Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ένα αλλιώτικο καβουράκι - Πηγή Γρύλλη

  Ένα αλλιώτικο καβουράκι – Πηγή Γρύλλη

  -

  Ένα αλλιώτικο καβουράκι

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Πηγής Γρύλλη «Ένα αλλιώτικο καβουράκι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις σε εικονογράφηση της Λίλιας Γκούνη.

  Μέρος των εσόδων του βιβλίου δίδεται για την στήριξη των σκοπών του Συλλόγου Ελπίδα.

  Ένα αλλιώτικο καβουράκιΜια όμορφη και τρυφερή ιστορία μας χαρίζει η συγγραφέας Πηγή Γρύλλη στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα. Ασχολείται με ένα όχι τόσο εύκολο θέμα, αυτό του παιδικού καρκίνου, αλλά το χειρίζεται με τρόπο εξαιρετικό.

  Ο ήρωας του βιβλίου της, ο Φίλιππος, είναι ένα παιδί ατρόμητο. Κάθε καλοκαίρι στο νησί δεν φοβάται να πιάνει τα πιο μεγάλα καβούρια, χωρίς να φοβάται τις δαγκάνες τους.

  Και ενώ όλα κυλούν όμορφα και ήσυχα στη ζωή του, όλα αλλάζουν όταν τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων που κάνει, δεν είναι καλά. Θα χρειαστεί να γίνουν πολλές αλλαγές στη ζωή του, αλλά και στη ζωή των δικών του.

  Και τότε, η μαμά πήρε το μπλοκ ζωγραφικής μου και μου ζωγράφισε ένα καβουράκι. Σπουδαία ζωγράφος η μαμά μου! Ύστερα μου είπε πως πρέπει να κόψουμε τις δαγκάνες του γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

  Ένα βιβλίο που δεν επιδιώκει να ρίξει μαύρο χρώμα στις ψυχές όσων το διαβάσουν, αλλά φιλοδοξεί να οδηγήσει τους αναγνώστες του στα μονοπάτια της ελπίδας, να τους αγκαλιάσει γλυκά και να στηρίξει το κάθε βήμα τους.

  Οι συγγραφείς στο εξωτερικό μιλάνε με μεγαλύτερη ευκολία στα παιδιά για τέτοια δύσκολα θέματα. Στα παιδιά πρέπει να λέμε αλήθειες, χωρίς να τα τρομοκρατούμε. Χαίρομαι που και στη χώρα μας, έστω και δειλά-δειλά, εμφανίζονται συγγραφείς που δεν φοβούνται να μιλήσουν στα βιβλία τους για θέματα λιγότερα εύκολα, όπως ο παιδικός καρκίνος, που είναι μια πραγματικότητα και επηρεάζει τη ζωή πολλών οικογενειών.

  Τι συμβαίνει, βρε παιδιά, τους ρώτησα. Γιατί τόσες αγκαλιές, τώρα τελευταία;

  Η συγγραφέας, μας θυμίζει ότι μέσα στην καταιγίδα κρύβεται πάντα ένα ουράνιο τόξο. Υπάρχει η ελπίδα που δεν αφήνει να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών και των οικογενειών τους. Όσοι διαβάσετε το βιβλίο σίγουρα θα συναντήσετε στις σελίδες του την Ελπίδα.

  Περίληψη: Τα καλοκαίρια στο νησί του, ο Φίλιππος εντυπωσιάζει τους φίλους του. Κρατά άφοβα τα καβούρια που μαζεύει, αποφεύγοντας τις δαγκάνες τους που ανοιγοκλείνουν απειλητικά.

  Τι θα γίνει, όμως, όταν “ένα αλλιώτικο καβουράκι” θα τον δαγκώσει και θα τον στείλει στο νοσοκομείο για θεραπείες; Πώς θα διαχειριστεί την αρρώστια του, και πως θα συνειδητοποιήσει ότι πίσω από κάθε δυσκολία είναι κρυμμένη η Ελπίδα;

  Ένα αλλιώτικο καβουράκι

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ένα αλλιώτικο καβουράκι

  Συγγραφέας: Πηγή Γρύλλη

  Εκδότης: Εντύποις

  Αριθμός σελίδων: 32

                                                              ISBN: 6185300400

                                                              Έτος έκδοσης: 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here