Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Πινακοθήκη Εθνική Πινακοθήκη - Προμαχώνας των ψαράδων

  Εθνική Πινακοθήκη – Προμαχώνας των ψαράδων

  -

  Εθνική Πινακοθήκη – Προμαχώνας των ψαράδων

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Αφού είμαστε στο κάστρο της Βούδας, θα επισκεφτούμε την Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας που βρίσκεται στην καρδιά του Κάστρου. Θα εντυπωσιαστούμε από την ποικιλία και την ομορφιά των εκθεμάτων.

  Τα εκθέματα, γλυπτά και κυρίως πίνακες, αποτελούν τον πολιτιστικό πλούτο του ουγγρικού έθνους ανά τους αιώνες, από τον Μεσαίωνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, και φιλοξενούνται στο κτίριο του Βασιλικού Ανακτόρου από το 1975.

  Στον πρώτο όροφο θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα έργα της εποχής της Αναγέννησης και του μπαρόκ, στον δεύτερο εκτίθενται δημιουργήματα του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, και στον τρίτο από το 1945 και μετά, ενώ η πινακοθήκη συχνά φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις. Επιπλέον, θα απολαύσουμε και έργα τέχνης αλλοδαπών καλλιτεχνών, όπως το άγαλμα του Ροντέν και πίνακες των Monet, Gauguin αλλά και του δικού μας Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

  Συνεχίζουμε με τον Προμαχώνα των Ψαράδων, ένα μνημείο που φιλοτεχνήθηκε από τον Φρίγιες Σούλεκ το 1895, και είναι ίσως το ομορφότερο σημείο ολόκληρης της πόλης, καθώς αποτελεί μία μάλλον αισθητική προσθήκη στον Λόφο του Κάστρου, αν και ο θρύλος θέλει τη συντεχνία των ψαράδων να αναλαμβάνει την περιφρούρηση στους συγκεκριμένους Πύργους υψηλής αρχιτεκτονικής ομορφιάς.

  Η υψηλή αισθητική του Προμαχώνα και η ανεμπόδιστη θέα που προσφέρει προς τον Δούναβη, την Πέστη και το Κοινοβούλιο, θα μας μαγέψουν, προσφέροντας τη δυνατότητα για αξέχαστες φωτογραφίες, ενώ εκεί υπάρχουν και καφέ. Μπροστά ακριβώς από το μνημείο, βρίσκεται το άγαλμα του βασιλιά της Ουγγαρίας Στεφάνου, μεσαιωνικού ηγεμόνα της χώρας, γιου του Μπέλα Δ’ και της Ελληνίδας Μαρίας Λασκαρίνας.

  Εθνική Πινακοθήκη – Προμαχώνας των ψαράδων

  Πηγή: Toptraveller.gr

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here