Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More
  Αρχική Φεστιβάλ Τεχνών Φεστιβάλ Will O' Wisp

  Φεστιβάλ Will O’ Wisp

  -

  Φεστιβάλ Will O’ Wisp

  Γράφει η Στέλλα Στραύκου

  Ένα φανταστικό παραμύθι εξελίχθηκε στις 1 & 2 Ιουνίου, σε έναν παράδεισο όχι πολύ μακριά από την Αθήνα. Η Ομάδα των Will o’ Wisps μάς προσέφερε στιγμές βγαλμένες από τη φαντασία, στον Πύργο Βασιλίσσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Λόγω άγνοιας του εν λόγω πάρκου και της εκ φύσεως ατυχίας μου, χάθηκα μέσα στο Πάρκο ψάχνοντας για το φεστιβάλ σχεδόν για μισή ώρα. Η αναμονή μου όμως δικαιώθηκε, γιατί μόλις αντίκρισα τον Πύργο και την είσοδό του, εμφανίστηκε ένα Ξωτικό το οποίο με υποδέχθηκε και μου προσέφερε τη πολύτιμη βοήθειά του, οδηγώντας με στην υποδοχή.

  Οι διοργανωτές, πέρα από την ευγένεια και την καλοσύνη που ενέπνεαν, φορούσαν όμορφα, μακριά φορέματα, λουλούδια στα μαλλιά και μας πρόσφεραν μια πινελιά από τους κόσμους των παραμυθιών και των ιστοριών για μεγάλους. Με χαμόγελο ενημέρωναν τον κόσμο ότι μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ είναι για την Κιβωτό του Κόσμου, και προσθέτοντάς μου τη σφραγίδα τους στην παλάμη μου, με καλωσόρισαν εγκάρδια.

  Βαδίζοντας προς τον κεντρικό χώρο, μαγεύτηκα από τα πέτρινα κτίρια, τα δέντρα και τα λουλούδια που πλημμύριζαν τον χώρο με όμορφα αρώματα. Ο Κήπος με τις Μουριές απλωνόταν μπροστά μου σε έναν συνδυασμό από περιποιημένα booths, από τα οποία μπορούσες να αγοράσεις βιβλία, κοσμήματα, είδη δώρων, παιχνίδια φανταστικών κόσμων, ακόμα και σημαίες με ζωγραφισμένες επάνω σκηνές από ήρωες, μάχες κ.ά. Η διοργάνωση όμορφα είχε τοποθετήσει τριγύρω ξύλινα τραπέζια-πάγκους για πικ νικ και παγκάκια – μπορούσες να απολαύσεις και την κεντρική σκηνή αλλά και την ήσυχη γωνιά του κήπου παρέα με έναν καφέ ή χυμό, και δίπλα σου μια κοπέλα με μανδύα και μυτερά αυτιά να χαμογελάει σε έναν πολεμιστή με ενδυμασία τύπου Aragorn από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

  Φεστιβάλ Will O' Wisp

  Το διήμερο φεστιβάλ Will O’ Wisp είχε από όλα. Αφηγήσεις Παραμυθιών, face and body painting, κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, ανάγνωση από συλλόγους, χορωδίες καθώς και πολλά άλλα. Όλοι, με κινητήριες δυνάμεις τον αμοιβαίο σεβασμό ο ένας προς τον άλλον και την κοινή αγάπη προς το Φανταστικό και τον Κόσμο των Παραμυθιών, μας προσέφεραν εικόνες και ακούσματα από άλλες εποχές και κόσμους.

  Η βραδιά έκλεισε μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και ευχαριστιών προς όλους που αγκάλιασαν το Φεστιβάλ, και η Μαριλένα Μέξη μας άφησε με πολλές φανταστικές αναμνήσεις και βιώματα, καθώς και μια υπόσχεση για μελλοντική αντάμωση. Ανυπομονούμε…

  Απάντηση