Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας τη Βουδαπέστη

  Γνωρίζοντας τη Βουδαπέστη

  -

  Γνωρίζοντας τη Βουδαπέστη

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός η Βουδαπέστη. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Το μικρό Παρίσι της Κεντρικής Ευρώπης, όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί. 

  Δημιουργήθηκε το 1872 με τη συγχώνευση τριών πόλεων: της Buda, της Οbuda και της Pest. Μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά.

  Εδώ υπάρχουν κτίρια μπαρόκ αλλά και art nouveau, πολλές γέφυρες, υπέροχα ατμοσφαιρικά καφέ αλλά και σύγχρονα εμπορικά κέντρα, υπαίθριες αγορές και θερμά λουτρά. Φημίζεται για τα θερμά λουτρά της και ο κάθε επισκέπτης της πόλης φροντίζει να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

  Πολλά από τα μνημεία της προστατεύονται από την Unesco αφού είναι μια από τις πιο σημαντικές πολιτιστικά πόλεις της Ευρώπης.

  Σε αυτό το ταξίδι μας, θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε όσα περισσότερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης μπορούμε. Θα επισκεφτούμε το κάστρο της Βούδας, την Εθνική Πινακοθήκη, την Κρατική όπερα, τον Προμαχώνα των Ψαράδων, τα περίφημα λουτρά της.

  Φυσικά θα κάνουμε και μια στάση  σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ που θα μας ταξιδέψει σε άλλη εποχή. Εκεί θα σας παρουσιάσουμε τα βιβλία που επιλέξαμε για σας, για να γνωρίσετε Ούγγρους συγγραφείς.

  Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

  Σε λίγο αναχωρούμε!

  Γνωρίζοντας τη Βουδαπέστη

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΑπόκριες -Αγάπη Ντόκα
  Επόμενο άρθροΤο κάστρο της Βούδας

  Απάντηση