Φυγαδεύοντας συναισθήματα – Νεφέλη Πόπη Ζάνη

0

Φυγαδεύοντας συναισθήματα 

Προσωπική άποψη: Δήμητρα Μπαρδάνη

Με τον γενικό τίτλο Φυγαδεύοντας συναισθήματα… Σαν ποίηση, προτείνω ο καθένας μας να έχει στην βιβλιοθήκη του, τούτο το βιβλίο της Νεφέλης Πόπης Ζάνη, γιατί;

Γιατί είναι μέγας σύμβουλος ψυχικής ηρεμίας!

Τα ποιήματά της άτιτλα, υποθέτω πως το έκανε αυτό για ν’ αναγκάσει τον αναγνώστη να προβληματιστεί, μα και να βρει ο ίδιος τον τίτλο που του ταιριάζει, ανάλογα, πόσο ζωντανά μιλάει μέσα του, κάθε ποίημα της Νεφέλης.

Η ποιήτρια είναι σοφή, αν και είναι πολλή νέα! Σοφή, με πλούσιο λεξιλόγιο και εμπειρίες ενός ηλικιωμένου ανθρώπου! Αυτό, σίγουρα, είναι χάρισμα!

“Σαν ποίηση…”, ναι! Μια ποίηση χωρίς ομοιοκαταληξία, έχει όμως μια ωραία ευκολία στην ανάγνωση και στις μεγάλες αλήθειες που περιέχουν τα ποιήματά της.

Η ποίηση της Ζάνη είναι αληθινή φροντίδα και αγάπη για τον άνθρωπο. Του λέει την αλήθεια έξω από τα δόντια, φροντίζει γι’ αυτόν και το πετυχαίνει!

Συναντάμε αυτήν την αγάπη και την φροντίδα σε όλα της τα βιβλία! Πρέπει να διαβάζουμε συχνά τα βιβλία της Ζάνη, για να μπορέσουμε να “σταθούμε” στην ζωή με το κεφάλι ψηλά!

Περίληψη: Τρεις ενότητες σε δύο ρήματα και ένα ουσιαστικό. Διαφεύγω μέσα απο ετούτες τις μικρές αράδες χωρίς να γίνομαι αντιληπτή,κάνοντας διαπιστώσεις απ’ όσα μου έφερε η ζωή έχοντας σε ορισμένα από αυτά το δικαίωμα πληρωμής στο μέλλον… επί πιστώσει. Τριβή και απόξεση από καταστάσεις και συναισθήματα, ψήγματα που γράφτηκαν δια_τρέχοντας από-και-την πραγματικότητα. Ζώντας μια πρόσκληση στο άγνωστο, εκείνα που ως τώρα αποκόμισα μονάχα έτσι θα μπορούσαν να μοιραστούν… Φυγαδεύοντας συναισθήματα… Σαν ποίηση.

Πόσο κοστίζει η λύτρωση;

Πού την βρίσκει κανείς;

Ίσως σε πορφυρένια χείλη.

Ίσως σε μυστηριώδη βλέμματα.

Ίσως και σ΄ένα γιασεμί.         

Υπάρχουν;

Πιάσε το χέρι μου.

Πάμε να μου τα δείξεις.

Να μάθω επιτέλους την τιμή της λύτρωσης,

γιατί το αντίτιμο το έμαθα απ’ έξω και ανακατωτά.

Φυγαδεύοντας συναισθήματα.

Φυγαδεύοντας συναισθήματα - Νεφέλη Πόπη ΖάνηΣτοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Φυγαδεύοντας συναισθήματα

ΣυγγραφέαςΠόπη-Ζάνη Νεφέλη

Εκδόσεις: Γεωργίου

ISBN: 978-618-82270-0-2

Σελίδες: 104

Ημερομηνία έκδοσης: 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here