που μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο μέσα και από τα δικά του μάτια. Εμείς, ως εκδότες, δεν είμαστε η ελπίδα της προσευχής του συγγραφέα, δεν είμαστε αυτοί που  θα του λύσουν όλα του τα προβλήματα. Είμαστε η αυλή όπου θα ανθίσουν οι ταλαιπωρημένοι σπόροι του, εκείνοι που αργότερα θα κάνουν τους καρπούς.

  Όσο για τα όνειρά μας, μια που με ρωτάτε, ναι, κάνουμε όνειρα. Και μάλιστα κάνουμε όνειρα μεγάλα για να μην τα χάνουμε, όταν τα κυνηγάμε. Όμως δεν μένουμε σ’ αυτά γιατί είμαστε επιχειρηματίες και, όπως ξέρετε, το επιχειρείν είναι μία λέξη συνώνυμη με τη φαντασία, με τη φιλοδοξία και, κυρίως, με την εργατικότητα.

  Τα συναισθήματα από το μέχρι σήμερα ταξίδι, είναι ευχάριστα. Δουλεύουμε σκληρά, αλλά δεν αισθανόμαστε πίεση γιατί δουλεύουμε για κάτι που αγαπάμε.

  Δεν αισθανόμαστε ανασφάλεια, λόγω της κρίσης στη χώρα μας. Φτάνουμε στην ικανοποίηση γιατί καθημερινά τρέχουμε προς το μέρος της.

  Προωθείται η φιλαναγνωσία από όσους ασχολούνται με τις εκδόσεις; Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την επιτυχία του κάθε εκδοτικού;

  Εκδ. Φυλάτος: Οι Εκδόσεις και η φιλαναγνωσία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Χωρίς τη φιλαναγνωσία δεν υπάρχουν βιβλία, ούτε Εκδότες. Αν ο Εκδότης δεν προωθεί τη φιλαναγνωσία σημαίνει ότι κάπου μέσα του δεν αντέχει να βλέπει τον δικό του καθρέφτη. Σημαίνει ότι θα πολεμά σε μία μάχη που οδηγεί πάντα στην ήττα.

  Ο Εκδότης που έχει επιτυχίες, που ευδοκιμεί, είναι εκείνος που κάνει οτιδήποτε για να βρει τις απαιτούμενες ευκαιρίες και αν δεν τις βρει, τότε τις δημιουργεί. Για να φτάσει στην επιτυχία χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλή εσωτερική εργασία. Πρέπει να ανακαλύψει τις αρετές που είναι μέσα του και να τις διατηρήσει ζωντανές για πάντα.

  Πέρα από τα βιβλία σας, ποιων εκδόσεων τα βιβλία θα βρει κάποιος στη βιβλιοθήκη σας; Πόσο βελτιώνει την καλή εκδοτική λειτουργία ο υγιής ανταγωνισμός;

  Εκδ. Φυλάτος: Στη βιβλιοθήκη μου, που είναι μεγάλη, θα βρει κάποιος τα βιβλία πολλών Εκδοτών, Ελλήνων και ξένων. Δεν μπορώ να απαριθμήσω, ούτε να αναφέρω τα ονόματα των Εκδοτών, γιατί είναι εκατοντάδες και είναι αδύνατον να τα θυμάμαι όλα. Συνεπώς, αναφέροντας τα ονόματα που θυμάμαι είμαι βέβαιος ότι παραλείπω τα περισσότερα και αυτό είναι άδικο. Είναι επίσης και αντιδεοντολογικό.

  Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των Εκδοτών. Άλλωστε δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Το βιβλίο, ως πνευματικό έργο, είναι ισχυρότερο από  τους Εκδότες και ως εκ τούτου είναι αυτό που καθορίζει και το τελευταίο συμβάν. Με άλλα λόγια, στην εκδοτική λειτουργία ο ανταγωνισμός είναι υγιής, κάτι άλλο δεν χωρά, ούτε θα χωρέσει ποτέ.

  Ξεχωρίζετε κάποια συνεργασία που σας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις; Ποια η σχέση σας με τους καταξιωμένους, αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς;

  Εκδ. Φυλάτος: Θα ήταν αδόκιμο και άδικο να ξεχωρίσω τους συγγραφείς μας σε καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Άλλωστε οι περισσότεροι συγγραφείς έγιναν γνωστοί, διάσημοι, με το πρώτο τους βιβλίο και έτσι έμειναν. Τα επόμενα βιβλία τους δεν ήταν καλύτερα από το πρώτο. Προσωπικά χαίρομαι όταν γνωρίζω έναν συγγραφέα και το πρώτο του βιβλίο. Είναι όλα του τα όνειρα εκεί, και μας τα εμπιστεύεται. Και προσωπικά πιστεύω ότι πιο σημαντική είναι η αρχή και όχι το τέλος μιας διαδρομής.

  Με ποια ευχή στο αναγνωστικό σας κοινό και τους φίλους του site των Θεματοφυλάκων Λόγω Τεχνών θέλετε να κλείσουμε;

  Εκδ. Φυλάτος: Η ευχή στο αναγνωστικό μας κοινό και στο site σας είναι η ίδια: Να είστε δυνατοί μέσα από τη δική σας πειθαρχία και μεθοδολογία, ώστε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία έναν κόσμο που είναι όλο και περισσότερο απρόοπτος.

  Μπορείτε να βρείτε τις Εκδόσεις Φυλάτος εδώ: 

  Διεύθυνση Εκδόσεων Φυλάτος:

  Βασιλίσσης Όλγας 89, 54643, Θεσσαλονίκη

  Τηλέφωνο επικοινωνίας: +302310821622

  e mail: contact@fylatos.com

  Facebook Twitter Google +

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση