Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
More
    ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-3Ένα χαμόγελο για τη Χαρά - Γιώργος Μπουμπούσης

    Ένα χαμόγελο για τη Χαρά – Γιώργος Μπουμπούσης

    -

    «Ένα χαμόγελο για τη Χαρά» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Τα ζωάκια των συναισθημάτων», του εκπαιδευτικού, ψυχολόγου και συγγραφέα Γιώργου Μπουμπούση. Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των τριών ετών. H εικονογράφηση ανήκει στη Μαρία Μανουρά.

    Προσωπική άποψη: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

    Η Χαρά η λαγουδίνα κάθε μέρα βρίσκει λόγους για να είναι χαρούμενη. Είναι χαρούμενη γιατί έχει φίλους, της αρέσει να ράβει, να διαβάζει βιβλία, να μαγειρεύει και να κάνει βόλτες.

    Είναι χαρούμενη, γιατί κατοικεί σ’ ένα σπίτι που το έχει διακοσμήσει όπως ονειρεύεται.

    Σήμερα είναι χαρούμενη και για έναν ακόμα λόγο. Έχει γενέθλια και ετοιμάζει προσκλήσεις για τους φίλους της, αλλά αναρωτιέται πώς θα αντιδράσουν η κυρία Λύπη, ο κύριος Φόβος, ο κύριος Θυμός, η κυρία Ζήλια, γιατί ο καθένας τους είναι και ένα δυσάρεστο συναίσθημα.

    Με τόσα αρνητικά συναισθήματα μαζεμένα στο πάρτι μου κανείς μα κανείς δεν θα περάσει καλά! Σκέφτηκε η Χαρά.

    Στεναχωριέται και αγωνιά η μικρή μας λαγουδίνα, αλλά στο τέλος χαμογελά κάνοντας θετικές σκέψεις και δεν αφήνει τίποτα να χαλάσει αυτή την ξεχωριστή μέρα. Εξάλλου, ένα χαμόγελο πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση.

    Όλοι θέλουμε να είμαστε γελαστοί, χαρούμενοι, γεμάτοι ελπίδα και αγάπη. Όμως πολλές φορές νιώθουμε θυμωμένοι, οργισμένοι, λυπημένοι, φοβισμένοι, ζηλεύουμε, αντιδρούμε άσχημα, είτε με τη συμπεριφορά μας είτε με τα λόγια μας.

    Αυτό έχει αντίκτυπο στους γύρω μας, και κυρίως στα παιδιά μας. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις αντικατοπτρίζεται σ’ αυτά, γιατί τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας. Μας μιμούνται. 

    Όλα τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, θετικά και αρνητικά. Το βιβλίο «Ένα χαμόγελο για τη Χαρά» τονίζει με εμφανή τρόπο τη σημασία της φιλίας. Τα ζωάκια των δυσάρεστων συναισθημάτων φόρεσαν το πιο όμορφο χαμόγελό τους και πήγαν στο πάρτι. Για μένα αυτή ήταν η πιο όμορφη και τρυφερή σκηνή του βιβλίου.

    Μέσα από τα βιβλία της σειράς «Τα ζωάκια των συναισθημάτων» μπορούν οι γονείς να μάθουν και να βοηθήσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν τα ίδια τους τα συναισθήματα, αλλά και των άλλων.

    Περίληψη: Η σειρά βιβλίων «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν.

    Η σειρά στόχο έχει να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους: ευχάριστα και δυσάρεστα.

    Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσεις την ιστορία της Χαράς,

    της λαγουδίνας με τα μεγάλα καφετιά μάτια.

    Η Χαρά έχει τα γενέθλιά της και πρέπει να αποφασίσει

    αν θα καλέσει τον Θυμό, τον Φόβο, τη Λύπη,

    και τα άλλα δυσάρεστα συναισθήματα στο πάρτι της.

    Είναι αλήθεια τόσο μπερδεμένη!

    Στοιχεία Βιβλίου

    Ένα χαμόγελο για τη ΧΑΡΑΤίτλος: Ένα χαμόγελο για τη Χαρά

    Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης

    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

    Σελίδες: 36

    Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

    ISBN: 978-960-563-381-3

    Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

     

     

    Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ