Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Φόνοι στην Κρυστάλλη - Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

  Φόνοι στην Κρυστάλλη – Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

  -

  Φόνοι στην Κρυστάλλη

  Προσωπική άποψη: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

  «Φαντασία. Η ικανότητα της αναπαραστάσεως με τον νου πραγμάτων ή γεγονότων ή της δημιουργίας νέων παραστάσεων, η δημιουργική ικανότητα του πνεύματος».

  Κάθε που βρέχει φως στο πιο ευάλωτο σημείο του κόσμου, το οποίο διαφέρει από ψυχή σε ψυχή, πραγματοποιείται το μεγαλύτερο, ίσως, θαύμα μετά τη Γένεση της θνητότητας και του προσδιορισμού του σκοπού της, τον ανταγωνισμό, δηλαδή, με την αθανασία.

  Προς αυτόν τον προορισμό, το πάντα και το τίποτα, αλληλομεταγγίζουν το είναι τους, και έτσι η οικουμένη ιαίνεται από τις πληγές του διχασμού που νομίζει ότι την ζει. Οι σταγόνες που κυλάνε στο χώμα συνέχεια κάποιες φορές ενώνονται και σχηματίζουν Πένες, οι οποίες έχουν στα κύτταρά τους τον αέναο ανοιξιάτικο δρόσο που ιερουργεί επάνω στο πράσινο της γης, και μία από αυτές είναι του κύριου Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη. «Ειλικρινά, παρ’ ότι είμαι ακουστικός τύπος και ψοφάω για περιπέτειες, έφτασα πολλές φορές στο σημείο να κλείσω τ’ αφτιά μου γιατί δεν άντεχα ν’ ακούσω άλλο». 

  Φόνοι στην Κρυστάλλη – Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

  Στο, μέγιστης σκοτεινής αλλά και εξαγνιστικής γοητείας, μυθιστόρημα «Φόνοι στην Κρυστάλλη», από τις Εκδόσεις Πνοή, η δράση είναι ένα γκάζι που πατιέται αυτόματα, έως η ταχύτητα να ξεπεράσει την ίδια τη ζωή και οι παλμοί των λαθών να ανατινάξουν οτιδήποτε έχει καμουφλαριστεί ως ορθολογικό. Η αφύπνιση των έσω μας θεών, αρχίζει έναν πόλεμο που μετασχηματίζει την πλάση σε ένα μυστηριακό τοπίο, όπου μονάχα το σκοτάδι μάχεται ώστε να επιστρέψει στη φύση του, το φως. Η Λογοτεχνία μετουσιώνεται στην πλοκή, η πλοκή στους κεντρικούς χαρακτήρες και οι κεντρικοί χαρακτήρες στον συγγραφέα.

  «Αν υπήρχε Θεός, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Κι αν υπάρχει και είναι τόσο καλός, όπως λένε, γιατί στέλνει τους μισούς στην κόλαση και τους άλλους μισούς στον παράδεισο;»

  Το εν λόγω ανάγνωσμα μού υπενθύμισε γιατί το Βιβλίο ελπίζει ακόμα στον επαναπατρισμό του στην ηθική ηγεμονία των Τεχνών. Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο, κύριε Κωνσταντίνε Ιωακειμίδη.

  Περιληψη: Ένα ταξίδι που αρκετοί έχουμε κάνει: Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το τρένο των εννιά. Ένας φτωχός πλην τίμιος συγγραφέας συναντά την ιδανική ηρωίδα για το επόμενο βιβλίο του. Έτσι το ήθελε η μοίρα, κι έτσι έγινε. Εκείνη του αφηγείται ιστορίες γεμάτες φόνους, τρόμο και παράνοια, κι εκείνος αρχίζει να φαντάζεται το πολυπόθητο best seller του. Όταν το ταξίδι τελειώνει, ο συγγραφέας κάνει ένα μοιραίο λάθος και κινδυνεύει να γίνει και ο ίδιος πρωταγωνιστής των ιστοριών της. Οι «Φόνοι στην Κρυστάλλη» είναι μια άκρως σουρεαλιστική ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στη λογική και στη φαντασία.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Φόνοι στην Κρυστάλλη

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

  Εκδόσεις : Πνοή

  ISBN: 978 618 5307 86 8

  Ημ. Έκδοσης: 11/2019

   Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here