Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Έρωτας στις φλόγες του πολέμου - Έλενα Αντωνίου

  Έρωτας στις φλόγες του πολέμου – Έλενα Αντωνίου

  -

  Έρωτας στις φλόγες του πολέμου

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η συγγραφέας Έλενα Αντωνίου μάς έχει συνηθίσει στις ρομαντικές ιστορίες αγάπης και πάθους! Αυτή τη φορά όμως η ιστορία της δεν διαδραματίζεται στο παρόν, μας γυρίζει πίσω κάποιους αιώνες.

  Η ιστορία μας ξεκινά στη Βιέννη το 1775 με μια τραγωδία! Ένα εξέχον ζευγάρι της Αυστριακής Αριστοκρατίας δολοφονήθηκε χωρίς ποτέ να βρεθούν οι ένοχοι, αφήνοντας ορφανό τον τετράχρονο γιο τους. Είκοσι χρόνια μετά, ο αξιωματικός Μάρκους ερωτεύεται την πανέμορφη Άννα σε ένα χορό. Ο έρωτας που γεννιέται μεταξύ τους είναι πολύ δυνατός. Δυστυχώς όμως στο δρόμο τους παρουσιάζονται συνωμοσίες,  δολοπλοκίες, παιχνίδια εξουσίας και ο πόλεμος με τους Γάλλους και τον Ναπολέοντα να απειλεί τα σύνορά τους.

  Η μεγάλη μου αγάπη είσαι εσύ, τη διαβεβαίωσε εκδηλώνοντας με θάρρος τα συναισθήματά του κι εκείνη απέμεινε σαστισμένη να τον ακούει να της εξομολογείται τον έρωτά του.

  Έρωτας στις φλόγες του πολέμου

  Τα θύματα αυτής της μάχης είναι πολλά και τα περισσότερα αθώα. Οι εχθροί που θα βρουν στο δρόμο τους πολλοί! Άλλοι φανεροί και άλλοι κρυφοί. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια; Τι κρύβει το παρελθόν που κάποιοι κάνουν τα πάντα να μείνει κρυφό; Ποιοι θα σταθούν δίπλα τους; Η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο και η μόνη τους παρηγοριά είναι η σωτηρία του άλλου! Ενώ το μίσος γύρω τους υπερτερεί, θα καταφέρει η αγάπη να βγει νικήτρια στη μάχη αυτή;

  Κατέβηκε από το άλογο μ’ ένα άλμα. Μόλις τον είδε να έρχεται, σηκώθηκε και πλησίασε προς το μέρος του χαμογελώντας γλυκά. Όταν τον έβλεπε ξεχνούσε όλα της τα προβλήματα, όλο τον κόσμο. Τη στιγμή εκείνη υπήρχαν μόνο αυτός κι εκείνη.

  Το εξώφυλλο του βιβλίου σε κερδίζει αμέσως, καθώς εκφράζει απόλυτα αυτό που υποστηρίζει: έναν μεγάλο έρωτα που καταφέρνει να γεννηθεί στη δίνη του πολέμου. Για ακόμα μια φορά απόλαυσα τη γραφή της κυρίας Αντωνίου που κατάφερε να μου μεταφέρει όλα τα συναισθήματα των ηρώων της. Ένας άντρας που παλεύει να αποκτήσει όσα επιθυμεί για να καταλήξει με τη γυναίκα που αγαπά. Μια γυναίκα δυναμική, πεισματάρα και αποφασισμένη να παλέψει για όσα αγαπά παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Το αγάπησα και σας το προτείνω.

  Περίληψη: Βιέννη 1775. Ένα φρικτό έγκλημα έξω από την Όπερα δε βρίσκει ποτέ τον ένοχό του.

  Είκοσι χρόνια μετά, μέσα στη δίνη των πολέμων και των ανακατατάξεων στη Γηραιά Ήπειρο με την εμφάνιση του Κορσικανού Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο αξιωματικός της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Μάρκους ερωτεύεται σε μία στροφή βαλς την πανέμορφη ‘Αννα – ένας έρωτας που καλείται να μείνει ζωντανός μέσα από τις συνωμοσίες, τις δολοπλοκίες και τα παιχνίδια εξουσίας. 

  Οι εχθροί είναι φίλοι και οι φίλοι γίνονται εχθροί στο δρόμο προς την κατάκτηση του θρόνου. Ο νεαρός λοχαγός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μυστικό που απειλεί ακόμη και τη ζωή του, ενώ η αγαπημένη του υποτάσσεται σε έναν γάμο συμφέροντος, με μοναδικό στόχο να μείνουν ζωντανή η ίδια και ο άντρας που αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο.

  Κι ενώ όλοι και όλα βυθίζονται στη δίνη του μίσους, ο έρωτας δίνει μάχη να μείνει ο μόνος νικητής σε ένα πεδίο όπου οι φλόγες του πολέμου κατακαίνε τα πάντα…

  ΈρωταςΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Έρωτας στις φλόγες του πολέμου

  Συγγραφέας: Έλενα Αντωνίου

  Εκδόσεις: Silk

  ISBN: 978 960 620 761 7

  Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2018

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση