Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Φεγγαροφύλακες: Ο κόσμος τους

  -

  Φεγγαροφύλακες: Ο κόσμος τους

  Στους «Φεγγαροφύλακες» θα συναντήσουμε αρκετούς ήρωες αλλά και αντιήρωες. Εξάλλου, τι είναι ένα βιβλίο φαντασίας χωρίς μια πληθώρα πρωταγωνιστών;

  Γράφει η Καλαμαρά Γεωργία

  Φεγγαροφύλακες: Ο κόσμος τουςΘεωρώ ότι στο βιβλίο μου θα συναντήσουμε περισσότερους ήρωες παρά αντιήρωες. Υπάρχει ένας άνδρας, ο Φούρμπελτ, που αναζητάει ένα δέντρο, ακολουθώντας τη θέληση του Ασημένιου θεού και ευελπιστώντας να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Επίσης, ένας νεαρός άνδρας, ο Νάσρελ, που δεν πιστεύει στον εαυτό του και πειθαρχεί στα θέλω του πατέρα του. Μια γυναίκα, η Ροζέλια, που μοχθεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς, κρύβοντας όμως τις ιδιαιτερότητες της κόρης της και φροντίζοντας να της διδάσκει ότι πρέπει πάντα να είναι καλοσυνάτη και να έχει ευγένεια στην ψυχή της. Η Σιλείρα, η κόρη της, που δυσπιστεί απέναντι στην έννοια άνθρωπος, αφού μόνο σκληρότητα και κακία έχει γνωρίσει στη ζωή της από τον περίγυρο. Ωστόσο δίνει όλη της τη στοργή σε έναν πανθήριππο, το αγαπημένο της ζώο. Η σχέση αυτή είναι σχέση ζωής. Η Βεγγάρα, η προσωπική μου αγαπημένη, που, παρά την αποκρουστική της όψη, κρύβει μια απίστευτη ιστορία και στέκεται στο πλευρό των Φεγγαροφυλάκων. Επίσης ο Ντρεμ και ο Λέστρο, οι δυο πιστοί και αφοσιωμένοι φίλοι του Νάσρελ.

  Φεγγαροφύλακες: Ο κόσμος τους

  Μια εξαιρετική δουλειά από τους Silent Vortex

  Από την άλλη μεριά συναντάμε τον Ένεγροφ, έναν οργισμένο άντρα, πανέτοιμο για εκδίκηση. Είναι όμως αρκετά πληγωμένος με όσα έχει βιώσει και δυστυχώς διοχετεύει τον θυμό του σε λάθος κατεύθυνση. Ύστερα υπάρχει και ο δαίμονας Ουλξ που μπερδεύεται στα πόδια των ηρώων και σπέρνει το δηλητήριο της κακίας στις ψυχές τους. Θα συναντήσουμε και τον Νέκθρον, έναν ιδιαίτερα σκληρό άνδρα, απαράμιλλης οργής, που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην ανισορροπία της Σελούριας γης.

  Οι μεγαλύτεροι όμως ήρωες είναι οι δίδυμοι Λουνέρ και Ρενούλ, οι Φεγγαροφύλακες, υπέρμαχοι του καλού και υπερασπιστές της ισορροπίας, της ειρήνης, της αγάπης. Κι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά στο βιβλίο.

  Οι ήρωες και οι αντιήρωες ζουν, ενεργούν κι αισθάνονται σε έναν κόσμο ολότελα φανταστικό, που όμως έχει στηριχτεί στο μοντέλο της σύγχρονης κοινωνίας. Κάπου εκεί, σε έναν λόφο της Σελούριας γης είμαι κι εγώ. Απόλυτα ενωμένη με τους ήρωές μου, καθώς σε καθέναν από αυτούς έχω δώσει ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μου, τόσο θετικό όσο και αρνητικό. 

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ