Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία Έντγκαρ Χέβενσκαρ – Η επανάσταση - Σπύρος Παπαλέξης

  Έντγκαρ Χέβενσκαρ – Η επανάσταση – Σπύρος Παπαλέξης

  -

  Έντγκαρ Χέβενσκαρ – Η επανάσταση

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Έντγκαρ Χέβενσκαρ ονομάζεται «Η Επανάσταση» και στο εξώφυλλο βλέπουμε μια ομάδα έφιππων πολεμιστών έτοιμων να ριχτούν στη μάχη. Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι πρόκειται να διαβάσει, και σίγουρα δεν απογοητεύεται.

  Ο Έντγκαρ Χέβενσκαρ έχει πια ωριμάσει. Όλα αυτά που έζησε και είδε, τον άλλαξαν και τον σκλήρυναν. Είδε την πραγματικότητα έξω από τις πύλες του Τάγματος, και όσα είδε, δεν του άρεσαν καθόλου. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα της επιλογής, διάλεξε το φως και όχι το σκοτάδι. Τώρα είναι η ώρα να πράξει σύμφωνα με τις αξίες που μεγάλωσε. Σκοπός του είναι να ελευθερώσει, κατ’ αρχάς, τον θείο του, Σέλθαν Άμπερμουν, Αρχιερέα του Φέρον, από τα αδηφάγα χέρια του καταχραστή και τυράννου Βασιλιά Μέρντοκ. Συνοδοιπόροι του σε αυτή την αποστολή είναι ο βετεράνος πολεμιστής Γκόντορακ, η όμορφη πολεμίστρια του Τάγματος των Ρόδων Έλεανορ και ο αινιγματικός μάγος Κόλερμον. 

  Έντγκαρ Χέβενσκαρ – Η επανάσταση – Σπύρος Παπαλέξης

  Τίποτα δεν τους προετοιμάζει για όσα θα αντιμετωπίσουν εκεί και για τον μυστηριώδη άντρα χωρίς μνήμη που θα ενσωματωθεί στην ομάδα τους. Όσα θα ανακαλύψουν, θα είναι αρκετή βοήθεια για τη μελλοντική πορεία τους. Αυτός ο άντρας είναι το κλειδί που θα ανατρέψει πολλές ισορροπίες και θα εκκινήσει πλέον μια σειρά από καταστάσεις.

  Ο Έντγκαρ στεκόταν πια μόνος του μπροστά στην ερεβώδη μαύρη σχισμή. Για μια στιγμή ζαλίστηκε. Το απόλυτο σκοτάδι έπλεε και πάλι μπροστά του. Ήταν η πρώτη φορά που θα έμπαινε σε μια μαγική πύλη και δεν είχε ιδέα τι θα συναντούσε. Οι φωνές απ’ έξω, που ακούγονταν όλο και δυνατότερες, τον βοήθησαν να πάρει τη δύσκολη απόφαση. Έκλεισε τα μάτια του και μπήκε.

  Ο κόσμος γύρω τους αλλάζει. Τα όρια έχουν στενέψει. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να παρθούν. Ο Έντγκαρ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, αλλά γνωρίζει πως μόνο μία είναι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσει, κι ας τον οδηγήσει στον θάνατο. Ανεκπλήρωτοι πόθοι τον γεμίζουν απογοήτευση και πόνο, αλλά τον κάνουν να καταλάβει ότι η αναβλητικότητα δεν έχει καλή κατάληξη. Όλα όσα ανακάλυψε στην πορεία του προς την ωριμότητα, τον οδήγησαν στην απόφαση να πάρει μέρος σε έναν αγώνα με έναν νικητή. Η ισοπαλία δεν έχει θέση σ’ αυτόν τον αγώνα, και τον ηττημένο τον περιμένει ο θάνατος. Οι πράξεις τους θα καθορίσουν το μέλλον ενός ολόκληρου βασιλείου. 

  Συνειδητοποίησε με πίκρα πως ήταν η ανάγκη του να ανήκει κάπου και όχι η πραγματικότητα που του μιλούσε. Ήταν μόνο η φτερωτή ελπίδα και όχι τα στιβαρά γεγονότα. 

  Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Έντγκαρ Χέβενσκαρ, «Η Επανάσταση», έρχεται να με εκπλήξει ευχάριστα. Ήταν ακριβώς ό,τι περίμενα. Ξεκινά δυνατά με μια αναδρομή στο παρελθόν και μετά η αγωνία και το μυστήριο σε ακολουθούν σε κάθε σελίδα.

  Ένα βιβλίο που δεν με κούρασε καθόλου, με είχε σε εγρήγορση και μου κράτησε υπέροχη συντροφιά. Με άφησε να περιμένω με ανυπομονησία το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας, αφού η τελευταία σελίδα ήταν μια μεγάλη έκπληξη!

  Διαβάστε για το πρώτο μέρος της τριλογίας Έντγκαρ Χέβενσκαρ 

  Ο συγγραφέας δείχνει μεγάλη αλλαγή στη γραφή του από το πρώτο του βιβλίο που σε κάποια σημεία με είχε κουράσει. Στο δεύτερο βιβλίο, οι αναφορές που γίνονται έρχονται σε μικρές δόσεις, σε σημεία που χρειάζεται ο αναγνώστης ένα διάλειμμα, πριν επανέλθει στην αγωνία και την ένταση που προσφέρει η ιστορία του βιβλίου. Η τιμή, η τόλμη, το θάρρος, η πίστη, η αγάπη σε πολλές μορφές, η συγχώρεση και η θυσία είναι πολύ έντονες στις σελίδες του βιβλίου. Μου άρεσε πολύ. Ήταν όπως το περίμενα. Περιμένω με ανυπομονησία το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας. Σας το προτείνω…

  Περίληψη: Κι όμως… Τώρα βρισκόταν εδώ, ολομόναχος, σ’ αυτόν τον ελάχιστα φωτισμένο διάδρομο. Ένιωθε πως μίκραινε, μάζευε, ώσπου έγινε και πάλι το ανυπεράσπιστο εκείνο πεντάχρονο αγοράκι, που είχε μείνει για ατελείωτες ώρες παγωμένο και ακίνητο μέσα στο υπόσκαφο πιθάρι. Άκουγε ήδη το σκοτάδι να τον περιγελάει. Κι ένιωσε να τον τυλίγει στην πνιγηρή αγκάλη του! Γύρισε κάθιδρος προς τα πίσω κι ανακουφίστηκε βλέποντας δυο φωτεινές σχισμές. Δεν ήταν παρά τα άδεια μάτια του ανθρωπόμορφου πυροστάτη. Είχε τόση ανάγκη από φως! Ύστερα προχώρησε αργά αργά, με πίσω βήματα, ακουμπώντας πάντα με το δεξί του χέρι τον τοίχο. Τι θα τον περίμενε άραγε μόλις θα έστριβε στην πρώτη γωνία;

  Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, ο αναγεννημένος πάλαντιν Έντγκαρ Χέβενσκαρ αναζητά τη θέση του σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά. Μαζί με την πανέμορφη Έλεανορ, τον βετεράνο πολεμιστή Γκόντορακ και τον αινιγματικό μάγο Κόλερμον, θα βρεθούν στο επίκεντρο ιστορικών εξελίξεων. Ο μυστηριώδης άνδρας που θα αποτελέσει το πέμπτο μέλος της ομάδας τους έρχεται να ανατρέψει όλες τις ισορροπίες. Οι πράξεις τους θα καθορίσουν το μέλλον ενός ολόκληρου βασιλείου…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Έντγκαρ Χέβενσκαρ – Η επανάσταση

  Συγγραφέας: Σπύρος Παπαλέξης

  Εκδόσεις: Ελκυστής

  ΙSBN:  978-618-5424-20-6

  Ημ. Έκδοσης: 09/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here