Παρασκευή, Νοέμβριος 22, 2019
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ένα φύλλο διαφορετικό - Ο Φυλλόκαρδος στο νηπιαγωγείο

  Ένα φύλλο διαφορετικό – Ο Φυλλόκαρδος στο νηπιαγωγείο

  -

  Ένα φύλλο διαφορετικό 

  Προσωπική άποψη: Ασημίνα Στασινοπούλου

  Όταν η ιστορία σου παίρνει ζωή μέσα από τις εικόνες, και αυτή η ιστορία προσπαθεί να σου περάσει μαθήματα ζωής, ώστε να καταλάβεις σε τι κόσμο μεγαλώνεις και πως το διαφορετικό δεν είναι ποτέ κακό, τότε έχεις καταφέρει να είσαι ένας άξιος συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

  Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να διαβάσω μαζί με τον γιo μου δύο υπέροχα παιδικά βιβλία, τα οποία του δημιούργησαν πολλές απορίες. Η κ. Στέλλα Τσακωνιάτη, αν και νέα συγγραφέας στο χώρο του παιδικού βιβλίου, μας συστήθηκε με το μοτίβο «Η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο, αλλά το μέσο για να αποκτηθούν εμπειρίες» και αυτό το μήνυμα προσπαθεί να περάσει και στα παιδιά μέσω των έργων της.

  Τα πρώτο βιβλίο της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος, αναφέρεται σ’ ένα κόσμο διαφορετικό. Σ’ ένα φύλλο διαφορετικό, που ξέρει ν’ αγαπάει, να συγχωρεί, να είναι δίπλα σε όποιον το χρειαστεί και πάντα έτοιμο ν’ αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί.

  Ενώ στο βιβλίο της «Ο Φυλλόκαρδος στο νηπιαγωγείο», πάλι από τις εκδόσεις Οσελότος, παρακολουθούμε το λατρεμένο φύλλο μας να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Εκεί, η γλυκιά νηπιαγωγός δίνει απλόχερα την αγάπη της και βοηθάει τα μικρά φυλλαράκια να κατανοήσουν όλα όσα αισθάνεται ο Φυλλόκαρδος.

  Περίληψη: Ένα φύλλο διαφορετικό

  Ένα φύλλο διαφορετικό, μας διηγείται τη δική του διαφορετική ιστορία.
  Άραγε πώς αισθάνεται αυτό το φύλλο;
  Είναι όντως διαφορετικό από τ’ άλλα;

  Ο Φυλλόκαρδος στο νηπιαγωγείο

  Η Φυλλογνώση, μια όμορφη και αξιαγάπητη νηπιαγωγός, και το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι της θα προσπαθήσουν να δώσουν ισχυρά μηνύματα στα φυλλαράκια και σε όλους τους φυλλοαναγνώστες.

  Στοιχεία Βιβλίων

  Τίτλος: Ένα φύλλο διαφορετικό

  Συγγραφέας: Στέλλα Τσακωνιάτη

  Εικονογράφος: Εμμανουέλα Κακαβιά

  Εκδόσεις: Οσελότος

  ISBN: 978-960-564-613-4

  Έτος Έκδοσης: 2018

   

  Τίτλος: Ο Φυλλόκαρδος στο νηπιαγωγείο

  Συγγραφέας: Στέλλα Τσακωνιάτη

  Εικονογράφος: Εμμανουέλα Κακαβιά

  Εκδόσεις: Οσελότος 

  ISBN:  978-960-564-689-9

  Έτος έκδοσης: 2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΦαντασία – Αλέξης Καρδαράς
  Επόμενο άρθροΉμουν παιδί το ’21

  Απάντηση