Formerly Known

Γράφει: INEEDACODE

Η σειρά Formerly Known As The Justice League Of America είναι μια σειρά Comics που δημοσιεύτηκε από την Dc (Σεπτέμβριος του 2003 μέχρι τον Φεβρουάριος του 2004) με 6 τεύχη.

Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα δημιουργημένη από τον Lord Maxwell και τον βοηθό-ρομπότ του L-Ron. Ο Maxwell, έχοντας υπάρξει επιρροή για την δημιουργία της ομάδας Justice League International στο παρελθόν, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα ηρώων. Αυτή η ομάδα αποτελούταν κυρίως από μέλη της παλιάς του ομάδας. Συγκεκριμένα, μέλη της νέας ομάδας ήταν: ο Blue Beetle(Ted Kord), ο Booster Gold (Michael Jon Carter), η Fire(Beatriz Bonilla), ο Captain Atom (Nathaniel Christopher Adam), ο Elongated Man(Ralph Dibny), η Sue Dibny (η γυναίκα του Elongated Man). Στην ομάδα μπήκε και μια ήρωας που δεν ήταν γνωστή στον Maxwell, η Mary Marvel, αδερφή του Captain Marvel (Shazam). Η σειρά μπορεί να ήταν μικρή, μα αποτελεί τρανό παράδειγμα πόσο καλά μπορούν να γίνουν τα Comics όταν δεν παίρνουν σοβαρά τον εαυτό τους. Η σειρά κοροϊδεύει συχνά πράγματα που θεωρούνται νορμάλ στον υπερηρωικό κόσμο και μας δείχνει ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο δημιουργίας και λειτουργίας μιας υπερηρωικής ομάδας.

Γιατί η σειρά είναι τόσο καλή;     

1) Η ομάδα αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς-κωμικούς χαρακτήρες:

Maxwell Lord: Ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας

L-Ron: Το ρομπότ

Elongated Man: Ο συμβιβαστικός

Blue Beetle: Ο σοβαρός-οξύθυμος

Booster Gold: Ο ανόητος

Fire: Η σαρκαστική-ειρωνική

Mary Marvel: Το αθώο κορίτσι

Captain Atom:Ο αρνητικός, αγχώδης

 

2) Δημιουργεί πολλά αστεία που στην συνέχεια τα εκμεταλλεύεται για να δημιουργήσει μια πολύ αστεία σκηνή:

Συγκεκριμένα η σειρά από την αρχή παρουσιάζει ότι…

Ο Elongated Man, μαζί με την γυναίκα του και την Fire διαφωνούν για το θέμα αν ο Elongated Man είναι ένα τεσσάρι (βαθμολογία εξωτερικής εμφάνισης), με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία ο Ralph να ρωτάει κι άλλους αν το πιστεύουν αυτό.

Η Mary Marvel νομίζει ότι ο Captain Atom εκπέμπει ραδιενέργεια και φοβάται να είναι κοντά του κι ας ο Captain Atom ελέγχει την ενέργειά του.

Ο Booster Gold και ο Blue Beetle ήταν κολλητοί παλιά, όμως στην σειρά τσακώνονται για θέματα όπως τον γάμο του Booster Gold με μια εξηντάχρονη, το πρόβλημα στην καρδιά που έχει ο Blue Beetle και γίνεται τόσο δραματικός και το γεγονός ότι ο Blue Beetle ωρίμασε και ο Booster Gold δεν τον πιστεύει!

Η Fire έχει μια σελίδα στο ίντερνετ όπου ανεβάζει φωτογραφίες της, όταν χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της (δηλαδή όταν γίνεται όλη φωτιά) και οι άνδρες την φαντάζονται ότι είναι γυμνή.

Ο Captain Atom δεν θέλει να ενταχθεί στην ομάδα και κάνει δεύτερες σκέψεις.

Και όλα αυτά που έκτισε μέσα σε μερικές σελίδες, τα εκμεταλλεύεται και τα συνδυάζει τέλεια σε μια σελίδα, στην πρώτη συνάντηση της ομάδας.

3) Η σειρά είναι μια παρωδία. Σε πολλά σημεία κοροϊδεύει τα comics και τους υπερήρωες. Αυτό το κάνει με τέσσερις τρόπους:

Κοροϊδεύει διάφορα κλισέ που υπάρχουν στα κόμιξ.

Αναφέρεται στα κόμιξ και τους δημιουργούς τους.

Κοροϊδεύει μεγάλους ήρωες και αναφέρει αστεία πράγματα για αυτούς.

Κάνει παρωδία τους ίδιους της τους χαρακτήρες.

4) Η σειρά έχει εξαιρετικό φυσικό χιούμορ που δημιουργείται μέσω του διαλόγου των χαρακτήρων.5) Η σειρά έχει μανία να χειρίζεται καταστάσεις που σε άλλα Comic θα ήταν σοβαρές, ως αστείες:

Για παράδειγμα, ένας μεγάλος κακός εξωγήινος που ζει πιο πολλά χρόνια και από τον γαλαξία μας ήρθε στην γη για να πάρει τον L-Ron. Για να το καταφέρει αυτό, προσπαθεί να κάνει ανταλλαγή έναν άλλον ήρωα. Οι διαπραγματεύσεις διακόπτονται όταν κατά λάθος ο

Booster Gold χτυπάει ένα ρομπότ από τον στρατό των ρομπότ του κακού και όλα αρχίζουν πέφτουν κάτω σαν ντόμινο. Ο κακός, βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, απειλεί

ότι θα καταστρέψει τον πλανήτη, μα τον σταματάει η Sue που του λέει ότι δεν θα τον αφήσουν να το κάνει αυτό γιατί θα τον απαγάγουν.

Σε ένα άλλο σημείο, μια κακός είχε απαγάγει όλη την ομάδα και τους είχε παγιδεύσει σε

κλουβιά. Η Fire κατάφερε να ελευθερωθεί και να ελευθερώσει τον Blue Beetle, τον Booster Gold

και τον Elongated Man που, αντί να χαρούν που ελευθερώθηκαν, άρχισαν να λένε ότι προτιμούσαν το κλουβί γιατί βολικό και είχε καλό φαγητό

6) Δίνει σημασία σε λεπτομέρειες που δεν δίνουν οι άλλες υπερηρωικές σειρές:

Για παράδειγμα, όταν ο Maxwell έφτιαξε την ομάδα και μετέφερε τα κεντρικά της ομάδας του σε ένα κτίριο, οι γείτονες μαζεύτηκαν και του ζήτησαν να φύγει γιατί δεν θέλουν εγκληματίες να μαζεύονται στην γειτονιά εξαιτίας της ομάδας!

Για πολλούς μπορεί αυτό το άρθρο να φανεί περίεργο, διότι μπορεί η σχέση τους με την Dc είναι μέσω των ταινιών, όπου η Dc δίνει βάση στην σοβαρότητα. Μα όποιος διαβάζει Comics της Dc, γνωρίζει ότι υπάρχουν σειρές Comics με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ. Η συγκεκριμένη σειρά είναι τρομερή και την προτείνω για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι καλό. Formerly Known 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here