Έλενα Στανιού

0

Η Έλενα Χ. Στανιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει μεταπτυχιακό στην Παιδική Λογοτεχνία, μιλάει δύο γλώσσες, Γαλλικά και Αγγλικά, και είναι διδάκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δουλεύει ως Νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση από το 1999.

Έχει πραγματοποιήσει δράσεις και σεμινάρια για το παιδικό βιβλίο και το παραμύθι, συμμετείχε στην κριτική επιτροπή στην 5η, 6η, 7η και 8η βιβλιοτρεχάλα-φιλαναγνωσία των εκδόσεων Ψυχογιός και στο 1ο και 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στον Βόλο, ως εισηγήτρια.

Άρθρα της και μικρές ιστορίες έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά για τη λογοτεχνία και την εκπαίδευση – «Διαδρομές», «Κείμενα», «Τα Εκπαιδευτικά», «Παράθυρο στην Εκπαίδευση του παιδιού», «Bookbird» – ηλεκτρονικές σελίδες, τις εφημερίδες «Θεσσαλία» και «Ταχυδρόμος» και τους συλλογικούς τόμους «Φίλιος αμητός» και «Ηδονών ήδιον έπαινος Θεωρήσεις της Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας».

Τα βιβλία της «Το Πρωτοχρονιάτικο δώρο του Άρη» (2009), «Το μικρό ρυμουλκό» (2011), «Πολίν» (2013), «Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας» (2016), «Το μικρό ρυμουλκό σε νέο λιμάνι» (2017) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός. «Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας» μεταφράστηκε στην τουρκική γλώσσα, με τίτλο «Çizgili çantanin sirri» (2017) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  «PENA YAYINLARI». Από την Ήρα Εκδοτική κυκλοφορούν «Το μπαούλο στη σοφίτα» (2013) και «Τα γενέθλια της Κυβέλης» (2014). Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο για ενήλικες, «Ο Πίνακας», από τις Εκδόσεις Αέναον.

Είναι μέλος του Π.Ο.Φ.Α., του Κε.Βι.Μα.Συ και του Κ.Ε.Π.Β.

Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here